Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aaltjesdagen 2019: dit is wat je moet weten

Door Nicole Berkouwer 29 mei 2019

Ze zijn begonnen… Aaltjesdagen! Dress to impress en ga de feestjes en activiteiten af. Hakken uit, gympen aan op het Strandeiland. Hakken weer aan voor de salsa-avond. Is het festival te bereiken met de auto, bus of fiets? En wat is het programma? Hieronder een lijstje met praktische informatie.

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶

Het Aaltjesdag-programma

Aaltjesdag programma

We beginnen rustig op vrijdag, gaan los op zaterdag en zondag brakken we met z’n allen uit op het Strandeiland. Bekijk het complete programma van alle dagen:

Aaltjesdag programma

Het complete Aaltjesdag-programma

Vrijdag 7 juni, zaterdag 8 juni en zondag 9 juni 2019 zijn de Aaltjesdagen in Harderwijk. Welke acts...

Het weer

Volgens de voorspellingen wordt het rond de 18 graden. Maar helaas, wel 100 procent kans op regen. Gelukkig vallen de buien niet de hele dag, en tussendoor zijn er genoeg momenten dat het droog is! Neem in ieder geval een paraplu mee, dat is wel zo handig. Of schuil in de horeca onder het genot van een warm kopje thee of choco. De Aaltjesdagencrew meldt dat Aaltjesdag gewoon doorgaat! Sommige activiteiten zijn aangepast of geschrapt, zoals de springkussens in het Hortuspark en het onderdeel Life Goals.

Winkelen

winkelen

Vrijdag en zaterdag zijn de winkels zoals altijd open, maar hoe zit dat op zondag? Daar hebben we een mooi artikel over geschreven:

Binnenstad Harderwijk

Wanneer is het koopzondag in Harderwijk?

Wie herkent het niet? Dat gevoel dat er nog kleding in je kast past, de muur een ander kleurtje mag ...

Verkeer

Fietsen verkeer

Ga je naar het festival met de fiets of de auto? Hier parkeer je je bicycle en mooie bolide.

Fiets: Woon je indebuurt (haha) kom dan vooral op de fiets. Er zijn genoeg plekjes waar je de fiets kan neerzetten. Bijvoorbeeld bij P2 (bij de molen) zijn veel extra fietsplaatsen gecreëerd. En ook op het Wellenpad (tegen de stadsmuur) en op de ijsbaan (naast de Stille Wei).

Auto: Met de auto moet je goed opletten. Door drukte van toeristen kan je het beste parkeren bij de Houtwal of bij P2 en P3 aan de rand van de stad. Voordeel: Je kan vanaf daar een grote ronde door de hele stad lopen. En door de bruggen bij het Waterfront kan je super snel de stad in.

Een compleet overzicht voor de fiets en auto vind je hier.

Openbaar vervoer

NS Trein
NS Trein
Foto: Rob Dammers

Kom je met het openbaar vervoer naar Harderwijk? Dan is de trein het snelste als je van ver komt. Vanaf station Harderwijk loop je met een kwartiertje de stad in. En als je langs de Stationslaan loopt, kun je een blik werpen op een leuke binnenkijker tegenover het CCNV.

Heenreis vanaf Amersfoort: Vanaf Amersfoort naar Harderwijk rijdt elk half uur een stoptrein. Om .11 en .41 over het hele uur. Dus bijvoorbeeld om 15.11 uur en om 22.41 uur.

Heenreis vanaf Zwolle:
Reis je vanaf Zwolle? Dan gaat de stoptrein naar Harderwijk om .23 en om .50 over het hele uur. Dus bijvoorbeeld om 09.23 uur en om 21.50 uur.

Terugreis naar Zwolle
Reis je terug van het festival naar je hometown? Neem dan de trein om –.08 uur of om –.38 uur. Dus bijvoorbeeld om 23.08 uur of 19.38 uur.
De laatste stoptrein gaat om 00.08 uur en om 00.24 uur rijdt een extra intercity vanaf Harderwijk rechtstreeks naar Zwolle en Groningen.

Terugreis naar Amersfoort
Reis je terug van het festival naar je hometown? Neem dan de trein om –.20 uur of om –.50 uur. Dus bijvoorbeeld om 23.20 uur of 19.50 uur.
De laatste stoptrein gaat om 00.20 uur. Zorg dat je die haalt, anders dan gaat de volgende pas weer om 06.50 uur.

GENIETEN

indebuurt Randmeren wenst jullie heeeel veel plezier. Zie je ons op het festival? Zeg dan vooral gedag en ga op de foto. Tot dan!

Aaltjesdagen Crew

Christel en Suzanne zijn echte Aaltjesdagen touwtrekkers

Christel van der Stouw en Suzanne van Harten zijn twee enthousiaste en energieke vrijwilligers voor ...

Het complete Aaltjesdag-programma

Wanneer is het koopzondag in Harderwijk?

Weekendtips voor Pinksteren in Randmeren

Pagina 1 / 6
⟵ swipe swipe ⟶
  • Blijf op de hoogte van alle leuke verhalen uit Randmeren.

adv.