Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dorine Burmanje tijdelijke burgemeester in Ermelo en dit moet je daarvan weten

Door Nicole Berkouwer 26 november 2020

De huidige burgemeester van de gemeente Ermelo, André Baars, vertelde kortgeleden al over zijn vertrek als burgervader. Een tijdelijke vervanger is gevonden. We verwelkomen Dorine Burmanje (66) als burgemeester van de gemeente Ermelo.

In officiële termen betekent het dat Dorine een waarnemend burgemeester wordt. Dat is de naam die wordt gebruikt als de huidige burgemeester zijn taken voor langere tijd niet kan uitvoeren en daardoor een nieuwe, tijdelijke burgemeester wordt aangesteld. In dit geval is dat dus Dorine die André zijn functie zal overnemen voor de gemeente Ermelo.

Waarnemend burgemeester Dorine van gemeente Ermelo

In een persbericht van de commissaris van de Koning lezen we: “Dorine Burmanje is donderdag 26 november door de commissaris van de Koning, John Berends, benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Ermelo. Zij vervangt vanaf 30 november 2020 de heer André Baars.”

De gemeente Ermelo laat weten dat Dorine op 30 november haar intrede neemt. “Ze zal in principe waarnemen tot en met de verkiezingen van maart 2022.”

Vertrouwen in de nieuwe burgemeester

Tot slot eindigt het persbericht met het uitspreken van vertrouwen in haar: “Zowel de gemeente Ermelo als de commissaris van de Koning zien in Dorine Burmanje de kandidaat die de gemeente op dit moment nodig heeft. De expertise van mevrouw Burmanje ligt op het bestuurlijk vlak bij (semi) overheidsorganisaties.”

Oud-burgemeester John Berends

En voor de oplettende kijker; John Berends is de oud-burgemeester van Harderwijk! Hij is al een aantal jaren als commissaris van de Koning aan het werk en we vinden het supertof om hem samen met de nieuwe burgemeester van Ermelo te zien op de foto.

Lees ook:

Burgemeester André Baars van Ermelo ontslag

Burgemeester André Baars van Ermelo neemt ontslag: ‘Met pijn in het hart’

Burgervader, bestuursfunctionaris of burgemeester van Ermelo: deze titel zal André Baars niet meer d...

Burgemeester Henk Lambooij uit Putten ontbreekt in Sinterklaasjournaal en dit is waarom

Pop de champagne: indebuurt is verkozen tot beste nieuwswebsite van het jaar

Update kerstkaartenactie: ook in Ermelo een inleverpunt

adv.