Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marnix en Diane starten nieuw watersportbedrijf in Harderwijk: ‘Suppen door het Waterfront, langs de boulevard en het Veluwemeer’

Door Nicole Berkouwer 1 mei 2020

Langs de boulevard flaneren, door de nieuwbouwwijk Waterfront wandelen of gewoon een rondje langs het Veluwemeer fietsen. De wateren in Harderwijk zijn prachtig. De Harderwijkse Diane (38) en Marnix (47) ontdekken de Hanzestad op een heel nieuw niveau. Zij suppen door Harderwijk. “We leerden elkaar kennen op een supboard en sindsdien zijn we goede vrienden.”

Diane en Marnix werken allebei in de zorg. Naast hun baan hebben ze veel plezier in suppen. Beiden wonen in Harderwijk en kwamen elkaar per toeval op het water tegen. “Zo zijn we aan de praat geraakt, werden we vrienden en starten we nu een bedrijf samen.”

Uitdaging

Stap op je board en ontdek de stad. Vier jaar geleden ontdekte Diane tijdens een vriendinnenuitje het plezier van de watersport. “Het was zo relaxed. Los van de gezelligheid en hoe fijn het is op het water, is het ook de lol en uitdaging om stabiel op het board te blijven staan”, vertelt ze. Marnix leerde zo’n acht jaar geleden suppen in Hongarije. “Ik kwam erachter dat het behalve heel inspannend, ook ontzettend ontspannend is om op het water te suppen.”

Suppen in Harderwijk

Momenteel is er naast de kanoverenigingen en de zeilsport, nog geen mogelijkheid om te suppen in Harderwijk. “In november 2019 sprak ik met een goede vriendin over werk en vroeg zij wat ik nou echt graag zou willen. En dat wist ik wel, lekker op het water suppen met mensen! Dat was eigenlijk het begin van een plan.”

‘Op het water houd je gemakkelijk 1,5 meter afstand’

Waterstad

Diane heeft hart voor de zorg, maar nog geen ervaring met ondernemen. Toch ziet ze het helemaal zitten om een bedrijf te beginnen. “Ik ben heel sportief ingesteld en houd van leuke uitdagingen. In maart legde ik het plan voor aan Marnix en besloten we om samen dit avontuur aan te gaan. Harderwijk is bij uitstek een waterstad waarbij je door de haven peddelt, de nieuwe huizen in het Waterfront kan zien en langs het Dolfinarium supt.”

Corona

Zelfs in tijden van corona ziet de onderneemster kansen. “Marnix en ik spraken elkaar in de week voordat het coronavirus uitbrak en de lockdown in Nederland begon. Maar dat weerhield ons niet van het plan. Op anderhalvemeter afstand kunnen we prima beginnen met ons bedrijf en op het water is het makkelijk de afstand te bewaken. We starten nu zelfs iets eerder dan gepland, maar wel met maximaal twee personen per keer. Daarnaast kunnen mensen het startpunt dichtbij huis kiezen, bijvoorbeeld in Stadsweiden.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Marnix en Diane runnen nieuwe watersport in Harderwijk, suppen!
Marnix en Diane runnen nieuwe watersport in Harderwijk, suppen!
sup cleanup harderwijk
Sup Cleanup Harderwijk
Marnix en Diane runnen nieuwe watersport in Harderwijk, suppen!
Marnix en Diane runnen nieuwe watersport in Harderwijk, suppen!

Toekomstplannen

Zowel Diane als Marnix doen ook mee aan wedstrijden, zoals het Nederlands Kampioenschap Suppen en zelfs Europees heeft het tweetal meegedaan. Maar voor de toekomst hebben ze toch andere plannen. “We focussen ons nu eerst op Sup&Go in Harderwijk, maar wie weet suppen we over een tijdje wel door veel meer plaatsen of landen. Op de Noordzee en in Zwitserland hebben wij zelf ook gesupt en het is daar prachtig. Wist je dat je trouwens bijna overal in de wereld mag suppen? Zelfs op de Seine in Frankrijk, maar niet in hartje Parijs. Dat is echt een no go.”

Sup cleanup

Naast het suppen voor plezier willen ze ook een steentje bijdragen aan de maatschappij. “We hebben ook een sup cleanup. Daarbij suppen we over de wateren in Harderwijk en ruimen we het afval in het water op. Zo behouden we ook de schoonheid van de natuur.”

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.


Meer over SUP&GO ontdekken?

SUP&GO sport en bewegen

, Harderwijk

Bekijk meer:sport en bewegen

Lees ook:

zonnestudio Harderwijk

Melissa start nieuwe zonnestudio in Harderwijk: ‘Heerlijk een momentje voor jezelf’

Lekker uren bakken op het strand en genieten van het zomerzonnetje. Dat kan nu niet, maar voor een p...
muurtekeninge bydiane diane harderwijk

Harderwijkse Diane schittert met haar muurtekeningen: ‘Ik wil nog grootser en uitdagender tekenen’

De Harderwijkse Diane (35) laat lege wanden tot leven komen met grote dieren en iconische stadsplatt...
koopavond harderwijk ermelo putten corona

Koopavond in Harderwijk, Ermelo en Putten: zo ziet dat eruit tijdens de coronacrisis

Vogels tweeten, bladeren ritselen en in de winkelstraten is het rustig. De koopavond in Harderwijk, ...

adv.