Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Thuisblijftip: Natuurmonumenten brengt de natuur bij jou thuis

Door Nicole Berkouwer 29 maart 2020

Nu we allemaal worden geacht zoveel mogelijk in en rondom onze huizen te blijven, zijn wandelingen door de natuur even een no-go. Natuurmonumenten brengt de natuur daarom bij je thuis. Je kunt 19 bijzondere natuurgebieden virtueel bezoeken én broedende lepelaars volgen via de webcam!

Vrijwilligers van Natuurmonumenten hebben de verschillende de natuurgebieden vastgelegd met een speciale ‘Trekker’. dat is een draagbare camera met vijftien lenzen, die elke twee seconden een foto maken. De foto’s zijn samengevoegd tot ‘360-gradenbeelden’, waardoor je virtueel door de natuur kunt lopen. De opnamen zijn zomer van 2016 gemaakt, maar komen nu goed van pas.

Kies maar

Zin om over de Veluwe te struinen? Langs de stranden van Schiermonnikoog misschien, of wil je even een kijkje nemen in het Noord-Brabantse Kampina? Kan allemaal. Hier kun je kiezen waar je ‘heen’ gaat.

Tekst loopt door onder het Facebookbericht

Live webcam

Wil je liever realtime genieten van natuurbeelden? Met de live ‘Lepelaarcam’ kunnen je 24 uur per dag alle verwikkelingen van een broedende kolonie lepelaars volgen in de Nieuwkoopse Plassen. De eerste lepelaars werden op 12 februari al gespot en inmiddels hebben zo’n 25 koppeltjes zich op het broedeiland genesteld. Over enkele dagen worden de eerste kuikens verwacht!

Otters gespot

Het is wel oppassen geblazen voor de aanstaande ouders en hun kroost, want oplettende kijkers hebben ook al otters gespot. Tot nu toe lijken de broedpaartjes zich daar nog weinig van aan te trekken. Hopen dat dat goed blijft gaan… Volg alle ontwikkelingen van de broedende lepelaarskolonie hier.

Lees ook:

zomertijd harderwijk boulevard klok verzetten

Zomertijd! Hoe zit het nou eigenlijk met de klok verzetten?

Heb je het al in je agenda staan? In de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 maart 2020 gaat de zomert...

#Blijfthuis weekendtips: cocktailparty, ‘uit eten’, minidisco en meer

#Berenjacht Harderwijk, Ermelo en Putten: deze beren zijn al gespot

Genieten: 7 x voorjaar in Harderwijk, Ermelo en Putten

adv.