Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

MAG DAT: een masker dragen op straat in Harderwijk, Ermelo en Putten?

Door Nicole Berkouwer 24 oktober 2020

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? En zo ook: Mag je met een masker over straat lopen in Harderwijk, Ermelo en Putten tijdens Halloween?

Op zaterdag 31 oktober is het Halloween. Er zijn genoeg mensen die een gek, hilarisch of eng masker over hun hoofd trekken. Ondanks de rillingen die we over ons rug krijgen is de grootste vraag of dit wettelijk wel mag.

Gezichtsbedekking is verboden

Het is sinds 1 augustus 2019 verboden gezichtsbedekkende kleding te dragen, zo kan iedereen elkaar herkennen en aankijken. Maar wat nou als je in de bus op weg bent naar een Halloweenfeestje en je bent verkleed als Jason uit de film Friday the 13th? Of als je op de fiets zit met een rode overall en Dalí masker van die ene populaire Netflix-serie – riskeer je dan een boete?

Fietsen met zo’n gek gezicht op is sowieso niet aan te raden. Bij gezichtsbedekkende kleding gaat het om dingen die je gezicht bedekken en onherkenbaar maken.

  • Bivakmuts;
  • Boerka;
  • nikab;
  • integraalhelm;
  • masker.

Masker tijdens Halloween in Harderwijk, Ermelo en Putten

Je mag al deze bedekkende elementen dus niet dragen in scholen, ziekenhuizen en overheidsgebouwen als gemeentehuizen en politiebureaus. Daarnaast is het verboden in trein, tram, bus en metro. En nu komt het: je mag dit soort kleding wél op straat dragen! Niks aan de hand dus! Alleen even dat zombiemasker afzetten als je in de bus stapt.

Halloween op 31 oktober

Nu je dit weet kun je op 31 oktober met een gerust hart en een eng masker de straat op. En als jij je gezicht van boven tot onder schminkt, dan is het goed om te weten: een hoofddoek, pet of geschminkt gezicht vallen niet onder het verbod. Schmink je gezicht dus vooral als de Joker en scoor wat lekkers langs de deuren. 😉

Volg indebuurt Randmeren ook op op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Halloween experience harderwijk ermelo putten bouw en infrapark

Halloween in Harderwijk, Ermelo en Putten: dit kan je doen

Het is bijna Halloween en dat betekent een (klein) feestje. Deze dingen kan je doen voor/tijdens Hal...

Tjardo Vollema uit Putten doet mee aan Misters of the Netherlands: ‘Ik wil winnen’

Drie dagen geen boodschappen doen: wij geven een HelloFresh pakket naar keuze weg

Terugkijktip! Harderwijk was op de buis bij RTL 4

Vet! Zo komt het nieuwe zwembad De Sypel in Harderwijk eruit te zien

Meer over

Doen Mysteries

adv.