Lekker naar buiten: 8 x buitenactiviteiten in Harderwijk, Ermelo en Putten

De vakantie is begonnen! Zoek het avontuur op in de buitenlucht en maak het kind in jezelf wakker! Dat is niet alleen leuk, maar ook nog eens lekker gezond. Sluit de dag af met een kop warme chocomelk en je slaapt gegarandeerd als een roosje. Met deze tips verveel jij (en je kinderen) je geen dag.

Skaten, skateboarden en skeeleren

Laten de kinderen jou een poepie ruiken of het is andersom? Oefen de tofste tricks op een van de verschillende skatebanen in Harderwijk, Ermelo en Putten. Wil je je conditie alvast op peil krijgen voor het aankomende schaatsseizoen? Dan kun je gratis gebruik maken van de skeelerbaan bij sportcomplex De Sypel in Harderwijk, aan de Parkweg 4.

nieuwe skatebaan putten veluwe skaten
Nieuwe skatebaan Putten. Afbeelding screenshot video.

Leef je uit in de natuurspeeltuin

Voel de modder tussen je vingers, bouw hutten met takken en klim in bomen. In de prachtige omgeving van Harderwijk, Ermelo en Putten zijn verschillende natuurspeeltuinen te vinden. Trek een oude jas en laarzen aan en ga naar de OERRR speeltuin of het Indiananebos in Ermelo of de natuurspeeltuin aan de Watertorenweg in Harderwijk. Die laatste heeft ook een Doe-pad met opdrachten rondom de speeltuin.

OERRR speeltuin Ermelo – Foto Frieda Fennell

Plassen stampen

Is het een regenachtige dag? Niet getreurd, ook vandaag kun je heerlijk op pad. Trek je regenpak en laarzen aan en ga op zoek naar de diepste en modderigste plassen. Heb je er een gevonden? Stampen maar! Hoe kliederiger, hoe leuker. Met een fiets of skelter door de plassen crossen is natuurlijk net zo leuk. Stuur ons je mooiste foto naar [email protected] en misschien plaatsen we hem online!

Door de plassen crossen – Foto Frieda Fennell

Zwerfafval opruimen

Geniet je ook zo van het buiten zijn, maar zijn rondslingerende mondkapjes, zakjes en blikjes je een doorn in het oog? Pak dan een vuilniszak en ga zwerfafval opruimen! Het is niet alleen nuttig, maar ook nog eens leuk om door het hoge gras en struikgewas te ploeteren. Maak er een wedstrijdje van wie het eerst een zak vol heeft en de kids gaan als een razende aan de gang! Let er wel op dat je handschoenen draagt of het afval met een prikker oppakt.

Mondkapjes in de natuur – foto Pixabay

Mountainbiken

Ben jij niet bang om vies te worden en je lekker uit te leven? In de omgeving Harderwijk, Ermelo en Putten vind je de mooiste mountainbikeroutes voor jong en oud. In Mountainbiken in omgeving Harderwijk: hier moet je zijn zetten we alles voor je op een rij. Let’s get your wheels in motion!

nieuwtjes 5 oktober in harderwijk
Foto indebuurt

Koffie en Go!

We zijn er druk mee: werk, de kids vermaken en de drukte van de feestdagen. Soms wil je gewoon even lekker op pad om te ontspannen met een goede bak koffie. Maar waar scoor je deze koffie en welke plekken zijn de moeite waard en kidsproof? Koffie en Go vond meerdere pareltjes in onze regio zoals Brasserie Staverden, Brasserie Schovenhorst en Schapedrift Ermelo. Dat is koffie en vermaak in één!

Koffie to go – foto Pixabay

Kasteel Staverden

Uddelermeerweg 2, 3852 NT Ermelo

Nu geopend

Meer informatie

Landgoed Schovenhorst

Garderenseweg 93, 3881 GK Putten

Nu geopend

Meer informatie

Stichting Schapedrift Ermelo

Postweg 50, 3852 PK Ermelo

Nu gesloten

Meer informatie

Ga los op een pumptrack

Een pumptrack is een aaneenschakeling van kombochten en bulten waarop je met een step, fiets, skates of skateboard rondjes kunt rijden. Het is de kunst om een rondje te rijden zonder te trappen op je fiets of zonder af te zetten. Ga jij de uitdaging aan? In Crescent Park in Harderwijk vind je een fantastisch exemplaar!

BMX-ers op een pumptrack – foto Pixabay

Crescent Park

Drielanden, Harderwijk

Meer informatie

Natuurschatten en sporen zoeken

Heeft jouw kind ook een bak met allemaal schatten? Vul de verzameling aan met schatten uit de natuur. Denk aan stenen, allerlei soorten noten, dennenappels, veren en takken. Niet alleen leuk om te zoeken, maar meteen ook heel leerzaam. Van welke boom is de noot? Van welke vogel is de veer? Misschien vind je in het bos ook wel sporen van dieren. Hier lees je alles over spoorzoeken voor beginners.

Natuurschatten – foto Pixabay

We zochten nog veel meer voor je uit…

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “We mogen weer: deze 5 musicals zijn nu (met korting) in het theater te zien”

We mogen weer: deze 5 musicals zijn nu (met korting) in het theater te zien

Aangeboden door Leukstetickets.nl

Ga naar “Muziekdocent Roselinde: ‘Geweldig om verlegen kindjes te zien stralen’”

Muziekdocent Roselinde: ‘Geweldig om verlegen kindjes te zien stralen’

Aangeboden door Stichting Cultuurkust

Ouder dreumes muziek cultuurkust
Ga naar “Harderwijkse Gozina Schreuder in DNA Onbekend: ‘Ik wil weten of mijn vader mijn biologische vader is’”

Harderwijkse Gozina Schreuder in DNA Onbekend: ‘Ik wil weten of mijn vader mijn biologische vader is’

dna onbekend gozina schreuder harderwijk

In onze gids