Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sinterklaasintocht 2019 in Putten: dit is de route

Door Nicole Berkouwer 14 november 2019

Wát kijken we allemaal uit naar het moment dat de Sint weer in het land is. Gelukkig hoeven we nog maar heel even te wachten: de Sinterklaasintocht 2019 in Putten is op zaterdag 16 november. Dit is de route!

Het is bijna zover; Sinterklaas en zijn Pieten komen op 16 november aan in Nederland en brengen ook een bezoek aan Putten! Dit jaar komt hij aan in de haven.

Route

Sinterklaas en zijn pieten gaan twee keer op pad, dus extra veel kans om hem en zijn pieten te zien. Bij aankomst rond 13.00 uur in de haven van Putten gaat de hele stoet per bus naar Stroud. Hier kun je dus wel een mooie aankomst van de stoomboot zien en op de foto met de pieten, maar tijdens de volgende momenten in het dorp maak je ook extra kans op een moment samen met Sinterklaas of de pieten.

De eerste ronde loopt Sinterklaas vanaf 14.15 uur als volgt: Vertrekkend vanaf Stroud zal de stoet zich via de Brinkstraat, Harderwijkerstraat, Poststraat, Papiermakerstraat en Fontanusplein naar het gemeentehuis verplaatsen.

De tweede ronde is wat langer en begint om 15.00 uur: Via de Papiermakerstraat, Kerkplein, Dorpsstraat, Klaas Bosstraat, Gervenhof, Achterstraat, Molenstraat, Dorpsstraat, Verlengde Dorpsstraat, Bakkerstraat, Garderenseweg, Kerkstraat, Kerkplein, Kelnarijstraat en Brinkstraat wordt de laatste plek Stroud.

En we zingen en we springen

De pietenfanfare ‘de Peppernuts’ vaart samen met 50 pieten mee op de stoomboot. De voorzitter van de winkeliersvereniging WCP zal de Sint verwelkomen in Putten. Ook kunnen de kinderen op de foto met de pieten en wordt genoeg lekkers gestrooid.

In Stroud begint het feest met een verrassende Pieten Goochelshow. Daarna krijgen de kinderen ook de kans om bij de Sint op schoot te zitten, een verlanglijstje of kleurplaten te geven. Ook een liedje zingen is voor de kinderen hartstikke leuk en mag natuurlijk ook!

Even geduld

Het duurt nog maar even voor de Sinterklaasintocht 2019 in Putten is. Tot die tijd verheugen we ons gewoon op ’t heerlijk avondje met pepernoten.

Lees ook

sinterklaas in putten 2019

Sinterklaasintocht 2019 in Putten: dit is het programma

Wát kijken we allemaal uit naar het moment dat de Sint weer in het land is. Gelukkig hoeven we nog m...

Sinterklaasintocht 2019: dit wordt het weer in Harderwijk

Paraplu, dikke sjaal of zonneklep? Zaterdag 16 november vindt de sinterklaasintocht 2019 plaats in H...
Oudejaarsconference 2019 in Putten Pexels

Lachen, gieren, brullen! Deze oudejaarsconference in Putten wil je niet missen

Het einde van het jaar duurt nog even, maar in Putten gaat de oudejaarsconference aanstaande vrijdag...
laadpalen voor elektrische auto's in Harderwijk

Hier vind je laadpalen voor elektrische auto’s in Harderwijk, Ermelo en Putten

Met een groeiend aantal elektrische en hybride auto's, stijgt ook het aantal laadpalen voor deze aut...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

adv.