Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Berenjacht in een nieuw jasje: zet een ‘Gluurpietje’ voor je raam

Door Nicole Berkouwer 16 november 2020

Beren, beren en nog eens beren. In maart van dit jaar zetten Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren massaal een knuffelbeer voor het raam of op de vensterbank. De kinderen in de buurt gingen volop mee in de #berenjacht. Inmiddels is het halverwege november en tijd voor een sinterklaaseditie: vind een Gluurpietje!

Het idee is precies hetzelfde: zet iets voor het raam, zodat kinderen het kunnen zien en kunnen ‘jagen’. Geen knuffelbeer, maar iets wat met Sinterklaas te maken heeft. Bijvoorbeeld een ‘Gluurpietje’. Print ‘m uit en ga met de afstreepkaart op pad. Een sticker bestellen kan natuurlijk ook. Of zelf een mooie tekening maken voor de creatievelingen.

Facebookgroep vol met Gluurpietjes

Net zoals de #berenjacht gaat ook deze nieuwe hype met gluurpietjes weer door het hele land. Het initiatief van de gluurpietjes is ontstaan in Gemert en steeds meer steden nemen het over. Op deze Facebookgroep kan je al een hoop gluurpietjes vinden.

Zoek de Gluurpietje in Harderwijk, Ermelo en Putten

Omroep Gelderland heeft voor de gluurpietjes een kaart gemaakt, zodat kinderen naar de Gluurpietjes kunnen speuren in hun eigen straat of wijk. Hier kun je ook Gluurpietjes toevoegen, als je er eentje achter je raam hebt. Zo zien we dat er in Putten al in de Reviusstraat, Vondelstraat, Schoolstraat en Lariksstraat Gluurpieten zijn gespot. In Harderwijk is er pas 1 (dat worden er toch veel meer?!) en die vind je aan de Turfbergerhout in Drielanden. Ook Ermelo is al goed bezig. Daar vind je ze onder andere in de Kamperfoeliehof, Jasmijnweg en Lion Cachetstraat.

Tekst gaat door onder de afbeelding.

gluurpiet zoektocht berenjacht
Screenshot Omroep Gelderland speurtocht Gluurpiet

Geen intocht

Het doel van dit initiatief is om jonge Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren te enthousiasmeren. Er is namelijk geen Sinterklaasintocht in Harderwijk, Ermelo of Putten dit jaar. Heb jij een leuk Gluurpietje voor je raam? Stuur ‘m dan naar [email protected] of deel ‘m in de comments op onze Facebook.

Zo kom je ook in de Sinterklaassfeer dit jaar:

sinterklaasintocht in putten sinterklaassfeer

5 x zo kom je helemaal in de sinterklaassfeer

Heel eerlijk: bij veel mensen zit de sinterklaassfeer er nog niet in. Door de maatregelen gaat de tr...

Alles wat je wil weten over Sinterklaas in Harderwijk, Ermelo en Putten 2020

Weet je nog: in 2010 kwam Sinterklaas in Harderwijk aan op nationale televisie

Burgemeester Henk Lambooij uit Putten ontbreekt in Sinterklaasjournaal en dit is waarom

Linda de Mol en meer BN’ers in Ermelos Sinterklaasjournaal

adv.