Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bibliotheken Noordwest-Veluwe nog gesloten: op deze dag kun je weer terecht

Aangeboden door Bibliotheek Noordwest Veluwe 12 mei 2020

Avontuurlijke vakanties zitten er momenteel niet in. Gelukkig is er een eeuwenoude manier om je horizon (letterlijk en figuurlijk te verbreden). Met een goed boek vliegt de tijd immers voorbij! Dankzij de nieuwe, gratis app ThuisBieb hebben ook niet-leden toegang tot wel honderd gratis digitale boeken en luisterboeken. Daarnaast kun je binnenkort weer terecht bij de vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Een boek is dé manier om je – nu toch wat kleine – wereld een stukje groter te maken. Dompel je onder in een andere wereld of ga aan de slag met een mooi zelfhulpboek. Binnenkort kun je weer lekker met een boek op schoot op de bank kruipen.

Boeken afhalen

Vanaf 18 mei kun je namelijk weer fysieke boeken ophalen bij Bibliotheek Noordwest Veluwe. De vestigingen in Elspeet, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet en Putten worden dan afhaalpunten. Goed nieuws: vanaf vandaag kun je die boeken al reserveren.

Alle vestigingen van Bibliotheek Noordwest Veluwe gaan vanaf 2 juni op aangepaste manier open. De medewerkers van de Bibliotheek zijn nu druk bezig met de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat dit straks op een veilige manier verloopt. Houd de website en de social media-kanalen in de gaten voor verdere updates!

Tekst gaat verder onder de foto.

Gratis e-books

Tot die tijd kun je met je tablet en smartphone alle kanten op. Bibliotheek Noordwest Veluwe stelt tot en met 1 juni namelijk honderd e-books beschikbaar voor iedereen. Zowel volwassenen als jongeren en kinderen kunnen hun hart ophalen in deze online bibliotheek. Je vindt er onder meer het populaire Rinkeldekink van Martine Bijl en de nieuwste editie van voetbalmagazine Hard Gras, maar ook minder bekende boeken als Post voor Rus Ordelman van Bette Adriaanse, De mentor van Tessa Kollen en Mindgym work-outs van Wouter de Jong.

Lezen of luisteren

Je mag zoveel boeken downloaden als je wilt en leest ze gewoon vanaf je tablet of smartphone. Vind je het niet fijn om van een scherm te lezen? Kies dan voor de LuisterBieb. De titels met een ‘g’ ervoor kun je ook als niet-lid gratis beluisteren.

Tekst gaat verder onder de foto.

Download ‘m nu!

De app ThuisBieb is vanaf nu gratis te downloaden via deze link – voor zowel Apple als Android – en is in ieder geval te gebruiken tot en met 1 juni 2020. Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je ruim 28.000 e-books lezen via de online Bibliotheek. Niet alleen op je tablet of telefoon, maar ook op een e-reader.

Kom je er niet uit? Of heb je vragen over de instellingen van de app of de digitale collectie? De medewerkers van de Bibliotheek zijn doordeweeks bereikbaar van 09:00 tot 21:00 uur via telefoon en social media.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bibliotheek Noordwest Veluwe. Meer over Bibliotheek Noordwest Veluwe ontdekken?

Bibliotheek Noordwest Veluwe

adv.