Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nieuwe ‘chocowinkel’ in Ermelo: ‘We hebben een toonbank van zes meter vól bonbons’

Door Nicole Berkouwer 30 augustus 2019

De geur van chocolade, thee en koffie komt je tegemoet. Dit chocoladepaleis is een totaal nieuw concept voor Ermelo. Van Picasso-chocolaatjes tot de standaard smaken. Maar ook aan de koffieleuten en theeliefhebbers is gedacht. Maak kennis met Richard Spiekstra en Machteld van EigenwijZ in Ermelo.

EigenwijZ Ermelo

Maandenlang keken we naar een winkelpand waar naar binnengluren onmogelijk was. Het bruine papier liet niks zien van een verbouwing, maar de nieuwsgierige voorbijgangers zijn eindelijk beloond. Op zaterdag 24 augustus is EigenwijZ in Ermelo geopend. Richard: “Het is ontzettend leuk om deze onderneming op te starten. Samen met Machteld hebben we een unieke winkel in Ermelo neergezet.”

‘Bonbons moet je proeven’

Machteld van de Kamp en Richard Spiekstra zijn de initiatiefnemers en ondernemers achter EigenwijZ. Het opstarten van hun allereerste bedrijf heeft best wat tijd gekost, maar de uitjes waren natuurlijk ook ont-zettend leuk! Richard: “Voordat je uitkomt bij de geschikte bonbon of chocolade, moet er wel een klik zijn met de leverancier. Dat is één van de aspecten die zwaar wegen. Ook moet de bonbon en chocolade echt bij ons passen qua smaak en moet het natuurlijk kwalitatief een perfect product zijn.” Zo hebben Richard en Machteld alle chocoladesmaken mogen proberen. Meer dan honderd smaken chocolade lagen er bij huize EigenwijZ. Richard: “We hebben vrienden ook mee laten proeven. Het zijn prachtige chocolades, maar voordat je écht alles hebt geproefd, ben je misselijk van de hoeveelheid, haha!” Inmiddels liggen er ruim 60 verschillende soorten bonbons op hun 6 meter lange toonbank.

‘Soms komt er iets op je pad en moet je de kans met beide handen aangrijpen’

Beroepen uitoefenen

En over de toonbank gesproken, deze heeft Richard helemaal zelf in elkaar geknutseld. Richard: “Mensen vroegen mij zelfs of ik meubelmaker of timmerman ben! Maar het is gewoon een hobby. Hiervoor zat ik in de retail van supermarkten. Ook Machteld had een totaal ander beroep. Soms komt er iets op je pad en moet je de kans met beide handen aangrijpen. Ik wilde altijd wel ondernemen en bij Machteld in de familie zitten wel wat ondernemers. Helemaal onbekend is het dus niet, maar nu we samen ondernemen is het wel spannend natuurlijk.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

winkelpand van EigenwijZ in Ermelo. Foto indebuurt Randmeren
Picasso bonbons Foto indebuurt Randmeren
EigenwijZ Ermelo Foto indebuurt Randmeren
Doosje bonbons Foto indebuurt Randmeren
bonbons op een chocoladeblok (geen hout!) Foto indebuurt Randmeren

Gedreven

Naast de bonbons verkopen Machteld en Richard ook thee en koffie. Richard: “De koffiekeuze was nog best lastig. We zijn nu samen met een leverancier om de tafel gegaan waarbij het contact echt heel goed voelt. Hij is enorm gedreven en dat past helemaal bij ons.” Daarnaast werkt het tweetal ook samen met de broer van Machteld. Richard: “Hij verkoopt witgoed in Ermelo, de koffieapparaten die wij verkopen, zijn van hem.”

Tips van de ondernemers

Nu de winkel draait merkt het ondernemersduo pas dat sommige dingen nét even anders kunnen. Zo verkopen de ondernemers verschillende soorten thee. Machteld: “Het zijn geen zakjes zoals je ze in de winkel kent. We gebruiken echte bladeren. Als je bijvoorbeeld aardbeienthee wil, dan zitten daar ook echte stukjes aardbei in.” Richard: “Na de opening merk je dat het wel handig is om ook van die theezeefjes te verkopen. Dus er komt nog een extra stelling bij.” Tot nu toe zijn de reactie vooral positief en leuk! EigenwijZ in Ermelo zit aan de Stationsstraat in de binnenstad en je kan ze volgen op Facebook.

Meedoen?!

Heb jij een superleuke onderneming die past bij indebuurt en wel in de spotlight mag staan?! Mail ons! En wie weet vertel jij binnenkort over jouw passie en ondernemersgeest.

Lees ook:

Nieuw restaurant in Ermelo

Nieuw restaurant in Ermelo aan de Julianalaan

Yes! Er komt een nieuw restaurant in Ermelo aan de Julianalaan. Voor de meeste eet-liefhebbers: deze...
Oproep binnenkijken Harderwijk Ermelo Putten

Oproepje: Binnenkijken in Harderwijk, Ermelo en Putten

Oproepje voor binnenkijken! Wekelijks geven we jullie een virtuele tour door een bijzondere woning i...
Ondernemer uitgelicht

Sharone en Dunja stijlen huizen: ‘Wij kleuren buiten de lijntjes’

Sharone Bakker en Dunja Renden zijn twee hele gezellige en leuke ondernemers die wel durven aan te p...

Meer over EigenwijZ ontdekken?

EigenwijZ

Gesloten10:00 - 18:00

Stationsstraat 87, Ermelo

adv.