Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: Na 20.00 uur een alcoholvrij biertje kopen?

Door Nicole Berkouwer 22 oktober 2020

Eén van de nieuwe coronamaatregelen is dat supermarkten na 20.00 uur geen alcohol meer mogen verkopen. Veel winkels sluiten daarom na dat tijdstip de gangpaden met bier en wijn af. Supermarkt Deen is zelfs om 20.00 uur helemaal gesloten. Maar hoe zit dat met alcoholvrije biertjes?

De maatregelen naleven gaat goed in de supermarkten die wij spraken in Harderwijk, Ermelo en Putten. Dus dat is positief nieuws. De supermarkten in onze gemeenten pakken de alcoholregels wel allemaal op hun eigen manier aan. Deze zijn overigens allemaal volgens de richtlijnen van het RIVM.

Jumbo

Zo kan je bij de Jumbo in Drielanden en Stadsweiden na 20.00 uur wel alcoholvrij bier of alcoholvrij wijn kopen. De gangpaden worden hier ook niet afgezet. Wel wordt vooraf in de winkel aangegeven dat het na achten is en ook bij de kassa’s is dit te zien.

Bij de Jumbo in Tweelingstad kan je geen alcoholvrij bier of alcoholvrije wijn kopen. “We zetten de paden af met karren en mensen kunnen hier dan ook niet meer bij. Omdat de alcoholvrije dranken alleen aan mensen van boven de achttien jaar wordt verkocht, kiezen wij ervoor om deze ook niet te verkopen”, vertelt de Jumbo in Tweelingstad ons.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

Plus

Bij Plus Dee in Putten kan je wel alcoholvrije wijn of alcoholvrij bier inslaan. “We hebben de gangpaden afgezet en voor sommige schappen rood lint opgehangen. Daardoor wordt het ook duidelijker voor de klant. Alcoholvrije dranken mogen ze bij ons gewoon kopen, daar is geen verbod op”, vertelt de bedrijfsleider ons.

Bij Plus Berntsen mag je wel alcoholvrije dranken kopen. “Mensen hebben er ook begrip voor dat de alcoholische dranken niet worden verkocht. We vertellen de winkeliers altijd rond kwart voor acht dat ze snel moeten afrekenen, want anders kunnen ze het niet meenemen.”

En overigens kan je bij Plus Leeuwerikstraat wél alcohol kopen. “Wij sluiten om acht uur. Dat deden we altijd al, want we zijn echt een buurtsuper. Dus hier hebben we geen problemen ondervonden met het verbod na acht uur ’s avonds.”

0.0-bier toegankelijk voor klanten

Bij één van de grootste supermarkketens vroegen wij het ook na. Jerina van Heck, woordvoerder van Albert Heijn vertelt: ”Winkels dekken of sluiten de schappen en/of gangpaden waar de alcoholische dranken staan af. Dat kunnen zij op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld met behulp van rolcontainers, kratjes, doeken en afzetlint.”

En de alcoholvrije drank? ”Het gaat alleen om alcoholische dranken, niet om alcoholvrij bier. Vaak vinden winkels wel manieren om deze producten wel toegankelijk te houden voor klanten.”

Kortom: het ligt er een beetje aan naar welke supermarkt je gaat na achten. Misschien kun je het beste gewoon voor 20.00 uur je (al dan niet alcoholvrije) drank inslaan.

Volg indebuurt Randmeren ook op op Instagram en Facebook.

Lees ook:

afvalzak naast container plaatsen harderwijk ermelo

MAG DAT: Je afvalzak naast de container zetten als die vol is?

We zijn meer thuis en dus produceren we meer afval. Grote kans dus dat alle afvalcontainers bomvol z...

MAG DAT: Mensen in huis ontvangen in de coronacrisis? En hoeveel dan?

MAG DAT: een torenhoge schutting in je voor- of achtertuin zetten?

adv.