Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Frits, Anja en Jeffrey runnen La Famiglia en nieuw restaurant Amore in Harderwijk: ‘We gaan door’

Door Nicole Berkouwer 16 oktober 2020

Het Italiaanse restaurant La Famiglia in Harderwijk onderging vorig jaar een kleine metamorfose. Op woensdag 14 oktober breidden ze uit met restaurant Amore in Harderwijk. Frits is vastberaden: “We moeten de komende weken dicht, maar we hebben genoeg plannen om te bezorgen en afhalen.”

Frits, Anja en zoon Jeffrey wonen al jaren in Harderwijk. Zeven jaar geleden startten zij hun eerste restaurant, La Famiglia. Donderdag 15 oktober zou er een nieuw restaurant bijkomen, maar die datum hebben ze een dag vervroegd. “Woensdag 14 oktober was de laatste dag dat de horeca open mocht, dus hebben we alle gasten gebeld en gevraagd of ze een dag eerder konden komen.”

Restaurant Amore in Harderwijk

Het restaurant ligt verscholen tussen de hoge bomen. Als je over het grind aan komt rijden en de hal binnenloopt, is het een en al modern. “In dit pand werden bruiloften, feesten en partijen gegeven”, vertelt Frits. “We hebben het omgetoverd van een jaren zestig pand naar een eigentijds pand.”

‘We groeiden uit ons jasje en moesten mensen teleurstellen.’

Frits en Anja wilden graag uitbreiden. “We groeiden uit ons jasje en moesten mensen teleurstellen. La Famiglia verbouwen kon niet. Een tweede pand was een enorme zoektocht. Vaak te duur, te groot, totdat dit pand op ons pad kwam. In mei 2020 mochten we kijken en nu starten we ons nieuwe restaurant.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Binnenkomst in de hal. Foto indebuurt Randmeren
Restaurant Amore in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren
Open keuken van Amore. Foto indebuurt Randmeren
Verse eieren. Foto indebuurt Randmeren
Overzicht vanaf de groepsplek. Foto indebuurt Randmeren

Gluren in de keuken

Met een open keuken midden in het restaurant, ruik je de Italiaanse gerechten en begint je buik al te rommelen. “Als de mogelijkheid er in een restaurant is, zitten mijn vrouw Anja en ik graag aan een open keuken. Onze eigen gasten willen we ook verwennen met zulke plekken aan hoge stoelen bij de bar, zodat ze kunnen zien wat er in de keuken gebeurt. Uiteraard mogen ze ook een plekje aan het raam of elders kiezen.”

La Famiglia vs Amore

Het grootste verschil tussen de twee restaurants is de setting. “Amore is moderner, meer eigentijds en heeft een iets andere kaart. Het is net even een stapje luxer dan La Famiglia.” De naam van het nieuwe restaurant heeft zoon Jeffrey gekozen. “We zaten met wat vrienden op de bank toen een brainstorm ontstond. ‘Amore’, werd geopperd. Dat spreekt aan, klinkt lekker in de mond en na een paar dagen hadden we het nog steeds als top-naam in gedachten. Dit moest het worden.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Vader Frits en zoon Jeffrey in nieuw restaurant Amore in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren
Restaurant Amore in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren
Modern restaurant. Foto indebuurt Randmeren
Gewaagde print in de stoelen. Foto indebuurt Randmeren
Uitzicht op de hoge bomen. Foto indebuurt Randmeren
Het enige overgebleven voorwerp van de verbouwing. Foto indebuurt Randmeren

Afhalen en bezorgen

Ondanks de gedeeltelijke lockdown, blijven beide restaurants bezorgen en afhaalmaaltijden leveren. “We hadden voorafgaand aan de persconferentie al veel plannen op de plank liggen. Ik belde nog met de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en zij vertelden dat mensen snel hun maaltijden moeten ophalen, dus geen zitplaatsen in de rij aanbieden. Dat doen we, een korte en snelle looproute om mensen toch te laten genieten van onze gerechten.”

Frits kijkt zelfs al verder dan de coronacrisis. “Als deze zaak eenmaal loopt, willen we mogelijk nog meer uitbreiden. Maar dat zijn echt toekomstplannen. We houden jullie op de hoogte!”, aldus de Harderwijker.

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Nieuw Chinees afhaalrestaurant in Harderwijk afhaalchinees

Jin opent nieuw Chinees afhaalrestaurant in Harderwijk: ‘De hele familie werkt mee’

Een grote bak babi pangang, drie loempia's en kroepoek toe. Harderwijk is een Chinees afhaalrestaura...

Wessel start een gloednieuwe bloemenwinkel in Ermelo: ‘Het zit in de familie’

Genieten van zoetigheid bij Alex: nieuwe taartenshop bij winkelcentrum in Harderwijk


Meer over Restaurant Amore ontdekken?

Restaurant Amore

Gesloten11:00 - 21:30

Strokelweg 2-A, Harderwijk

adv.