Avondvierdaagse in Randmeren, dit moet je weten

Door Nicole Berkouwer 30 mei 2019

Vier dagen lang wandelen scholieren, volwassenen en (sport)groepen mee met de avondvierdaagse. Wanneer, hoe en wat? indebuurt Randmeren heeft voor Harderwijk, Ermelo en Putten een praktische lijst gemaakt.

Wandelen is gezond en steeds meer mensen wandelen ’s avonds na het eten om de dag rustig door te nemen en even te genieten van de avondglorie. De data van de vierdaagse verschilt per plaats, dus als je mee wil doen met meerdere vierdaagse, dan kan dat!

Avondvierdaagse Harderwijk

Op maandag tot en met donderdag wordt de avondvierdaagse in Harderwijk gelopen. Houd 17, 18, 19 en 20 juni 2019 vrij in de agenda en kom aanmoedigen langs de kant, of als loop zelf mee met de vierdaagse. Extra bijzonder weetje: het is voor de 50e keer dat de vierdaagse in Harderwijk en Hierden wordt gewandeld. En dat betekent: Feest! Voorzitter Richard vertelt: “Elke dag voor de start van de wandeling is er een verassing. En op maandag krijgen alle wandelaars een presentje.”

Vorig jaar liepen in totaal 2376 wandelaars mee, momenteel zijn dat er 2300. Inschrijven kan nog steeds! Dus wil je meelopen met de fantastische vierdaagse? Schrijf je in op maandag 17 juni tussen 17.30-18.00 uur (voor de start)! Kosten zijn 5 euro p.p. voor alle vier de dagen.

Op dag vier is de route gewijzigd. Richard: “We kregen te horen dat mensen last ondervonden van de opstoppingen in de binnenstad. We hebben de route gewijzigd, dus op de laatste dag lopen we langs het water. Dat zorgt voor minder opstoppingen. Wel belangrijk voor de opa’s, oma’s en fanatiekelingen langs de kant: Sta op een nieuwe plek op de route met al het snoepgoed, want anders loop je ons mis.”

‘Elke dag is er een verassing voor de start van de vierdaagse.’

Avondvierdaagse Ermelo

De avondvierdaagse wordt gehouden op maandag tot en met donderdag. En deze begint al snel, namelijk 3, 4, 5 en 6 juni 2019. Inschrijven kan nog steeds voor aanvang aan de vierdaagse en kost 4 euro p.p.

Voor Ermelo is het de 59e editie van de avondvierdaagse. Ook de allerkleinste kunnen al meelopen, want er is een speciale route van 3 kilometer. Loop 3 km, 6 km, 9 km of 15 kilometer in Ermelo. Klik op het aantal kilometers om de route van de vierdaagse te volgen. De avondvierdaagse Ermelo start vanaf DVS En kijk op de website van de vierdaagse voor een compleet overzicht.

Avondvierdaagse Putten

In Putten wordt de avondvierdaagse van dinsdag tot en met vrijdag gewandeld. Ook deze begint al snel, op dinsdag 4 juni start de 68e editie. Vergeten in te schrijven? Of toch interesse om mee te wandelen in Putten? Inschrijven kan op zaterdag 1 juni van 14.00-16.00 uur voor 7,50 euro bij MFC Stroud.

Benieuwd naar de route? Druk dan op het aantal kilometers en de complete route voor alle dagen is weergeven. De starttijd voor dinsdag t/m donderdag zijn:
5 km om 18.15 uur
10 km en 15 km om 18.30 uur.
Op vrijdag wandelen alle afstanden om 19.00 uur hun intocht.


Meer over Voetbalvereniging Zwart-Wit ’63 ontdekken?

Voetbalvereniging Zwart-Wit ’63 sportverenigingen

Parkweg 6, Harderwijk

Bekijk meer:sportverenigingen

Meer over DVS’33 Ermelo ontdekken?

DVS’33 Ermelo sportverenigingen

Geopend09:00 - 23:00

Sportlaan 27, Ermelo

Bekijk meer:sportverenigingen

Meer over Stroud ontdekken?

Stroud theaters

Geopend08:00 - 00:00

Brinkstraat 91, Putten

Bekijk meer:theaters
Hemelvaart activiteit fiets

De leukste activiteiten in Randmeren op Hemelvaartsdag

Donderdag 30 mei is het Hemelvaartsdag. Menig Nederlander is vrij op deze dag, maar wat voor activit...

adv.