Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mensen-mens Henny startte het Culihoppen: ‘Blijf zelf in the lead’

Door Nicole Berkouwer 18 oktober 2019

Harderwijker Henny Doppenberg (51) is graag onder de mensen en een echte doener. Haar cv is groot, maar haar ambitie nog groter. Los van het Culihoppen droomt deze onderneemster nog steeds. Henny: “Een eigen grand café runnen in de toekomst lijkt mij gaaf!” 

Even gezellig bijkletsen en tijd voor jezelf en anderen maken. Dat is heerlijk! En als je even niet weet welk restaurantje je moet uitkiezen, dan kan Culihoppen je daarbij helpen. Met een tour langs verschillende restaurants proef je de lekkerste gerechten. Maar wie heeft dit leuke initiatief genomen?! Wij spraken met eigenaresse Henny over haar onderneming, de successen, maar ook de leermomenten die handig zijn voor andere ondernemers.

Even voorstellen

Henny Doppenberg is van oorsprong een Ermelosche dame. Toen ze na haar middelbareschooltijd op RSG ’t Slingerbos naar Maastricht verhuisde, kwam ze uiteindelijk toch weer terug in deze regio. Nu woont Henny al sinds 1988 in Harderwijk en met veel plezier. “Ik ben dol op het water en vind het ontzettend leuk om hier te wonen”, vertelt Henny. Na een tijdje werken bij de Albert Heijn in Harderwijk, besloot ze een avondopleiding Communicatie te volgen. Na verschillende werkgevers voelde ze dat ze niet meer afhankelijk wilde zijn. “Dat inzicht kreeg ik eigenlijk al in de Albert Heijn. Ik zag dat anderen afhankelijk waren van bijvoorbeeld een werkgever en dat is niet altijd fijn. Ik wilde graag die onafhankelijkheid en daardoor ben ik misschien ook wel ondernemer geworden.”

Culihoppen

Dat Henny niet stil kan zitten blijkt ook uit haar weekplanning. Met een baan van 24 uur in de week, zonder reistijd, gaat er al een deel van de tijd zitten in haar baan in Hoevelaken. Maar daarnaast werkt de onderneemster nog ruim 30 uur aan haar eigen onderneming. Ze runt haar eigen communicatiebureau, maar wij kennen haar vooral van het Culihoppen! “Je hopt van restaurant naar restaurant waar je geniet van het gezelschap, van de sfeer en van een heerlijk gerechtje met een door het restaurant gekozen bijpassend glaasje wijn of bier”, aldus Henny. Als we naar de toppunten van het ondernemen vragen kopt ze ‘m met gemak in: “Het leukste van ondernemen vind ik het organiseren, het vrije en het contact met iedereen.” Wat natuurlijk ook niet zo vreemd is als je zo’n mensen-mens bent.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Eetsmakelijk Foto Henk Merjenburgh
Foto Henk Merjenburgh
Gezellig aan tafel. Foto Henny Doppenberg
Groepsfoto voor Patrijs in Harderwijk Foto Henk Merjenburgh

Transparantie

Dat iedere ondernemer op zijn of haar eigen manier een zaak, organisatie of bedrijf runt is niks nieuws. Maar van ondernemers kan je altijd leren! Dus wij vroegen Henny om een belangrijk leermoment. Henny: “Het is heel belangrijk om zelf in the lead te blijven. Soms word je in een richting gestuurd, waar je je eigenlijk helemaal niet thuis voelt. Dan moet je dat vooral niet doen. Als je zelf ook overtuigd bent van een goed idee, dan is het prima om ermee in te stemmen. In dat opzicht ben ik best wel veranderd met hoe ik destijds was en hoe ik nu gegroeid ben.”

Dus ook Henny heeft als ondernemer al veel stappen gemaakt. “Sinds vorig jaar heb ik een nieuwe website. Op de oude site was het wel eens lastig te zien of we al volgeboekt zaten. Normaal kunnen er 350 mensen meedoen, maar nu zaten we al op 510 mensen die een kaartje hadden gekocht.” Het lijkt ons best even schrikken dat je zoveel mensen ineens teleur moet stellen, maar ook daar heeft de onderneemster mee gedeald. “Ik vind transparant zijn heel belangrijk. Ik heb verteld wat er is gebeurd aan de mensen, maar ook aan de horeca-ondernemers. Uiteindelijk trokken sommige mensen de kaartjes in, en de restaurants hebben alles in het werk gesteld om het goed te laten verlopen. Door eerlijk te zijn, bereik je meer en krijg je ook het meeste respect.”

Grand café

Los van het Culihoppen en haar eigen bedrijf, is deze ondernemer een echte doener en droomt ze ook verder. Henny: “Het lijkt mij heerlijk om een grand café te runnen. Niet tot twee uur ’s nachts of later, maar gewoon tot een uur of twaalf. Met lekkere gerechtjes, waar je kan komen zitten voor de gezelligheid, maar ook lekker mediterraans kan eten.” Henny pakt met verjaardagen ook altijd uit met eten, dan komen de planken met kaas, tapas en mediterraanse gerechtjes op de vierkante, grote tafel te staan. “Als ik dan zelf de maaltijden mag koken, lijkt mij dat best gezellig!” En dat past ook wel bij deze vrolijke dame!

Wil je meer informatie over het Culihoppen? Klik dan hier.

Lees ook:

Boekhandel Riemer & Walinga in Ermelo

Familiebedrijf Riemer & Walinga: ‘De passie voor boeken zat er al jong in’

Boekhandel Riemer & Walinga is een begrip in Ermelo en ver daarbuiten. Het familiebedrijf bestaat vo...
Jeannette Tromp Blije Meisjes

Alles draait om aandacht en bewustzijn. Jeannette: ‘Blije meisjes is er ook voor stoere jongens’

Wat is er mooier dan een blije vrouw? Eigenlijk niets! Bij Blije Meisjes word je overspoeld met kleu...
Binnenkijken bij Bianca Houben bij haar plantenverzameling. Foto indebuurt Randmeren

Binnenkijken in het plantenwalhalla van Bianca: ‘Planten verdienen een tweede kans’

In onze rubriek ‘Binnenkijken bij‘ maken wij graag van jouw woning in Harderwijk, Ermelo en Putten e...

Meer over Culihoppen ontdekken?

Culihoppen

Chansondreef 39, Harderwijk

adv.