Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joris verkoopt huizen: ‘De toekomst van het woonaanbod verandert’

Door Nicole Berkouwer 15 november 2019

Joris de Vries is eigenaar van Midden Nederland Makelaars (MNM). Hij verkoopt huizen, maar is veel meer bezig met de projecten eromheen. “Je ziet een verschuiving in de woningmarkt.”

Hoe duur is dat huis wat te koop staat eigenlijk? En hoe ziet de indeling van ons rijtjeshuis er in de andere straat uit? Veel mensen vinden het heerlijk om huizen te kijken. Niet per se omdat ze op zoek zijn naar een huis, maar omdat het ook ontspanning geeft. Joris is daarentegen altijd bezig met de verkoop van huizen. “Het leukste is het proces om een woning te verkopen.”

Feestje!

10…9…8… Het aftellen is bijna begonnen. Nog een paar maanden en dan is het 2020. Een bijzonder jaar voor Joris, want dan viert hij zijn lustrum. “Naja vieren, ik weet nog niet precies hoe we het gaan indelen”, aldus Joris. Het is het jaar waarin Joris 20 jaar in de makelaardij zit én 15 jaar met MNM bestaat. “Ik studeerde bouwkunde omdat ik heel graag architect wilde worden. Uiteindelijk merkte ik dat het onderdeel ‘wonen’ mij aantrok en ik ben ook wel een mensen-mens. Zo kwam ik eigenlijk per toeval in de makelaardij. In 2005 hebben we MNM opgestart. En dat is dus ook al bijna een lustrumjaar.”

Nieuwbouwwoningen

Wanneer je huizen verkoopt, moet je wel van veel (huizen)markten thuis zijn. Joris: “Mijn specialiteit ligt bij de nieuwbouwprojecten. Daar zit ook een stukje architectuur in natuurlijk, maar vooral het samenwerken met anderen en van elkaar leren vind ik erg leuk. Door mee te denken met projectontwikkelaars kan je al in een vroeg stadium helpen om de wensen van kopers mee te nemen. Ik ben dan echt de spil tussen de consument en de projectontwikkelaar.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Het meest bijzondere huis wat Joris de Vries ooit verkocht
Het meest bijzondere huis wat Joris de Vries ooit verkocht

Bijzondere huizen

Bijzondere huizen zijn er in Harderwijk, Ermelo en Putten genoeg. Maar soms springt er een woning uit, die je altijd blijft herinneren. Joris heeft ook zo’n huis: “Het is niet het duurste of goedkoopste huis, maar het meest bijzondere huis wat ik ooit heb verkocht, was van een kunstenares op de Hoogstraat in Harderwijk. Er werd echt geleefd in het huis en het gaf een hele fijne woonsfeer. Daarnaast hadden de verkoopster en ik veel raakvlakken, waardoor het klikte.”

Het meest bijzondere project waar Joris nu mee bezig is, is De Hooge Riet in Ermelo. “Het is een heel gaaf project! De indeling en het gebruik van de woningen zijn we op dit moment aan het bedenken en inrichten.”

Verschuiving op de woningmarkt

Maar het is natuurlijk wel een bijzondere tijd. De verkopers profiteren van de hoge huizenprijzen en de woningzoekende moeten flink in de buidel tasten. Hoe ziet de toekomst van het wonen er dan eigenlijk uit? Joris heeft daar wel een idee van: “Je ziet een verschuiving op de woningmarkt ontstaan. Ik denk dat over een aantal jaren mensen meer gaan huren in plaats van kopen.”

De Veluwe is een gebied waar woningen sneller verkocht dan gehuurd worden. Maar waar komt de omslag dan vandaan? Joris vertelt: “Je ziet de verschuiving ook al in andere sectoren. Kijk bijvoorbeeld naar de auto’s die mensen huren en delen met elkaar. In de randstad zie je dit ook al wat meer gebeuren, en dat gaat dan naarmate van tijd ook deze kant uit.”

En over tijd gesproken, we wensen Joris alvast een fijn lustrumjaar toe!

Lees ook

Anouk Vrijenhoeff in haar winkel ZieZo! Kidscorner. Foto indebuurt Randmeren

Anouk runt unieke winkel: ‘Je kids spelen en jij kan lekker shoppen én bijkletsen’

Van spekjescafé tot glijbaanwinkel. Deze vette ontmoetingsplek in Harderwijk geeft moeders een rustm...
Ermelosche Frietzaak

Vier jaar ambachtelijke friet van Wouter: ‘Wellicht dat we nog gaan uitbreiden’

Smikkelen, smullen en een vette bek scoren. Een frietje op zijn tijd is best lekker! En of dat nou i...
Gratis op je verjaardag in Harderwijk Ermelo en Putten

Hé, jarige! 5 x dit krijg je allemaal gratis op je verjaardag

JEEEEJ! Er is altijd wel iemand jarig op deze aardbol. En bij een verjaardag horen natuurlijk cadeau...


Meer over Midden Nederland Makelaars ontdekken?

Midden Nederland Makelaars

makelaars

Gesloten09:00 - 17:30

Raadhuisplein 1, Ermelo

Bekijk meer:makelaars

adv.