Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Volkszanger Frank van Etten opent samen met vriendin snackcafé in Harderwijk: ‘Ik ben het nog niet verleerd’

Door Nicole Berkouwer 4 augustus 2020

De Apeldoornse volkszanger Frank van Etten en zijn vriendin Melanie Weber starten een frietzaak in Harderwijk. Door corona kwam de artiest thuis te zitten, maar de frietzaak zorgt voor nieuwe kansen. “Het is echt een snackcafé dat je nergens anders ziet”, vertelt het duo.

Waar Frank normaal gesproken zijn hits ‘Voor Jou, Huisje Op Wielen of Leef Als Een Zigeuner’ zingt, staat hij nu zingend in zijn nieuwe snackcafé. “En het blijft niet bij deze ene frietzaak in Harderwijk”, vertelt de zanger.

Frank van Etten en Melanie Weber

Het avontuur begint op de camping in Harderwijk. “We gingen een weekje op vakantie en kampeerden hier op de Veluwe. Plots hoorden we dat de snackbar leeg stond en kregen wij de kans om de zaak over te nemen”, vertelt Melanie. “Het kwam spontaan op ons pad. We zijn echte ondernemers, dus hadden wel zin in deze uitdaging.”

Tekst gaat door onder de foto’s. 

Frietje Van Etten. Foto indebuurt Randmeren
Snackcafé Frietje van Etten. Foto indebuurt Randmeren
Frietje Van Etten. Foto indebuurt Randmeren
Frietje Van Etten. Foto indebuurt Randmeren

Nieuwe kansen

Door de coronacrisis verliest de volkszanger een deel van zijn inkomen. “Ik kan nergens optreden en kwam daardoor thuis te zitten”, vertelt Frank. “Dat was in het begin echt wel een klap. Ik moest enorm wennen om niet in de hoogste versnelling te gaan. Door de coronacrisis besef ik mij wel veel beter hoe waardevol de kleine dingen zijn. Toen we de mogelijkheid kregen om de snackbar over te nemen, was dat een nieuwe stap en nieuwe kans om weer lekker aan het werk te gaan”, vertelt de zanger trots.

Snackbar ervaring

De start van een horecazaak is heel anders dan het zingen in een volle zaal of het managen van de artiest. Melanie vertelt: “Mijn ouders zitten in de horeca, dus die ervaring neem ik mee.” Frank daarentegen heeft iets minder ervaring. “Ik werkte op mijn 19e in een snackbar. De lege frietbakjes vielen om in het frituurvet. Uiteindelijk ging het wel beter, haha. Ik ben het in ieder geval nog niet verleerd en we weten precies wat we willen met deze zaak.”

Tekst gaat door onder de foto’s. 

Gouden Award Frank van Etten. Foto indebuurt Randmeren
Platen in de zaak Van Etten. Foto indebuurt Randmeren
Platen in de zaak Van Etten. Foto indebuurt Randmeren

Snackcafé Van Etten

De platen van Frank hangen aan de muur en het is geen standaard frietzaak. “We draaien Nederlandstalige muziek en proberen echt een feestje te maken voor onze klanten. Dat is ook de intentie, we willen dat mensen hier komen voor de gezelligheid en lekker eten.”

Toekomstplannen

Het koppel kijkt ook al vooruit. “We willen vijf snackcafés openen. De eerste is hier in Harderwijk en draait al. Als Apeldoorner moet het snackcafé natuurlijk ook in die stad zijn. De andere drie snackcafés komen in Brabant, Amsterdam en Enschede. Zo zitten we mooi verspreid door het land.” Helaas moet de rest van het land er nog wel even op wachten, want de plannen staan voor begin 2021. “We willen deze zaak eerst goed opstarten. Het is best een klus om alles te regelen, maar het is absoluut een fantastische baan!”, besluit het duo.

Langswippen? Hier vind je het snackcafé.


Meer over Snackcafé Frietje Van Etten ontdekken?

Snackcafé Frietje Van Etten

Gesloten10:00 - 22:00

Korhoenlaan 2, Harderwijk

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Marion, Carlo en Sascha Kortlang op camping De Hanenburg in Ermel

Sascha runt samen met haar moeder en broer een familiecamping: ‘We zijn echt een team’

Wonen op de Veluwe is enorm genieten. Veel bossen, natuur, maar ook leven in de brouwerij! In Ermelo...

Herman en Ellen runnen familiecamping in Putten: ‘We ontmoetten elkaar hier op de camping’

Jean Paul en Jolanda groeiden op bij Kampeerwereld Hendriks in Ermelo: ‘Het is echt een familiebedrijf’

IJsliefhebbers opgelet: wij verloten 5 x een literbak ijs met smaak naar keuze

adv.