Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wilma en André hebben sprookjesachtige B&B in Harderwijk: ‘Als we winnen gaat het dak eraf’

Door Nicole Berkouwer 23 oktober 2020

Tussen de hoge bomen en groene tuin, vind je Bed en Breakfast SonneVallei in Harderwijk. André en Wilma zijn de eigenaren van deze magische plek. “Zodra de hond ’s avonds aanslaat, weten wij: de wilde dieren lopen rondom de tuin.”

Wilma woont samen met André en twee van de drie kinderen in Harderwijk. “André is ontwerper en ik ben kunstenaar en schrijfster van boeken”, vertelt Wilma. “We wilden graag werken en wonen combineren op een mooie plek. Toen Sonnevanck werd opengesteld, wachtten we geen moment, kochten een kavel en begon André met het ontwerp voor ons droomhuis.”

Bed & Breakfast SonneVallei

Inmiddels wonen ze al 23 jaar in Harderwijk. “Het is een fijne tuin en een mooie plek om te wonen. We willen deze sprookjesachtige plek graag delen met anderen. Want iedereen mag genieten van dit heerlijke uitzicht, de rust en de eekhoorns die door de tuin rennen. Daarom hebben we het koetshuis een metamorfose gegeven en startten we in 2019 onze Bed & Breakfast SonneVallei.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Genieten van de sprookjestuin. Foto SonneVallei
Genieten van de sprookjestuin. Foto SonneVallei
Genieten van de sprookjestuin. Foto SonneVallei

Herten bewonderen langs de struiken

“Onze kinderen zijn hier opgegroeid en genieten na al die jaren nog steeds van de natuur. Ook als we tijdens het eten eekhoorns zien, laten we de borden staan, lopen naar een plekje bij het raam en kijken we naar de schattige dieren. En dat gebeurt ook als het donkerder wordt. Zodra onze hond ’s avonds laat aanslaat, weten wij: de wilde dieren lopen achterin de tuin. Dus ook wij staan regelmatig te turen naar de herten die langs de struiken lopen. Het went nooit”, vertelt Wilma trots.

‘Bed & Breakfast SonneVallei in Harderwijk is één van de drie beste B&B’s in Nederland’

Eerst zelf testen

Het starten van de B&B was een nieuwe uitdaging. “We willen onze gasten een fijne ervaring geven, dus moet het wel van begin tot eind een fijne ervaring zijn. Zo bestelden we een nieuw bed om te testen hoe de gasten zouden slapen. Het sliep zo fijn dat we deze zelf hebben gehouden. Exact hetzelfde bed bestelden we voor in de twee kamers van de B&B, zodat de gasten ook mogen genieten van een heerlijke nachtrust.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Wilma en André voor het koetshuis B&B SonneVallei in Harderwijk. Foto: Wilma
De 'witte' kamer van B&B. Foto SonneVallei Harderwijk
De blauwe kamer van SonneVallei. Foto SonneVallei Harderwijk

Poëzie

Wilma laat zich inspireren door poëzie. “Het geeft een fijn gevoel om iets moois te delen. Ieder mens is kostbaar en als we hen dat laten voelen, dan is onze missie geslaagd.” Daardoor zijn er meerdere verassingen in de B&B en geeft het duo ook niet alles prijs op de website. “We zorgen altijd voor een kleine verrassing en die verschilt per dag. Daardoor is het nooit hetzelfde en blijft het voor onszelf ook leuk.”

Beste B&B van Nederland

Het duo is genomineerd om de beste B&B van Nederland te worden. “We vinden het een eer dat we zijn geselecteerd. We hopen enorm dat we winnen, dan gaat het dak eraf!” De uitslag wordt op woensdag 28 oktober 2020 bekendgemaakt. SonneVallei in Harderwijk maakt absoluut een kans om te winnen en zit bij de beste 3 Bed & Breakfast accommodaties van heel Nederland.

Update: de winnaar van de beste B&B van Nederland is bekendgemaakt op woensdag 28 oktober. En positief nieuws: B&B SonneVallei in Harderwijk heeft gewonnen! Een eerste reactie van Wilma en André lees je hier.

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

restaurant Amore in Harderwijk La famiglia

Frits, Anja en Jeffrey runnen La Famiglia en nieuw restaurant Amore in Harderwijk: ‘We gaan door’

Het Italiaanse restaurant La Famiglia in Harderwijk onderging vorig jaar een kleine metamorfose. Op ...

Jin opent nieuw Chinees afhaalrestaurant in Harderwijk: ‘De hele familie werkt mee’

Wessel start een gloednieuwe bloemenwinkel in Ermelo: ‘Het zit in de familie’

Genieten van zoetigheid bij Alex: nieuwe taartenshop bij winkelcentrum in Harderwijk


Meer over SonneVallei op de Veluwe ontdekken?

SonneVallei op de Veluwe hotels

Geopend09:00 - 21:30

Sonnevancklaan 7, Harderwijk

Bekijk meer:hotels

adv.