Boeken lenen en meer: dit moet je weten over de bibliotheek in Harderwijk

Waar vind je de bibliotheek in Harderwijk? Zijn er ook tijdschriften en cd’s of dvd’s te huur? Wat kun je nog meer doen in de bibliotheek? En wat zijn de openingstijden? Dat én veel meer lees je hier.

Bibliotheek Harderwijk

De bibliotheek van Harderwijk vind je in de binnenstad, Havendam 56. De bibliotheek zit in hetzelfde gebouw als het stadhuis. De bieb van Harderwijk is op de volgende dagen en tijden open:

  • Maandag van 08.00 tot 17.30 uur
  • Dinsdag van 08.00 tot 17.30 uur
  • Woensdag van 08.00 tot 17.30 uur
  • Donderdag van 08.00 tot 20.00 uur
  • Vrijdag van 08.00 tot 17.30 uur
  • Zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur

Let wel op: alleen wanneer er medewerkers rondlopen tussen 13.30 en 17.30 uur mag je hen vragen stellen. Ben je er eerder? Dat mag! Maar dan is er zelfservice.

Bibliotheek Noord-west Veluwe in Harderwijk Ermelo Putten bieb afhaalbieb
Bibliotheek Noord-west Veluwe in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren

BezorgBieb

Wil je graag boeken lenen, maar is het moeilijk of niet mogelijk de bibliotheek te bezoeken? Met de gratis dienst van BezorgBieb komt de bibliotheek naar je toe. Op een vaste bezorgdag (vrijdag) komt een vrijwilliger met een bestelauto langs om je bestelling te brengen of op te halen. Bestel je voor woensdag, dan wordt het boekenpakket in dezelfde week op vrijdag bezorgd. Bestel je woensdag, dan komt jouw boek een week later op vrijdag bij jou thuis.

Wat kun je er lenen?

In de bibliotheek in Harderwijk kun je uiteraard boeken lenen. Er zijn ook prentenboeken, boeken om voor te lezen, kookboeken, boeken in andere talen, naslagwerken, cd’s, dvd’s en stripboeken.

Liever niet op pad? Er is ook een ruim assortiment e-books en luisterboeken die je digitaal leent.

Lid worden van Bibliotheek Harderwijk

Overweeg je om lid te worden van de bieb? Voor kinderen tot 18 jaar is dit gratis. Volwassenen betalen € 54,- voor een jaarabonnement. Je kunt ook kiezen voor een tijdelijk abonnement van € 5,50 per maand. Je kunt maximaal tien items tegelijkertijd lenen, je mag dit dan drie weken thuis houden. De inschrijfkosten zijn eenmalig € 3,-

Hier lees je meer over de verschillende abonnementen.

Werken en studeren

In de bibliotheek van Harderwijk vind je gratis flexplekken, werkplekken en studeerplekken. Je kunt zelf je laptop meenemen of een van de aanwezige computers gebruiken. Daarnaast mag je in de bibliotheek gratis informatie opzoeken en kranten of tijdschriften lezen, ook als je geen lid bent.

Internet en printen

Heb je thuis geen internet, maar moeten er toch zaken digitaal geregeld worden? Of moet je iets printen, maar heb je geen printer? Dan zit je goed bij de bibliotheek van Harderwijk. Kopiëren en printen kan voor 10 cent per afdruk. Een printje of kopie in kleur kost je iets meer, 25 cent.

Lezingen en activiteiten

In de bibliotheek zijn ook geregeld lezingen. Zo kwam Splinter Chabot laatst naar Harderwijk en ook schrijfster Bette Westra die dit jaar het kinderboekenweekgeschenk schrijft, komt naar Harderwijk. Welke lezingen er zijn, vind je in de agenda.

Er zijn daarnaast veel activiteiten in de bieb. Denk aan voorstellingen en knutselen voor kinderen, spreekuren over diverse thema’s en workshops. Alle informatie staat in de agenda.

En er is nog veel meer!

In de bibliotheek van Harderwijk vind je nog veel meer. Zo kun je taalmaatjes ontmoeten om de Nederlandse taal beter te beheersen, boekentips krijgen en kun je andere studiegenoten treffen in de bieb.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram of Facebook.

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “We mogen weer: deze 5 musicals zijn nu (met korting) in het theater te zien”

We mogen weer: deze 5 musicals zijn nu (met korting) in het theater te zien

Aangeboden door Leukstetickets.nl

Ga naar “Muziekdocent Roselinde: ‘Geweldig om verlegen kindjes te zien stralen’”

Muziekdocent Roselinde: ‘Geweldig om verlegen kindjes te zien stralen’

Aangeboden door Stichting Cultuurkust

Ouder dreumes muziek cultuurkust
Ga naar “Harderwijkse Gozina Schreuder in DNA Onbekend: ‘Ik wil weten of mijn vader mijn biologische vader is’”

Harderwijkse Gozina Schreuder in DNA Onbekend: ‘Ik wil weten of mijn vader mijn biologische vader is’

dna onbekend gozina schreuder harderwijk

In onze gids