Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van sieraden maken tot Japans schilderen: 10 x toffe cursussen in Harderwijk

Aangeboden door Stichting Cultuurkust 13 oktober 2020

De tijd van terrasjes pakken, strandhangen en en buiten spelen is voorbij. Gelukkig is er nog steeds een hoop leuks te doen in de regio, ook in coronatijd. Deze tien cursussen van Cultuurkust in Harderwijk geven de nodige inspiratie. Er zit voor iedereen wat bij, zowel voor kinderen als volwassenen. ”We hebben vooral gekeken naar wat wél kan”, aldus José Bosschers, teamleider cursussen & vrije tijd. 

Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

Let op! Veel cursussen zijn al begonnen, maar later instromen is altijd mogelijk. 

Cursus vilten – Harderwijk

Foto door Henriëtte Houtsma

Vilten is helemaal hip! Steeds vaker zie je het om je heen. Tassen, lampenkappen, sloffen, dekens en sieraden die van wolvilt zijn gemaakt. Tijdens deze cursus beleef je de magie van het vilten met water en zeep; een oeroude techniek. Plukjes zachte wol, warm water en al snel voel je de wol onder je handen krimpen… een magisch moment. Meer informatie vind je hier.

Chinees en Japans schilderen – Harderwijk

Foto | Stichting Cultuurkust

Helemaal nieuw in het aanbod is de cursus Chinees en Japans schilderen. De kunstzinnige vorm van het klassieke Zen-schilderen, poëtische kalligrafie tot de hedendaagse moderne kunst uit China, Japan en Korea is superinteressant om te beoefenen. Een leuke uitdaging voor wie inspiratie zoekt in de brede schilderkunst van Oost – Azië, zoals China, Japan en Korea. Deze cursus is geschikt voor zowel beginners en gevorderden.

Edelsmeden en sieraden maken – Harderwijk

Foto door Henriëtte Houtsma

Wil je graag leren hoe je sieraden en objecten maakt? Tijdens deze cursus leer je de techniek van het goud- en zilversmeden. Je experimenteert met vormen en met materialen zoals zilver, alpaca, koper, messing, kunststof, textiel en steen. Natuurlijk kun je jouw eigen ideeën en materialen inbrengen. Je krijgt individuele begeleiding bij het uitwerken van je idee tot de technische uitvoering. Met als resultaat: een uniek sieraad of object. Hoe tof!

Inktober – Harderwijk

Beeld door Kim den Dulk

Veel mensen die houden van tekenen en illustraties zijn bekend met de term ‘Inktober’. De maand oktober staat in het teken van Inkttekeningen. De uitdaging: elke dag één tekening maken. Illustratrice Kim den Dulk helpt jou opstarten op 15 oktober. Deze eendaagse workshop van 2,5 uur is voor iedereen vanaf 16 jaar.

Gitaar (akkoorden, begeleiden) – Harderwijk

Beeld via Pixabay

Altijd al de gitarist in jezelf willen ontdekken, maar nooit echt tijd gehad? Dit is je kans. Bekende liedjes begeleiden en jezelf presenteren tijdens het kampvuur van de familie bbq, het zijn maar twee mogelijkheden die je jezelf kan bieden na deze cursus. Dit is ook een leuke manier voor zorgmedewerkers en mantelzorgers om op een laagdrempelige manier muziek te leren spelen.

Dansen met Parkinson

Foto door Henriëtte Houtsma

Beweging is goed voor iedereen, en helemaal voor mensen met Parkinson. Maar juist voor hen kan bewegen een enorme drempel zijn. Het kost moeite en kan confronterend zijn. Samen met docente Margriet Middel, die gespecialiseerd is in dans met Parkinson, oefen je met evenwicht, coördinatie, kracht, expressie en grote bewegingen. Deze speciale danscursus vind één keer in de twee weken plaats.

Ouder/dreumes en ouder/peuter dans – Harderwijk

Foto door Henriëtte Houtsma

Wat is er leuker dan samen met je kleintje dansen? Kinderen houden van jongs af aan al van bewegen. Top, want dat is goed voor de ontwikkeling van de motoriek, fantasie, creativiteit en sociale ontwikkeling. Met deze cursus leert jouw kind, samen met andere kinderen, spelenderwijs de eerste dansbewegingen. Leuk voor jong en oud!

Herfstvakantie-kindermusical: Sound of Mary – Harderwijk

Foto door Henriëtte Houtsma

Tijdens deze cursus gaan kids aan de slag met hun eigen versie van ‘The Sound of Mary’, geïnspireerd door Mary Poppins en The Sound of Music. De kinderen gaan vier dagen aan de slag meteen zangdocent en een dansdocent. Op de laatste dag wordt de voorstelling opgevoerd voor vrienden en familie. Deze cursus is geschikt voor kinderen tussen de vijf en tien jaar.

Podium Uniek – Harderwijk

Foto door Henriëtte Houtsma

Podium Uniek is voor kinderen en jongeren tussen de 9 en 15 jaar met een licht verstandelijke beperking, die van dansen en toneelspelen houden. In de lessen leren ze toneel en dansstukjes verzinnen, op verschillende manieren bewegen, zowel op muziek als in stilte. Maar ook hoe ze zichzelf uitten en met anderen kunnen samenwerken. De laatste les is een korte voorstelling voor ouders en vrienden.

Meer cursussen

Foto | Stichting Cultuurkust

Dit is slechts een kleine greep uit het cursusaanbod van Cultuurkust. Nieuwsgierig naar de andere lessen op het gebied van muziek, dans, theater, fotografie, edelsmeden, keramiek, beeldhouwen, tekenen & schilderen, schrijven en filosofie? Check de website van Cultuurkust.

In verband met de anderhalvemeterregel hanteert Stichting Cultuurkust in alle lesruimtes een maximum aantal mensen. Indien de groep cursisten groter is, wordt de cursus in meerdere lokalen gegeven. We zorgen voor goede ventilatie en voldoende desinfecterende middelen. Mochten de lessen door eventuele nieuwe maatregelen niet door kunnen gaan, dan wordt er in overleg met de cursist gezocht naar een geschikte oplossing, zoals lessen verplaatsen naar later moment, alternatief aanbod, lessen online voortzetten of restitutie.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Cultuurkust. Meer over Stichting Cultuurkust ontdekken?

Stichting Cultuurkust opleidingen

Klooster 4, Harderwijk

Bekijk meer:opleidingen
Pagina 1/10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.