Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marleen switchte van kapster naar meubelmaakster: ‘Hier ben ik meer geknipt voor’

Door Nicole Berkouwer 13 december 2019

Marleen Lubbertsen (32) richtte haar eigen meubelmakerij op. Met haar collectie bij Loods 5 in Amersfoort en een pand in Putten, blijft ze ook dichtbij huis. “We verbouwden de locatie in Putten om Lijn M – For Now uit te breiden.”

De jonge Marleen wilde altijd kapster worden. Ze rondde haar havo af, werd kapster en switchte toch naar een ander beroep. Meubels maken! Marleen vertelt: “Na vijf jaar knippen, wilde ik graag iets anders doen. Ik begon op mijn 25e met voorbereidingen en op mijn 26e runde ik deze meubelmakerij.”

Van idee tot businessplan

Zo’n idee om voor jezelf te beginnen komt niet zomaar. “Ik was op vakantie in Zwitserland. Daar zag ik een schattig winkeltje met prachtige interieurspullen. Echt stoer, met veel hout en huiden. Dat was helemaal hip.

Ik raakte aan de praat met de eigenaar van het pand en ontdekte dat zij haar spullen uit Nederland haalt. Op de terugweg naar huis maakte ik mijn businessplan en voor ik het wist, was ik alweer thuis met een bijna compleet plan om een winkel te starten.”

Van pop-up store tot Loods 5

Een vast pand in de winkelstraat kan duur zijn. Maar Marleen had daar wel een oplossing voor:

“Ik wilde als pop-up store beginnen. Het pand in de binnenstad van Harderwijk mocht ik goedkoper huren. Omdat het idee een pop-up was, had ik alles al op wieltjes laten zetten. Maar dat liep toch even anders. Ik zat drie jaar in het pand tegenover het stadsmuseum.”

Loods 5 werd ondertussen gebouwd in Amersfoort. “Ik besloot contact op te nemen en ze hadden nog 15% van het pand beschikbaar. Inmiddels heb ik een groot deel van de bovenverdieping en breid ik mijn collectie ook beneden uit.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Dennie aan het werk in de meubelmakerij. Foto indebuurt Randmeren
Verjongde eiken tafels. Foto indebuurt Randmeren (2)
Verjongde eiken tafels. Foto indebuurt Randmeren
Meubels van Lijn M. Foto indebuurt Randmeren (2)
Meubels van Lijn M. Foto indebuurt Randmeren (3)
Meubels van Lijn M. Foto indebuurt Randmeren

Samenwerken

Marleen werkt samen met haar man Dennie voor Lijn M. “De meubelmakerij ontstond door de vraag van mensen in de winkel. Ze wilden graag een op maat gemaakte tafel. Dennie maakte in zijn vrije tijd wel eens meubels, maar inmiddels was de vraag te groot. Hij stopte met zijn werk en ging fulltime aan de slag als meubelmaker. Hij is echt mega kritisch en perfectionistisch, haha! Dat is voor ons natuurlijk alleen maar handig, want wij vinden het zelf verschrikkelijk als je kiertjes of naden in de meubels ziet.”

Trends

Marleen volgt de trends op de voet. “Op dit moment zijn de verjongde eikentafels helemaal hip. Dat zijn tafels met een schuine afloop van het blad. Ik spring ook wel eens in op andere trends, zoals de wandpanelen van hout. Deze lange houten planken vullen de wand daarmee prachtig op.” Beide trends zijn in de foto’s goed terug te zien.

Gekke afmetingen?

De meubelmaakster geniet van de flexibiliteit van het ondernemen.“Het leukste van het ondernemen vind ik de vrijheid. En dat stukje vrijheid wil ik ook aan de klanten geven door ze zelf een eigen tafel te laten samenstellen. Dus als je een hele gekke afmeting hebt, dan maken wij deze ook gewoon met de hand.”

Of deze onderneemster het kappersvak mist? “Nee absoluut niet. Ik was er echt geknipt voor, maar ik heb dat achter mij gelaten. Ik ben blij met Lijn M en ga daar samen met Dennie voor!”

Lees ook

Jeanine Couwenberg in haar creatieve ruimte Bij Sfeergoed. Foto indebuurt Randmeren (2)

De creatieve Jeanine introduceert punchen: ‘Ik doe nu iets wat ik echt leuk vind’

Jeanine Couwenberg is sinds april 2019 creatief ondernemer. Ze richtte Bij Sfeergoed in Harderwijk o...
Pernilla Spijker is ondernemer van Brownies&downieS Harderwijk. Foto: indebuurt Randmeren

Girlpower! 10 x powervrouwen met een eigen zaak in Harderwijk, Ermelo en Putten

Who run the world? Girls! We lichten tien Harderwijkse, Ermelose en Puttense powervrouwen uit met ee...
Joris de Vries van Midden Nederland Makelaars in zijn kantoor in Ermelo. Foto indebuurt Randmeren

Joris verkoopt huizen: ‘De toekomst van het woonaanbod verandert’

Joris de Vries is eigenaar van Midden Nederland Makelaars (MNM). Hij verkoopt huizen, maar is veel m...

adv.