Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Uittip: Oogstfeest in Putten

Door Nicole Berkouwer 31 juli 2019

De uittip van begin augustus 2019 is het Oogstfeest in Putten. Tijdens dit jaarlijkse evenement bij Museumboerderij Mariahoeve stap je weer terug in de tijd.

Heb je ooit gehoord van Melkmoes, oogstbrood en brandewijn? Of heb je ooit de Puttense Boerendans gezien? Dan vermaak jij je vast en zeker op het Oogstfeest in Putten. Ken jij niet alle termen? Kom dan vooral langs en laat je verrassen.

Oogstfeest Putten

Er valt genoeg te versnaperen tijdens het Oogstfeest. De Mariahoeve: “In het bakhuus bij de boerderij wordt er brood gebakken in de hout gestookte oven. Er is Melkmoes volgens oud Veluws recept te koop, evenals zelf gemaakte boerenjongens, boerenmeiden, framboosjes op brandewijn. Natuurlijk is er ook wat lekkers bij de koffie en zijn er als lunch broodjes hamburger en friet te koop, kortom er is van alles te eten en te drinken. Bij warm weer morgen de ijsjes natuurlijk niet ontbreken!”

Maar een oogstfeest heeft natuurlijk ook zo zijn charme met de activiteiten. Loop langs de marktkramen, zie de tractoren aan je voorbij gaan en neem een kijkje bij de oude ambachten. Zo zie je hoe er op ouderwetse wijze manden gevlochten worden, maar ook hoe ze houtsnijden.  Doe mee aan de workshop maaien met de zeis of bekijk de Puttense Boerendansers. Elke 15 minuten start een rondleiding door het museum onder leiding van een gids.

wiewatwaar: Zaterdag 3 augustus van 10.00-16.00 uur bij Museumboerderij Mariahoeve in Putten. Entree is gratis, parkeren kost €1,-


Meer over Museumboerderij Mariahoeve ontdekken?

Museumboerderij Mariahoeve bed en breakfasts

Vandaag gesloten

Kiefveldersteeg 11, Putten

Bekijk meer:bed en breakfasts

Lees ook:

verkoelingstips

7 x verkoelingstips in Harderwijk, Ermelo en Putten

De zomervakantie is nog maar net begonnen, maar het wordt deze week al hotter dan hot in Harderwijk,...

7 x zo houd je inbrekers buiten de deur tijdens de zomervakantie

De zomervakantie is nét  begonnen en dat betekent dat heel Harderwijk, Ermelo en Putten nu massaal o...
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

adv.