Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Van boodschappendienst tot kledingbank: hier in Ermelo moet je zijn

Aangeboden door Stichting Welzijn Ermelo 20 augustus 2020

Welzijn Ermelo (WE) is een stichting voor letterlijk iedereen uit Ermelo. En dat is dan ook wat de welzijnsorganisatie wil uitdragen. Met 21 beroepskrachten en ruim 300 vrijwilligers maken ze Ermelo nóg socialer en gezelliger. Naast de ondersteuning die zij bieden aan mensen met hulpvragen, organiseren ze verschillende activiteiten voor jong en oud. En heb je zelf een leuk idee? Dan ben je altijd welkom! 

Van boodschappendienst tot kledingbank

Zorg wordt steeds duurder. Dat Welzijn Ermelo werkt als een sociaal vangnet en veel betekent in de dagelijkse hulpvragen voor de Ermelose inwoners, is dan ook wel bekend. Zo is er de boodschappendienst voor de mensen die dit niet langer zelf kunnen doen, werken ze met maatjes en is er een heuse kledingbank voor mensen die hier geen groot budget voor hebben. 

Activiteiten

Daarnaast organiseert de welzijnsorganisatie vaak leuke activiteiten in Ermelo, ook in coronatijd. ”Juist in deze tijd is het belangrijk om er te zijn voor de Ermeloërs”, aldus Huib Jonker, sociaal werker bij de stichting. ”Het gaat om de behoeftes van de mensen. Waar hebben ze zin in, waar worden ze blij van? In die behoeftes proberen wij te voorzien. Het is niet alleen maar hulp verlenen. Ik krijg vaak te horen dat mensen nooit verwacht hadden dat er bij ons zoveel activiteiten worden georganiseerd. Er zit voor iedereen wel iets bij. En zo niet? Klop bij ons aan met je eigen ideeën.”

Op deze pagina vind je alle activiteiten die Welzijn Ermelo organiseert. Maak bijvoorbeeld een kaartje, schilderij of Mandela voor een ander met  Creatief op afstand. Jongeren kunnen lekker sporten tijdens Zomer in Ermelo. Want WE is er voor iedereen.    

Jezelf ontwikkelen 

Welzijn Ermelo bestaat sinds 1 januari 2015 en is ontstaan uit de samenvoeging van onder andere Stichting Pinel, Stichting Welzijn Ouderen Ermelo en het Ermelose maatschappelijk werk. Een brede welzijnsorganisatie, actief op meerdere terreinen. WE wil de kracht in de samenleving bundelen en benutten. Actief zijn en blijven, anderen ontmoeten, jezelf ontwikkelen en je plek vinden in de samenleving zijn dan ook de doelen die bij de activiteiten van Welzijn Ermelo horen. 

Nieuwe hobby 

Dus nog wat lege plekken in je agenda en eigenlijk wel zin in een nieuwe hobby? Kijk dan eens wat stichting Welzijn Ermelo te bieden heeft of organiseer samen wat leuks. Huib: ”Elke inwoner van Ermelo voelt zich beter wanneer hij of zij actief meedoet in de samenleving. Voel je betrokken, ontmoet nieuwe mensen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Welzijn Ermelo. Meer over Stichting Welzijn Ermelo ontdekken?

Stichting Welzijn Ermelo

IJsbaanweg 45 , Ermelo

adv.