Suzanne maakt droombloemboeketten: ‘Het begon allemaal aan de waslijn op zolder’

make it bloom harderwijk winactie
Suzanne Jonker bij haar bloemen. Foto indebuurt Randmeren

Suzanne Jonker (35) begon twee jaar geleden met haar bedrijf Make it Bloom. “Ik heb mijn liefde voor bloemen en het groen ontdekt op mijn werk bij de bloemenwinkel in Ermelo”, vertelt ze trots.

De Harderwijkse begon op haar zestiende met een fulltime baan bij bloemenzaak Florado in Ermelo. “Daarnaast volgde ik een opleiding en mijn passie voor bloemen groeide. Ik houd van creativiteit en dat vond ik onder andere door de fleurige bloemen en het maken van boeketten.”

Woonbeurs

Tijdens een woonbeurs in Amsterdam ontdekte Suzanne een andere kant van bloemen. “Door de enorme hallen van de beurs stonden hele grote bloemstukken. En niet zo maar de varianten die ik kende, maar ook grote boeketten met droogbloemen. Ik keek mijn ogen uit en wilde mij hier in verdiepen.”

De bloemen hingen op de kop aan de waslijn

Het bleef niet bij ontdekken. Suzanne ging volop aan de slag. “Ik kwam thuis, pakte mijn verse bos bloemen en liep naar zolder. De waslijn vol met wasgoed ging eraf en zo begon ik de rozen, hortensia’s en andere bloemen op de kop op te hangen.”

‘De was stapelde zich op in de hoek, maar de bloemen kregen voorrang’

De complete zolder hing vol en de was stapelde zich op in de hoek. “Het is echt een bijzonder proces om te zien hoe de verse bloemen veranderen in droogbloemen. Bloemen met veel vocht, zijn enorm lastig om te drogen. Denk aan tulpen, pioenrozen en ranonkels. Dat duurt minimaal vier weken. Maar ik ontdekte ook dat de groensoorten zich goed ontwikkelden. De eucalyptus en hortensia’s kan je zelf echt ook heel goed drogen. Dat duurt slechts een week of drie”, vertelt Suzanne enthousiast.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Make it Bloom

Inmiddels droogt Suzanne haar bloemen niet zo vaak meer zelf, maar koopt ze de losse varianten vooral in. “Ik vind het fantastisch om meer creatief bezig te zijn en daardoor begon ik mijn eigen bedrijf. Ik maak nog steeds de bloemstukken zelf op maat en dat vind ik leuk, maar door een bruidsevenement in februari 2020 kreeg ik nog meer plezier in mijn werk. Ik wil mij nu meer gaan richten op bruidsstyling en evenementen. Daar heb ik mij vroeger ook mee beziggehouden en ik krijg daar veel energie van.”

Winactie

Wil jij ook een gaaf droogbloemenboeket in huis? Dan heb je geluk! Indebuurt Randmeren verloot een groot droogbloemenboeket met bijpassende vaas. Benieuwd wat je daarvoor moet doen? Lees dan:

  • Win een groot droogbloemenboeket inclusief bijpassende vaas t.w.v. €75,-

    Kaarsjes aan, kerstverlichting, maar hé die plek op de tafel is nog wel een beetje kaal. Indebuurt Randmeren zorgt voor...

    droogbloemenboeket winactie

En lees ook:

Make it Bloom

Ullerbergerhout 11, 3845 JM Harderwijk

Nu geopend

Meer informatie

Make it Bloom

Ullerbergerhout 11, 3845 JM Harderwijk

Nu geopend

Meer informatie

Make it Bloom

Ullerbergerhout 11, 3845 JM Harderwijk

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’”

Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’

Aangeboden door Shoeby

Ga naar “Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’”

Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’

Ga naar “Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’”

Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’

De Dolle Griet in Harderwijk restaurant stopt

In onze gids