Kaneel en Kruimels, dat wordt smullen!

Door Nicole Berkouwer 7 juni 2019

Smikkelen en smullen bij Kaneel en Kruimels. Deze schattige broodjes- en koffiezaak ligt in het centrum van Ermelo en is ook met de auto super-easy te bereiken. Deze toffe plek wordt gerund door twee zusjes, Anne-Wil en Nelleke.

In december 2017 opende de zaak Kaneel en Kruimels aan het Raadhuisplein in Ermelo. Het is een plek om te smullen van het ontbijt, lunch en voornamelijk taart! De twee zusjes hebben nog vier meiden in dienst en zo draait de zaak op dinsdag tot en met zaterdag op volle toeren. Inmiddels is Kaneel en Kruimels ruim een jaar open.

‘Wat een gezellige, knusse plek!’

Kaneel en Kruimels

Hoe begon jullie onderneming? Anne-Wil: “Zo’n tien jaar geleden op vakantie hadden mijn zusje en ik de droom om een broodjeszaak te beginnen. Ik werkte al in de horeca en ik volgde de koksopleiding. Mijn zusje Nelleke had een totaal ander beroep en ook geen ervaring in de horeca. We hebben het idee toen laten rusten. In 2015 gingen we weer op vakantie met het hele gezin en daar vroeg mijn vader: ‘Wanneer gaan jullie de broodjeszaak tot leven blazen? Jullie praten er altijd over, het mag nu wel van de grond komen’. En zo geschieden; we maakten een plan, huurde het pand aan het Raadhuisplein en begonnen met verbouwen. Het pand was hierrvoor van een juwelierszaak, dus we konden flink verbouwen. De kleine wc maakte plaats voor een groter exemplaar en we bouwden zelf de bar. In december 2017 opende Kaneel en Kruimels.”

Huiselijke sfeer

“Toen mijn zusje in Amsterdam woonde, spraken we vaak af in koffietentjes. In de koffietentjes daar hing altijd een gezellige sfeer. Dat hebben we ook in ons pand gestopt. Onze lievelingskleuren zijn in het interieur betrokken, oranje en turquoise. Ook hebben we de inrichting helemaal zelf gedaan zonder stylist. De bar is zelfgemaakt. De bank hebben we samen in elkaar getimmerd, net zoals de kast en de deur. We hebben hulp gehad van onze (schoon)vader en zo ontstond steeds meer leven in onze zaak. Toen de basis stond hebben we ook goed nagedacht over de inrichting. De serviesschoteltjes hebben we in allerlei stijlen en groottes gekocht, want deze zijn schattig en kleurrijk. Ze komen uit tweedehandswinkels hier uit de hele buurt.”, aldus de ondernemer.

Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren

CAKE, CAKE, CAKE

“We bakken de taarten zelf. Elke dag maken we een appeltaart, boterkoek en brownies. Daarnaast hebben we altijd een aantal nieuwe smaken, zoals chocoladetaart en monchoutaart. De monchou maken we ook helemaal zelf, zonder pakjes en zakjes. Dat is wat klanten het lekkerste vinden en horen we ook terug. Zo is er op dinsdag altijd weekmarkt en dan komen de mensen van de markt speciaal naar ons om een monchou-taartje eten.”, aldus Anne-Wil. “Je kan de taarten overigens ook bij ons bestellen. We helpen je met alle smaken, maar absoluut geen marsepein! Ik vind marsepein niet ambachtelijk in onze taarten, dus die maken we niet! Ook vind ik de rozijnen niet lekker, dus in de appeltaart zul je die absoluut niet vinden. Daar gebruiken we andere geheime ingrediënten voor.” Maar waar komt de naam Kaneel en Kruimels dan vandaan? “Ik ben DOL op kaneel! Dus dat moest sowieso in de naam terugkomen. En daarnaast eet je het bordje leeg tot en met de kruimels.”

‘Mijn vader kwam aanfietsen met de boormachine’

Dankbaar

Het was een enorm risico om beide banen (van Nelleke en Anne-Wil) op te zeggen. Uiteindelijk heeft Nelleke haar baan gehouden, omdat ze ook drie kinderen moet voeden. “Zij helpt naast haar eigen baan ook voor Kaneel en Kruimels. Daar doet Nelleke alle zaken die op de achtergrond belangrijk zijn, zoals de administratie en financiële zaken. Ik sta zelf elke dag met veel plezier in onze eigen zaak. Mijn vader heeft ons aangespoord om deze zaak te beginnen en mijn moeder staat ook altijd voor ons klaar. Zo rijdt mijn moeder naar de groothandel als ik geen appels meer heb. En laatst was de parasol weggewaaid, dan komt mijn vader op de fiets met zijn boormachine om hier te helpen.”

Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren
Cynthia Kessenich
Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren
Foto: indebuurt Randmeren

Ondernemers opgelet!

Ben jij een ondernemer in hart en nieren? Deel jouw drijfveren met indebuurt Randmeren en wij komen graag langs om een interview af te nemen. Mail ons en meld jezelf aan! Toch een beetje spannend? Of ken je iemand die met passie over ondernemerschap praat? Mail ons dan ook en meld een jouw voorbeeld aan.

Jazz muziek

Weekendtips voor Pinksteren in Randmeren

Pinksteren, een extra dagje vrij op maandag, dus een lang weekend voor de boeg. Wat is er zoal te do...

Uittip: Pinkstermarkt Ermelo

Aaltjesdagen 2019: dit is wat je moet wetenMeer over Kaneel & Kruimels ontdekken?

Kaneel & Kruimels

lunch

Vandaag gesloten

Raadhuisplein 11A, Ermelo

Bekijk meer:lunch

adv.