Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Prijzen van supermarkten verschillen per locatie: zo zit het bij filialen in Harderwijk en Putten

Door Nicole Berkouwer 25 februari 2020

Doe jij altijd boodschappen bij de Jumbo of Plus bij jou om de hoek? Logisch, want je hoeft niet lang met zware tassen te slepen. Toch kan het lonen om naar een ander filiaal te gaan. Deze supermarktketens hanteren namelijk verschillende prijsniveaus.

Dit houdt in dat je bij de ene Jumbo voor een doos Dreft wasmiddel €1,99 betaalt en in een andere vestiging €5,53. Terwijl het product precies hetzelfde is.

Prijsniveaus bij Jumbo, Plus en Hoogvliet

Dat supermarkten als Jumbo werken met verschillende prijsniveaus, was al bekend. Consumentenbond heeft een nieuwe prijspeiling gemaakt, waarbij de prijsniveaus van Jumbo, Plus en Hoogvliet per vestiging opnieuw in kaart zijn gebracht.

Jumbo de goedkoopste supermarkt voor A-merken

Uit dit onderzoek van Consumentenbond blijkt Jumbo – van de dertien grootste supermarktketens – de goedkoopste supermarkt voor A-merken te zijn. Klein addertje onder het gras: de laagste prijzen worden maar in 16% van alle Jumbo-winkels gehanteerd. Wij horen je denken: waarom? Concurrentie! Uit het onderzoek blijkt dat Jumbo’s met veel concurrerende supermarkten in de buurt het goedkoopst zijn, terwijl in gebieden met minder concurrentie – met name Noord-Nederland – de dure filialen zijn. Spar is overigens de duurste supermarkt.

Hoogvliet en Plus

Ook Hoogvliet en Plus maken gebruik van prijsniveaus. Alleen bij Hoogvliet zijn volgens Consumentenbond de prijsverschillen minimaal. Bij Plus verschillen alleen producten van het huismerk in prijs.

Prijsniveaus in Harderwijk en Putten

Hoe zit het in Harderwijk en Putten? De prijsniveaus zijn als volgt ingedeeld: laag, midden, hoog. Hier een overzicht van alle filialen van Jumbo en Plus in Harderwijk en Putten en de bijhorende prijsniveaus:

Jumbo 

  • Putten, Postweg 4 : laag/midden
  • Harderwijk, Achterste Wei 3: laag/miden
  • Harderwijk, Nassaulaan 10: laag/miden
  • Harderwijk, Triasplein 83: laag/midden

Plus

  • Putten, Gervenhof 4: laag

Prijsniveaus in de omgeving

Scheelt het als je voortaan je yoghurt, brood en frisdrank in een supermarkt in de omgeving haalt? Nee. De prijsniveaus zien er in de omgeving van Harderwijk en Putten als volgt uit:

Jumbo 

  • Nijkerk, Molenplein 15: laag/midden

Overigens hebben we in Ermelo twee supermarkten van de Plus, maar die zijn niet meegenomen in de lijst van de consumentenbond. De Jumbo of Hoogvliet zit niet in het dorp Ermelo. Die laatstgenoemde supermarkt hebben we zelfs helemaal niet in de omgeving.

Lees ook:

marktkraam Sariaslan weekmarkt in Harderwijk

Woehoe: Er komt definitief een weekmarkt in Drielanden (Harderwijk)

Groenten, fruit, nootjes: op de weekmarkt in de binnenstad van Harderwijk kan je van alles halen. Ma...

Spuitend plezier: de fontein in hartje Putten is gratis af te halen

Mysterie opgelost: dit is waarom Harderwijk geen carnaval viert en andere steden wel

adv.