Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kijktip! Putten te zien in tv-programma: ‘Dit seizoen is bijzonder, intens en verdrietig’

Door Nicole Berkouwer 21 augustus 2020

Noteer het maar vast in je agenda: een zorginstelling uit Putten komt op de buis! In het tv-programma Anita wordt Opgenomen in de ouderenzorg gaat de presentatrice op bezoek in een zorginstelling in het dorp.

Zorginstelling Zorgerf in Putten werd bezocht door de presentatrice. In een landelijke omgeving staat deze woonvoorziening die lijkt op een combinatie van een vakantiepark en een boerderij. Verdeeld over drie hofjes wonen zo’n 50 ouderen met een vorm van dementie. 

Zorgerf Putten op tv

In de uitzending zien we Hennie die haar 88e verjaardag viert met haar medebewoonsters. Ondanks dat ze hier al meer dan anderhalf jaar woont, denkt ze nog regelmatig dat ze er alleen maar logeert. 

Daarnaast zien we Evert. Hij krijgt coaching bij de paarden om de verdrietige herinneringen aan de oorlog een plek te geven.  

Tot slot ontmoet Anita Kees. Hij is de man van bewoonster Lucy. Lucy (80) woont sinds acht weken op het erf en dat valt het echtpaar zwaar. Ze missen elkaars aanwezigheid. Wanneer het coronavirus uitbreekt, kan Kees niet meer op bezoek komen. Zou Lucy hem na al die weken nog wel herkennen? 

Anita wordt Opgenomen in de ouderenzorg

Presentatrice Anita is onder de indruk van de verhalen die zij heeft gehoord: “De gesprekken met de ouderen hebben mij geraakt, ze zijn zo openhartig. Ik blik met hen terug op hun leven, op hun diepte- en hoogtepunten en hoe het is om oud te worden en te zijn.”

Corona

Tijdens het draaien van het nieuwe seizoen is het team overvallen door corona en moesten de gesprekken met de ouderen op afstand worden voortgezet. Anita Witzier: “Dit seizoen is bijzonder, intens en verdrietig. We zijn gaan draaien vóór de coronacrisis en we moesten halverwege stoppen. Dat was heel ingrijpend. Ook mensen die wij volgden zijn overleden aan corona. We kunnen die gesprekken niet meer afronden en dat is verdrietig.”

Putten op tv

De instellingen die Anita Witzier bezoekt variëren van zorg voor mensen met dementie, tehuizen in de stad, tehuizen in de provincie of een instelling met verschillende culturen. Vanaf zondag 6 september 21.15 uur op NPO1 te zien. De aflevering in Putten bij Zorgerf wordt uitgezonden op zondag 27 september om 21.15 uur op NPO1.

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

ziekenhuis st jansdal harderwijk zembla

Terugkijktip: Complete aflevering over Ziekenhuis St Jansdal bij Zembla

Een te kort aan beschermingsmiddelen, een enorme overbelasting voor het ziekenhuis en ook nog de med...

Jongen gebeten door slang in Ermelo: ‘Ik dacht dat het een takje was’

Terugkijktip: Ermelose Mrs Netherlands Universe verruilt dorp voor Gronings studentenhuis

Terugkijktip: Puttense Alex wint bij RTL-programma

Terugkijktip! Ryanne kwam met haar programma Nachtdieren in Putten

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

adv.