Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ermelo is populair: steeds meer horecazaken in het dorp

Door Nicole Berkouwer 13 januari 2020

Een nieuwe lunchroom, zoals Kaneel en Kruimels in het dorp of even langs het gloednieuwe restaurant: kan je alle hotspots in Ermelo stiekem niet meer bijhouden, ondanks onze hotspotmeldingen? Dat is helemaal niet zo gek, want in de afgelopen acht jaar is het aantal horecazaken flink gestegen.

In heel Nederland is het aantal zaken met 16 procent gestegen. Even concreet: dat zijn bijna zesduizend horecazaken. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Datlinq die LocalFocus heeft geanalyseerd.

Social dining erg populair

Koffietentjes, gezonde to-go zaken en afhaal-/bezorgrestaurants zijn hot and happening. Maar verreweg het meest populair in het horecalandschap: social dining. Eén derde van alle restaurants hanteert dit concept. Ondernemers zien geen brood meer in een ouderwetse kroeg, het aantal cafés in ons land is gedaald met 18 procent tot zo’n 6.100.

Steeds meer horecazaken in Ermelo

Dat is landelijk, maar hoe zit dat in Ermelo? Zo zit de vork in de steel: in 2012 telde Ermelo zo’n 42 horecazaken. Nu acht jaar later staat de teller op 61, een groei van 45 procent. Je hoort het al: ze (onder)nemen het ervan.

Ook in Putten stijgt het aantal horecazaken flink. Van 39 horecagelegenheden in 2012, zijn dat er 51 op dit moment in 2020. Een stijging van 31 procent. Harderwijk blijft daarentegen een beetje achter. Een kleine stijging van 1 procent in het horeca-aanbod. Van 98 horecagelegenheden in 2012 zijn dat er momenteel 99.

Populaire locaties

Hoewel wij dit volkomen logisch zouden vinden, is Randmeren niet de meest gewilde plek om een eet- en/of afhaalgelegenheid te beginnen. Die eer – met bijna 4.500 vestigingen – gaat naar Amsterdam. Andere uitschieters zijn Almere (+44 procent), Utrecht (38+ procent) en Eindhoven (37+procent).

Neem hier een kijkje in het horecalandschap:

Lees ook:

De beauty's van instagram

11 x de mooiste beauty’s uit Harderwijk, Ermelo en Putten

Wij Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren zijn regelmatig actief op Instagram. Deze elf beauty's ui...
SushiPoint Harderwijk opent op Stationsplein

Mysterie opgelost: waarom heet station Harderwijk niet Harderwijk Centraal?

In de rubriek mysteries behandelen we een vraagstuk waarvan je je misschien altijd al hebt afgevraag...
Pluk & Proef in Putten

Mariëlle (27) runt winkel in Putten met gezonde voeding: ‘Hier vind je geen pakjes en zakjes’

Mariëlle Koelewijn is 27 jaar en heeft haar eigen bedrijf in het centrum van Putten. Ze wisselde van...

adv.