Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Appen op de fiets? In Harderwijk e.o. zijn al boetes uitgedeeld!

Door Nicole Berkouwer 21 oktober 2019

Het zal je niet zijn ontgaan: sinds juli geldt er een ‘appverbod’ voor fietsers. Dat betekent dat je een dikke boete kunt verwachten wanneer je tóch aan het fietsen bent met je telefoon in je hand. In Harderwijk, Ermelo en Putten zijn al best wat boetes uitgedeeld.

Het Centraal Justitieel Incassobureau publiceerde cijfers over juli en augustus. In die twee maanden werden 27 mensen in Harderwijk, 12 mensen in Ermelo en slechts 1 iemand beboet in Putten. De politie controleert dus wel degelijk op deze overtredingen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Boetebedrag

Mocht je worden betrapt, dan schrijft oom agent een boete uit van €95,- (exclusief administratiekosten). Dat is toch zonde van je zuurverdiende centen! In heel Nederland werden meer dan 9.000 bekeuringen uitgedeeld: goed voor een bedrag van ruim €878.000,-.

In Gelderland scoren we boven gemiddeld en eindigen we op een vijfde plek van de twaalf provincies met 573 boetes in twee maanden tijd. De provincie Zuid-Holland spant de kroon met 2.410 boetes en de provincie Drenthe doet het goed! Daar waren ‘slechts’ 88 boetes uitgedeeld voor het overtreden van het ‘appverbod’ in juli en augustus 2019, meldt LocalFocus.

Tekst loopt door onder het kaartje

Navigatie

Maar wat als je van A naar B moet en je weet de weg niet? Dan gebruiken veel fietsers hun smartphone als navigatiesysteem. “Om je navigatie-app legaal te gebruiken, moet je een telefoonhouder hebben”, vertelde een woordvoerder van de politie eerder. “Zodra de telefoon in de houder zit, mag je tijdens het fietsen op het scherm klikken.” Om je bestemming in te voeren, moet je wel even afstappen.

Lees ook:

boete

Opgelet! Vanaf nu krijg je een dikke boete als je belt en appt op de fiets

Al fietsend een appje sturen of nog even een telefoontje opnemen: sowieso niet slim, maar vanaf maan...

MAG DAT: fietsen met een paraplu in je handen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
Gert-Jan Folkers

‘Geen gedoe, FIETSBETER komt naar u toe’

Gert-Jan Folkers is ondernemer van de week! Geen voorrijkosten, service aan huis en heel snel geholp...

adv.