Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vier jaar ambachtelijke friet van Wouter: ‘Wellicht dat we nog gaan uitbreiden’

Door Nicole Berkouwer 25 oktober 2019

Smikkelen, smullen en een vette bek scoren. Een frietje op zijn tijd is best lekker! En of dat nou in een puntzak of familiezak gaat, dat maakt dan eigenlijk niet uit. Als het maar ambachtelijk bereid wordt. Bij de Ermelosche Frietzaak in Ermelo hebben ze dat wel begrepen. Wouter van der Haar, eigenaar van de frietzaak: “Ik was in het begin de enige die écht enthousiast was over het opzetten van de frietzaak.”

Wouter is een echte frieteter. Van huis uit was het zaterdag patatdag en ook in zijn familie met horeca-ervaringen kwam dit terug. Wouter: “Het begon eigenlijk allemaal met een kleine frustratie. Ik wilde graag verse friet eten, maar in de buurt van Ermelo was er geen snackbar of frietzaak te vinden die dat deed. Dus besloot ik om zelf een oplossing te verzinnen en zelf een ambachtelijke frietzaak op te zetten.” Het idee ontstond en Wouter deelde dat met zijn vrouw en broer, maar die waren sceptisch.  “Ik was in het begin de enige die écht enthousiast was over het opzetten van de frietzaak.” Wouter wist zijn enthousiasme toch over te brengen op zijn vrouw en broer en De Ermelosche Frietzaak werd een feit.

AD Friettest

De Ermelosche Frietzaak bestaat bijna vier jaar en inmiddels is wel gebleken dat het enthousiasme van Wouter niet onterecht was. De Ermelosche Frietzaak heeft in die vier jaar enkele grote successen binnengehaald. Van Tripadvisor kreeg de frietzaak de beoordeling uitmuntend en in de AD-friettest werd de zaak in Ermelo in 2016 als eerste en in 2017 als tweede beoordeeld.

Als iedereen weet dat het een kans is, is het geen kans meer

Falen en successen behalen

Niet alleen de Frietzaak houdt hem bezig. Ermeloër Wouter is een echte ondernemer. Hij heeft geleerd om te falen, maar ook om successen te behalen. Hij startte in zijn studententijd met een bedrijfje voor energielabels. Wouter: “We hadden geen enkele klant, want als iedereen weet dat het een kans is, is het geen kans meer.” Je moet als ondernemer lef hebben en stappen durven zetten, vindt hij. Een andere tip van Wouter is dat je als ondernemer onderscheidend moet zijn. “De drie tools waar je in de horeca aan moet voldoen zijn in mijn ogen: kwaliteit, snelheid en gastvrijheid. Bij een restaurant heb je natuurlijk meer geduld dan bij een frietzaak. Maar als het in balans is en je deze drie beheerst, dan ben je al heel ver! Kijk maar eens naar de McDonalds, daar is alles gericht op snelheid, maar verliezen ze bijvoorbeeld kwaliteit niet uit het oog.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Hard werken in de Ermelosche Frietzaak. Foto indebuurt Randmeren
Aardappels snijden voor verse frieten. Foto indebuurt Randmeren
Frieten bakken Foto indebuurt Randmeren
Friet! Foto indebuurt Randmeren
Frietje eten. Foto indebuurt Randmeren
Muurschildering. Foto indebuurt Randmeren
Oorkondes vol trots aan de muur. Foto indebuurt Randmeren
De Ermelosche Frietzaak van binnen. Foto indebuurt Randmeren

Friet of patat?!

Hoe zit het nou eigenlijk met de naam, is het friet of is het toch patat. De Ermelosche Frietzaak heeft daar natuurlijk ook een voorkeur voor. Wouter: “Wij zeggen altijd friet. Maar van oorsprong is het natuurlijk onder de rivieren friet en boven de rivieren patat. Alhoewel je nu wel een verschuiving ziet ontstaan dat ook boven de rivieren friet wordt gezegd.”

Frieten in Drielanden bezorgen

Deze ondernemer is vol passie en ziet graag nieuwe dingen ontstaan. Zo zijn er laatst al poké bowls geïntroduceerd. Maar, we hebben nog een leuk nieuwtje gescoord! Wouter: “We zijn bezig met het gebied uit te breiden. We willen heel graag ook in Drielanden gaan bezorgen. Ik kan helaas nog niet zeggen vanaf wanneer, want we hebben nog een tekort aan scooterbezorgers. Als er jongeren zijn die graag koerier voor ons willen zijn, dan kan de bezorging in Drielanden ook opgepakt worden. Dat betekent dus maar 1 ding: laat je neefjes, buurjongetjes, nichtjes en buurmeisjes weten dat we ook frieten thuis bezorgen!”


Meer over De Ermelosche Frietzaak ontdekken?

De Ermelosche Frietzaak biologische restaurants

Gesloten12:00 - 20:00

Branderskamp 4, Ermelo

Bekijk meer:biologische restaurants

Lees ook:

Ondernemer Henny Doppenberg

Mensen-mens Henny startte het Culihoppen: ‘Blijf zelf in the lead’

Harderwijker Henny Doppenberg (51) is graag onder de mensen en een echte doener. Haar cv is groot, m...
Boekhandel Riemer & Walinga in Ermelo

Familiebedrijf Riemer & Walinga: ‘De passie voor boeken zat er al jong in’

Boekhandel Riemer & Walinga is een begrip in Ermelo en ver daarbuiten. Het familiebedrijf bestaat vo...
ondernemers marktkraam Sariaslan weekmarkt in Harderwijk

Deze familiemarktkraam kent heel Harderwijk ‘We hebben een hechte band’

Dertig jaar staat de familie Sariaslan met hun marktkraam in Harderwijk. Elke zaterdag op het Kloost...

adv.