Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cijfers! Zoveel nieuwe coronabesmettingen zagen we de afgelopen twee weken in Harderwijk e.o.

Door Nicole Berkouwer 4 juli 2020

Benieuwd hoe de actuele situatie rondom corona in Harderwijk, Ermelo of Putten is? Hieronder delen we het aantal coronabesmettingen in Nederland van de afgelopen twee weken. 

De gegevens worden één keer per dag bijgewerkt en zijn afkomstig van het RIVM.  

In bijna veertig gemeenten is het ‘rustig’ momenteel, met name in het noorden van het land. Voorst is nu koploper van Nederland, nog het enige felgekleurde gebied, schrijft De Stentor. Er zijn tweeëntwintig besmettingen geregistreerd in de gemeente, al maakt burgemeester Jos Penninx zich niet meteen grote zorgen.

“De gevallen waren te herleiden, allemaal. Een man in de gemeente kreeg het en werkte in een vleesverwerkend bedrijf bijvoorbeeld. Familieleden van hem kregen het zo ook. Die besmetting was snel in te perken. Los van de stijging zei ook de GGD dat het beeld rustig was in Voorst. Juist omdat besmettingsbronnen bekend waren en er geen grote pieken volgden. Plus het feit: de kaart heeft een bepaalde systematiek.’’

Hoe het zit met Harderwijk, Ermelo en Putten?

En dan het aantal besmettingen in onze stad. Op de kaart hieronder zien we dat er in Harderwijk de afgelopen twee weken drie besmettingen zijn geregistreerd. Er is geen Harderwijker opgenomen in het ziekenhuis én niemand is overleden aan het coronavirus. Procentueel gezien is 0,0062 procent van de inwoners besmet (per 100.000 inwoners).

In Ermelo zijn vier geregistreerde besmettingen en geen enkele coronapatiënt overleden of opgenomen in het ziekenhuis. En in Putten gaat het ook nog goed. Daar zijn nu twee geregistreerde coronabesmettingen en geen enkele coronapatiënt overleden of in het ziekenhuis opgenomen.

Andere steden in de omgeving

Ook in andere steden in de regio gaat het relatief goed: de afgelopen twee weken is in geen enkel ziekenhuis een patiënt opgenomen. En ook aan de kleuren op de kaart hieronder zie je dat goed.

Meer zien? Bekijk dan de interactieve kaart hieronder:

Lees ook:

Marloes bij Cozas in Harderwijk

Cozas in Harderwijk gaat dicht: ‘Corona zorgt voor financiële tegenslag’

Het modewinkeltje Cozas in de binnenstad van Harderwijk sluit definitief de deuren. Eigenaresse Marl...

Goed nieuws uit het ziekenhuis St Jansdal: ‘Laatste coronapatiënt is van IC’

Coronatest in Harderwijk e.o.: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag?

Mysterie: mag je zwemmen in open water met corona op de loer?

adv.