Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sharone en Dunja stijlen huizen: ‘Wij kleuren buiten de lijntjes’

Door Nicole Berkouwer 16 augustus 2019

Sharone Bakker en Dunja Renden zijn twee hele gezellige en leuke ondernemers die wel durven aan te pakken. Ondernemersduo: “Als mensen bij ons komen, zeggen ze vaak dat ze het huis niet durven om te gooien qua styling en interieur. Wij kleuren buiten de lijntjes en doen dat wel. Zo zorgen wij voor een persoonlijk huis.”

Interieurcoaches Dunja Renden en Sharone Bakker hebben de krachten gebundeld in het ondernemersvak en hebben Bakker & Renden opgericht in juli 2018.

Beide dames waren al van kleins af aan bezig met de inrichting van het huis. Dunja: “Toen ik een jaar of zeven was, was ik al mijn slaapkamer aan het veranderen. Ik vond het ontzettend leuk om daarmee bezig te zijn.” Sharone: “Ik had precies hetzelfde. Dan kreeg ik zakgeld, maar kocht ik in plaats van speelgoed, nieuwe kussentjes voor op mijn kamer of een leuk plantje.” Dat de twee samen zijn begonnen als interieurcoach is dus niet heel gek.

‘Goh, heb je zin in een wijntje? Ik heb een idee..’

Ondernemersduo Sharone en Dunja

Maar hoe de twee elkaar hebben gevonden is wel een ander verhaal. Dunja had haar vorige huis al helemaal verbouwd naar eigen idee en daar kwamen leuke reacties op. Haar inspiratie kwam van Pinterest en woonwinkels. Door het enthousiasme en het plezier wat ze beleefde, wilde ze graag doorgaan met de interieur- en stylingkant, maar ze waagde de sprong liever niet alleen. Inmiddels had Dunja al wel een thuisstudie achter de rug en hobbymatig was ze al druk met stylen. Sharone kende ze vanuit de peuterspeelzaal waar hun kinderen kwamen en zo ging het balletje rollen. Renden: “Ik dacht ik vraag het gewoon.” Sharone: “Ik had mijn eigen huis ook al verbouwd en zo hoor ik via-via toch dat het leuk is geworden. Toen vroeg Dunja ‘Goh, heb je zin in een wijntje? Ik heb een idee..’ De volgende ochtend belde ik haar meteen op dat ik samen de onderneming wil starten. Het was een superleuk moment!”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Ondernemersduo Sharone (links) en Dunja (rechts) Foto indebuurt Randmeren
Interieursontwerp Foto indebuurt Randmeren
Schets inclusief moodboard Foto indebuurt Randmeren
Bakker & Renden slaapkamerinterieur
Foto indebuurt Randmeren

Toekomst

Op 5 september gaat het ondernemersduo naar MAISON&OBJET. Dat is een grote lifestyle, decoratie en design beurs in Parijs. De twee vinden het beiden belangrijk dat ze op de hoogte blijven van de nieuwste trends. Sharone: “Ik heb echt van mijn passie mijn werk gemaakt. Je leert samen ook zoveel over ondernemerschap. Ik zou nooit alleen een bedrijf zijn begonnen, maar samen is het echt heel leuk!” Daarop praat ondernemer Dunja door: “Het is ook zo fijn om te sparren met iemand. We zijn ook niet mega zakelijk in de opstelling, want we gebruiken ook onze eigen stijl in de vormgeving van de factuur en offertes.”

Primeurtje!

Dat de dames het ontzettend leuk werk vinden, zien we ook op hun instagram. Maar dat ze ook een webshop willen beginnen is een primeur! Het ondernemersduo: “In het najaar van 2019 willen wij onze webshop openen. Daar kan je woonspullen en accessoires vinden, maar ook kinderspulletjes voor de slaapkamer of meer lifestyle gerelateerde producten kopen.”

Meedoen!?

Heb jij een superleuke onderneming die past bij indebuurt en wel in de spotlight mag staan?! Mail ons! En wie weet vertel jij binnenkort over jouw passie en ondernemersgeest.

Lees ook: 

Binnenkijkenbij

Binnenkijken bij Lisa in de binnenstad van Harderwijk

Gluren door de ramen, wat houden we daar toch van. De prachtige woningen rondom de Vischmarkt hebben...
Kaneel en Kruimels horecazaken

Kaneel en Kruimels, dat wordt smullen!

Smikkelen en smullen bij Kaneel en Kruimels. Deze schattige broodjes- en koffiezaak ligt in het cent...
Gert Staal

Gert Staal heeft circa 35.000 oude foto’s: “Gooi alsjeblieft nooit foto’s weg”

Gert Staal verzamelt foto's van vroeger. Hij heeft in al zijn verzameljaren zo'n 35.000 foto's bewaa...

Meer over Bakker & Renden ontdekken?

Bakker & Renden

van Oldenbarneveldstraat 20, Putten

adv.