Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Betreed een virtuele wereld of ga indoor driftkarten bij De Fabriek in Harderwijk

Aangeboden door De Fabriek Harderwijk 5 oktober 2020

Een kartbaan, een sport escape room en een virtual realty centre, allemaal op één plek. De Fabriek in Harderwijk opende afgelopen zomer haar deuren. Het is de plek voor een tof vrijgezellenfeestje, verjaardag of gezinsuitje in de regio. Indebuurt was benieuwd en ging een potje driftkarten en nam gelijk een kijkje in de VR-room. 

De Fabriek is de onderneming van de tweelingbroers Julian en Maurits. ”We zagen de hal vlakbij het station van Harderwijk en vonden het direct een toplocatie.” De industriële ruimte was vroeger een fabriek voor baggerschepen (oftewel zandzuigers). Nu vind je er een circuit waar jong en oud met piepende banden de bochten omscheuren tijdens een drift-kartrace. In maart opende ook de Sport Escape Room, waarbij je door verschillende sporten te beoefenen naar de volgende kamer kan. En sinds kort kun je naast de squashzaal, die Maurits runt, je onderdompelen in een virtuele wereld.

Vergeet alles om je heen in het Virtual Reality Centre

Het virtual reality centre van De Fabriek is één van de grootste van Nederland. Er zijn honderden verschillende spellen aanwezig en je kunt jouw voorkeur van tevoren aangeven. Of je nu aan het lasergamen bent of trefbal speelt, zodra je de VR-bril op je neus zet, vergeet je alles om je heen. In de VR-ruimte van De Fabriek speel je volledig draadloos waardoor je nog meer op gaat in de virtuele wereld. Wie van jullie behaalt de meeste punten met Angry Birds? Bij De Fabriek kun je wel met acht vrienden tegelijkertijd spelen. En het is helemaal coronaproof, want jullie bevinden je allemaal in een andere kamer.

Tekst gaat door onder de foto.

virtual reality bij De Fabriek
Virtual reality bij De Fabriek | Foto door indebuurt

Indoor driftkarten: de ultieme adrenalinekick

Samen met vrienden of met collega’s tijdens een teambuilding, na een bezoek aan de kartbaan ga je gegarandeerd vol energie weer naar huis of terug naar kantoor. Ieder heeft zijn eigen kartwagentje en De Fabriek is ruim opgezet, dus afstand houden is een makkie.

”Driftkarten, ook wel crazy kart genoemd, is een compleet nieuwe sensatie”, vertelt Maurits. ”Waar het reguliere karten vooral oplettendheid vraagt vanwege de snelheid, vraagt driftkarten om hele andere skills. Het is een combinatie van snelheid, behendigheid en techniek. In combinatie met de muziek de ultieme adrenalinekick.”

Versla jij je vrienden in een te gekke drift-kartrace? Als je snel bent, kun je het circuit in slechts 23 seconden afleggen. Het gaat echter niet om de competitie, maar om het plezier. ”Iedereen komt hier met een big smile vandaan”, vertelt Maurits. ”Sommigen zijn niet van de kartwagentjes af te krijgen”, lacht hij.

Tekst gaat door onder de galerij.

De Fabriek als evenementenlocatie

Drankje doen na het karten? Dat kan! Van de tafels tot de vloer, de broers hebben de bar en de zithoek bij de kartbaan helemaal zelf gebouwd. Straks kun je er een biertje drinken na het karten, nu staat de koffie klaar en worden er snacks en frisdrank aangeboden.

Ook kan De Fabriek gebruikt worden als film- of fotolocatie en afgehuurd worden voor kleine en grote evenementen. Bedrijfsfeesten, productpresentaties, congressen, maar ook verjaardagen en jubilea kun je vieren in de fabriekshal. ”Met een ingenieus ontworpen systeem is de fabriekshal binnen anderhalf uur omgebouwd van kartbaan tot evenementenlocatie”, aldus Julian. Wie weet wat voor toffe feestjes er in de toekomst nog georganiseerd gaan worden…

Lees verder onder de foto. 

Drankjes doen bij De Fabriek | Foto door indebuurt

Heb jij ook zin om een rondje te karten, de virtual reality room te testen of ga je de uitdaging aan in de Sport Escape Room? Reserveren kan via de oranje button!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door De Fabriek Harderwijk. Meer over De Fabriek Harderwijk ontdekken?

De Fabriek Harderwijk

Gesloten13:00 - 22:00

Baanweg 26-A, Harderwijk

adv.