Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo ziet naar een kroeg en het restaurant gaan er straks uit in Harderwijk, Ermelo en Putten

Door Carin Van der Meij 19 mei 2020

Het is officieel: op 1 juni om 12.00 uur gaat de Harderwijkse, Ermelose en Puttense horeca weer open! Feestcafés, clubs en discotheken moeten nog even geduld hebben, maar we kunnen wél weer uit eten en naar het café en het terras.

Update: 20 mei 11.45 uur.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

We lichten het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland toe, waarin precies beschreven staat hoe het straks is om naar een kroeg of restaurant in Harderwijk, Ermelo of Putten te gaan.

Anderhalve meter in de horeca

Ondanks de versoepelde maatregelen moeten we nog steeds zoveel mogelijk anderhalve meter afstand houden. Maar hoe zit dat dan met het horecapersoneel? Moeten ze echt van zo’n afstand jouw drankje naar je toe gooien? Volgens het protocol van de Koninklijke Horeca Nederland mag de bediening deze regel even links laten liggen bij het serveren van eten en drinken. Ook als ze je bestelling opnemen of afruimen.

Dertig man

In de kroegen en restaurants is binnen plek voor dertig man, exclusief personeel. Iedereen moet aan een tafel zitten met onderling anderhalve meter afstand. Dat laatste geldt niet voor mensen die een huishouden vormen: die mogen wel gewoon bij elkaar zitten.

Dikke Dirck laat ons weten: “Bij Dikke Dirck staan de tafels ruim voldoende uit elkaar en uiteraard hebben wij looproute gecreëerd. Reserveren kan in tijdsblokken van 2 uur, zodat het aantal gasten binnen zeer goed controleerbaar blijft. Om het aantal contact momenten te beperken kun je bij ons een bestelling plaatsen via een app!”


Meer over Dikke Dirck ontdekken?

Dikke Dirck restaurants en horeca

Geopend11:00 - 23:00

Hondegatstraat 3, Harderwijk

Bekijk meer:restaurants en horeca

Reserveren en controlegesprek

Gasten moeten vooraf reserveren. Maar dan ben je er nog niet… Bij binnenkomst moet je eerst je handen wassen. Je kunt ook desinfecterende gel gebruiken. Daarna is er door het personeel een controlegesprek. Verwacht vragen als: heb je de afgelopen 24 uur last gehad van hoesten, koorts of benauwdheidsklachten? Of heeft een huisgenoot hier last van gehad? Bij griep of verkoudheidsklachten mag een restaurant of kroeg jou weer buitenzetten.

Terras

Wil je liever een terrasje pakken? Dan zijn er twee regels: iedereen moet aan een tafel zitten en er moet onderling anderhalve meter afstand zijn, tenzij je onderdeel uitmaakt van hetzelfde huishouden. De limiet is afhankelijk van hoe groot het terras is. Hoe groter het terras, hoe meerHarderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren een tafeltje kunnen bemachtigen. Reserveren is niet nodig.

Toilet

Wil je even naar het toilet? Dan is dat nog een uitdaging. Eerst moet worden gecheckt of het maximum aantal mensen binnen niet wordt overschreven en daarna stelt het personeel wat vragen om te checken of je klachten hebt. Alles oké? Dan mag je naar binnen om gebruik te maken van het toilet.

Als gasten weggaan

Als gasten weg zijn worden de menukaart, stoelen en tafels grondig gereinigd door het personeel. Daarna is het weer tijd voor de volgende gasten die gereserveerd hebben.

Lees ook:

horecazaak harderwijk ermelo putten winactie

Laatste kans: steun de lokale ondernemer en win €100,- tegoed voor jouw favoriete horecazaak

Je kunt – op kosten van indebuurt – jouw favoriete restaurant, koffiezaak of lunchroom helpen in dez...

La Place Harderwijk opent Take Away en dit moet je daarvan weten

Mysterie: waar komt dat gefluit op de boulevard en aan het Waterfront in Harderwijk vandaan?

Een rondje social media: zo reageren Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren op de persconferentie

Terrassen binnenkort weer open in Harderwijk, Ermelo en Putten: “Heerlijk, ik ga voor dat biertje op de Markt”

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.