Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Levi en Luisa nemen The Butler in Harderwijk over: ‘Ik solliciteerde als medewerker, maar kreeg de zaak’

Door Nicole Berkouwer 27 maart 2020

Van Franse wijn tot whisky. Bij The Butler in Harderwijk kan je zo’n 200 smaken proeven. Levi (32) en Luisa nemen de slijterij in de binnenstad over. “We zijn door Frankrijk gereisd om nog meer te leren en het verhaal van de wijnboer te horen.”

De Harderwijkse Levi is avontuurlijk. Hij leerde zijn vrouw Luisa kennen en samen vertrokken ze naar Peru. Geen gekke keuze, want Luisa’s vader is Peruaans, haar moeder Brits en ze is geboren in Mexico. Nadat ze een dochter kregen wilden ze haar in een stabiele omgeving laten opgroeien. “We twijfelden tussen Engeland en Nederland. De moeder van Luisa woont nu namelijk daar, maar we kozen toch voor Nederland. En dan wel Harderwijk. Daar woon je heerlijk tussen het bos en dichtbij het water.”

‘In de winkel staan zo’n 200 tot 250 verschillende soorten wijn’

Geen baan, maar een zaak!

Een eigen stekkie in Harderwijk was in the pocket, dus nu op zoek naar werk. “Een baantje zoeken was nog best lastig, wat wil ik nou eigenlijk?”, vertelt Levi. “Ik besloot om binnen te lopen bij slijterij De Butler in de binnenstad. Ik kwam om te solliciteren, maar binnen zes maanden kon ik het bedrijf al overnemen. Dus in plaats van een baan als werknemer in de winkel, werd mij gevraagd de zaak over te nemen. Een hele shock.”

Ondernemersbloed

Het is niet een keuze die over één nacht ijs gaat. “Ik overlegde met mijn vrouw wat zij van dit idee vond en die was enthousiast. Ze heeft jarenlang een eigen onderneming gehad en heeft het ondernemersbloed in de familie. Van interne software programma’s, tot hotels en musea. En als we verder terug in de tijd gaan, is mijn moeder Jeanette ook een voorbeeld. Zij werkte destijds in de wijnwinkel Viester in de Donkerstraat. Daarnaast houden mijn vrouw en ik allebei van kaas en wijn, dus deze slijterij zou geen vreemde keuze zijn.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

The Butler. Foto indebuurt Randmeren
The Butler. Foto indebuurt Randmeren

Op naar Frankrijk

Dus besloot het tweetal de sprong te wagen. “We reisden naar Frankrijk om meer te leren van de wijnboeren. Een vriendin in Zuid-Frankrijk was de connectie tussen de boeren en de wijn. We leerden veel in de afgelopen weken en hebben echt inspiratie opgedaan”, vertelt Levi enthousiast. “We willen dat de wijnboeren ook een rol spelen in de winkel. Bijvoorbeeld door videomateriaal en online hun verhaal te delen met de wijnliefhebbers.”

Favoriete wijnen & whisky

In de winkel staan zo’n 200 tot 250 verschillende soorten wijn. “Mijn persoonlijke favoriete druif voor wijnen is Nero d’avola, voor donkerrode wijnen. Mijn favoriete wijnboer in Frankrijk is Saint George dibry. In de winkel hebben we overigens ook meer dan alleen wijn, want de whisky-liefhebber kan hier ook zeker terecht.”

Feestelijke opening

De naam van de winkel wordt aangepast naar The Butler, de Engelse variant. Officieel stond de opening van de slijterij in de binnenstad gepland op 25 april. “Maar door het coronavirus maken we er geen grote, feestelijke opening van. We zullen wel The Butler buiten zetten en daarnaast natuurlijk ook wat ballonnen buiten ophangen, maar niet grootschalig en al zeker niet met veel mensen. Wel mag je natuurlijk langskomen, want we zijn gewoon geopend en houden ons aan de regels van het RIVM.”


Meer over Slijterij The Butler ontdekken?

Slijterij The Butler slijterijen

Gesloten10:00 - 18:00

Luttekepoortstraat 40, Harderwijk

Bekijk meer:slijterijen

Lees ook:

Drankzaak in Binnenstad Harderwijk

Deze drankzaak in Harderwijk is overgenomen

Als je vanaf de Houtwal in Harderwijk richting het centrum loopt, kan het niet anders dan dat je lan...
Bart (links) en John van Traveldudes Entertainment

Van bluf naar grote bedrijfsfeesten: ‘Bart en John willen met hun trucs de wereld over’

Van ballonnendieren tot vuurspuwen. Bart (21) en John (22) zijn getalenteerde artiesten. Samen vorme...
Maurits en Julian starten kartbaan De Fabriek in Harderwijk

Maurits (20) start nieuwe kartbaan in Harderwijk: ‘Max Verstappen inspireerde mij’

Van studeren hield Maurits niet zo, maar geef 'm iets praktisch en hij staat aan. In mei 2019 startt...
Allerleukst Drie zussen Ermelo

Drie zussen uit Ermelo runnen webshop: ‘We vliegen elkaar niet snel in de haren’

Daniëlle (23), Gerdine (32) en Nicole (29) zijn drie zussen uit Ermelo die samen de webshop Allerleu...

adv.