Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Geen carnaval in Harderwijk e.o.: hier kun je wél terecht

Door Carin Van der Meij 18 februari 2020

In Harderwijk, Ermelo of Putten kom je dit weekend geen hossende carnavalsvierders tegen, maar dat betekent niet dat je thuis hoeft te blijven. In de omgeving zijn genoeg steden waar carnaval wel gevierd wordt. Check hier waar jij als Harderwijker, Ermeloër of Puttenaar naartoe kunt.

Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Vier je het liefst carnaval op een afstand van ongeveer een uurtje rijden? Dan zijn deze plaatsen nog best wel leuk om te bezoeken.

Arnhem

In Arnhem is carnaval niet zo groot als in het zuiden, maar het wordt wel degelijk gevierd met onder andere een carnavalsoptocht. Zondag 23 februari is de 44e editie. De optocht gaat recht door de Arnhemse binnenstad. Check hier alle details.

Deventer

Het carnavalsfeest wordt op vrijdag 21 februari officieel geopend bij het stadhuis. De dagen daarop kun je lekker hossen in de stad. Check hier alle activiteiten.

Nijmegen

Wil je je dansmoves in alle vrijheid laten zien? Dan ben je in Nijmegen aan het juiste adres. Hier wordt wel degelijk carnaval gevierd, maar is het niet zo druk als in Breda en Den Bosch. Op de Grote Markt staat een tent waar veel verkleed publiek op afkomt en zondag is er een optocht. Nieuwsgierig? Lees hier meer details.

Tilburg 

Tilburg is de ideale plek om lekker mee te zingen op carnavalskrakers. Vijf dagen lang is de stad in de ban van carnaval en jij kunt er onderdeel van uitmaken. Bekijk hier alle informatie over carnaval in Tilburg.

Helemaal losgaan doe je in:

Ben jij liever op pad in de grote steden waar carnaval écht hoort? Dan kan je hossen in de volgende steden:

Den Bosch

Het is algemeen bekend: in Den Bosch weten ze wel hoe je carnaval moet vieren. Alleen, waar is dat feestje? Lees hier alle informatie over carnaval in Den Bosch.

Breda

Wil je tussen de Kielegatters carnaval vieren? Trek dan je beste pakkie maar aan, want in Breda maken ze er echt werk van. Van de route van de Grote Optocht tot het motto van ’t Kielegat: hier vind je alle informatie over carnaval in Breda.

Eindhoven

Van vrijdag 21 tot en met dinsdag 25 februari heeft Eindhoven een andere naam: Lampegat. Dan zijn de straten bezaaid met confetti en feestende mensen. Zie jij dit enorme carnavalsfeest wel zitten? Bekijk hier hoe je je voorbereidt op carnaval in Eindhoven.

Alle carnavalsoptochten in kaart

De feestjes met carnaval zijn natuurlijk onvergetelijk, tenzij je net een borrel teveel op hebt. Maar de carnavalsoptochten zijn toch wel het hoogtepunt. De keuze is reuze: in Nederland zijn er bijna negenhonderd optochten met carnaval. Op onderstaande kaart bekijk je carnavalsoptochten in de omgeving van Randmeren en in de rest van het land:

Lees ook:

wegwerkzaamheden in halverwege februari 2020

Opgepast: dit zijn de wegwerkzaamheden in Harderwijk e.o. (halverwege februari 2020)

Om te zorgen dat jij toch op tijd op de plaats van bestemming komt, zetten we de werkzaamheden in Ha...
storm Ellen

Daar gaan we weer: storm Ellen is mogelijk in aantocht

Grote kans dat je aankomend weekend liever binnen blijft, want er komt mogelijk opnieuw een storm na...
binnenkijken bij rutger en lies in harderwijk

Binnenkijken: deze Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaar wonen fan-tastisch

De afgelopen tijd mochten we binnenkijken in hele bijzondere woningen. We nemen je even mee terug na...
Pagina 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.