Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op die fiets met Mirjam van Bike Tour: ‘Harderwijk barst van de mooie verhalen’

Aangeboden door Bike Tour Harderwijk 20 mei 2020

Wil je Harderwijk op een unieke manier ontdekken? Stap dan op de fiets met Mirjam van Bike Tour en leer alle geheimen van Harderwijk kennen. ”Leuke weetjes genoeg”, aldus Mirjam den Herder-Olofsen. 

Bike Tour Harderwijk is ontstaan uit liefde voor de stad en omdat ze zelf zo graag fietst. ”Ik woon in een prachtige, historische Hanzestad. Als geboren, getogen en trotse Harderwijker vind ik het leuk om mensen onze mooie stad te laten zien.”

Bike Tour Harderwijk

”Er zijn zoveel mooie plekken aan de rand van Harderwijk. Lopend kom je er niet zo gemakkelijk, maar op de fiets wel!”, vertelt de Harderwijker enthousiast. Bike Tour Harderwijk heeft samen met de gemeente en lokale stadsgidsen verschillende routes samengesteld. Bij elke route hoort een ander verhaal. Zo kom je al fietsend steeds meer te weten over Harderwijk en haar rijke geschiedenis.

Unieke fietsroutes

Iedere vrijdag en zaterdag (en op aanvraag ook op andere dagen) kun je mee met de Highlight tour door Harderwijk. In deze tour van ongeveer twee uur laat Mirjam je kennis maken met de mooiste plekjes van de Hanzestad. Ontdek de verborgen steegjes, oude kerken en de vele mooie verhalen. Zo fiets je bijvoorbeeld langs het nieuwe station, het palingmuseum en het waterfront. De fietstour begint met een kopje koffie bij het palingmuseum en iets lekkers van Bakkerij Wegerif. De kosten voor de fietstour zijn twintig euro persoon, inclusief fietsen. Ook kun je, op aanvraag, zelf een tour samenstellen.

Tekst gaat door onder de foto.

Eigen beeld

Maar dat is nog lang niet alles! Mirjam is bezig met langere fietsroutes te creëren. Zo fietsen de echte sportievelingen langs landgoed Hulshorst en kijk je je ogen uit op het Beekhuizerzand. In samenwerking met de gemeente komt er ook nog een unieke waterfront-tour. Daarbij fiets je door de nieuwe woonwijk en stop je bij de Vuurtoren, de eye catcher die van verre al te zien is.

Compleet uitje

Zoek je een actief en gezellig uitje voor een vrijgezellenfeestje, bedrijfsfeest of andere feestelijke gelegenheid? Met de arrangementen van Bike Tour Harderwijk ben je de hele dag onder de pannen, uh op de banden. Ga bijvoorbeeld fietsen en suppen of maak na je fietstocht een mooie rondvaart met een klassieke salonboot. Hoe leuk!

Vanaf 1 juni kan er na de fietstocht weer geborreld worden op het terras van Café De Belofte of kun je lekker lunchen aan de haven op het terras van Bij Oost. Combineer je fietstocht met een workshop ambachtelijk roken of laat je rondleiden door de Smeepoort. Er is van alles mogelijk en alles is bespreekbaar! Bekijk hier alle arrangementen.

Ook als je op de fiets stapt geldt: houd afstand van elkaar. Momenteel zijn fietsroutes alleen te reserveren voor tien personen of minder. Pas vanaf 1 juni is het kopje koffie weer onderdeel van de tour en kunnen arrangementen met horeca geboekt worden.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bike Tour Harderwijk. Meer over Bike Tour Harderwijk ontdekken?

Bike Tour Harderwijk vrijetijd en uitgaan

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

adv.