Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hierdense Ashley (21) runt goud met roze kapsalon: ‘Het is echt niet over de top’

Door Nicole Berkouwer 29 mei 2020

De schaar in je lange lokken of een kleurtje in je haar. De Hierdense Ashley is pas éénentwintig en heeft haar eigen kapsalon opgezet. “Ik wilde een vrouwensalon, maar nu knip ik zelfs mannen die het prachtig vinden.”

De Hierdense Ashley is al jong begonnen met ondernemen. De ambitie om ooit een eigen kapsalon te beginnen was er wel. “Ik kom uit een ondernemersgezin. Mijn ouders hebben een grote cateringsketen en daar hielp ik vroeger ook mee. Ik had verwacht op m’n vijfentwintigste een eigen zaak te openen, maar dat kwam toch eerder op mijn pad”, vertelt de enthousiaste Ashley.

Ashley runt kapsalon

De Hierdenaar was altijd wel druk met social media. “Gewoon dingen over mezelf posten, maar ook over het kappersvak. Daardoor benaderde Judith mij, zij was een klant in de kapsalon waar ik werkte. Ik kleurde haar haren nooit en kende Judith dus nog niet, maar doordat ze mij had gezien op social media is het balletje gaan rollen.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Roze met goud! Alles in de kapsalon van Ashley ziet er hip uit. Foto indebuurt Randmeren
Foto indebuurt Randmeren
Foto indebuurt Randmeren
Foto indebuurt Randmeren

Samenwerken

Judith heeft haar eigen beautysalon in Hierden en wilde daar wel graag een kapster bij. Ashley is daar heel blij mee: “Nu deel ik het pand samen met Judith en dat is hartstikke leuk! Ze voelt een beetje als een tweede moeder. We denken over veel dingen hetzelfde, en dus ook over het runnen van een zaak. Dat maakt het samenwerken ook ontzettend leuk.”

‘Een extra zaak in Ermelo lijkt mij leuk’

Op eigen houtje

Los van de samenwerking moest Ashley alles op eigen houtje doen. “Ik kom dan wel uit een ondernemersgezin, maar mijn ouders lieten mij het wel zelf doen. Ik was op mijn vijftiende klaar met de middelbare school en tijdens mijn kappersopleiding begon ik al met werken. Zo spaarde ik al op jonge leeftijd voor mijn eerste grote aankoop, mijn Fiat 500 waar ik súper trots op ben. Het volgende doel was sparen voor mijn eigen zaak en dat is dus gelukt!”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Foto indebuurt Randmeren
Foto indebuurt Randmeren
Kapsalon Ash in Hierden. Foto indebuurt Randmeren
Kapsalon Ash in Hierden Foto indebuurt Randmeren
De roze wasbakstoel! Foto indebuurt Randmeren

Roze met goud

Na een hoop geregel en het sparen voor haar eigen zaak, kon het inrichten beginnen. De kapsalon is helemaal in het roze en goud omgetoverd. “Toen de zaak nog leeg was, leek de kleur op de muur wit, maar nu alles erin staat zie je echt wel een roze tint. Ik wilde sowieso graag een vrouwelijk kapsalon runnen. De kleur roze past daar heel goed bij en ik vind het ook een zachte uitstraling hebben. Daar houd ik van! Ik heb dan ook stad en land afgezocht naar alles wat ik wilde in de goede kleuren. De wasbak komt uit Australië en de natuursteen van de wasbak komt ook uit het buitenland.”

De puntjes op de ‘i’ voor haar salon zijn in zicht. “De wasbak is vertraagd door de coronacrisis en staat nu eindelijk op de gang. We monteren hem er deze week nog in en dan is alles helemaal naar mijn wens.”

Corona

In november 2019 opende Ashley haar zaak, maar in de december kwam het even stil te liggen. Een zieke zus waar ze voor zorgde en mondjesmaat weer opknapt was de reden. “In januari ging ik weer open en toen het net lekker liep, kwam de coronacrisis en zat ik weer thuis. Gelukkig mogen we sinds maandag 11 mei weer knippen en de klanten stromen binnen. Ik heb het idee dat het nu zelfs drukker is dan voor de corona-uitbraak. Misschien doordat mensen soms twijfelden over hun eigen kapper en nu door de wachtrijen ergens anders gaan kijken.”

Toekomst

En zoals al eerder gezegd, de goud met roze kapsalon is niet alleen voor vrouwen. “De mannen lopen dus ook steeds meer over de vloer. Mijn specialiteit blijft het haar van mensen kleuren, maar het knippen vind ik ook ontzettend leuk. Als ik naar de toekomst kijk, dan wil ik over vijf jaar nog wel twee of drie extra salons in de omgeving openen. In Harderwijk of Ermelo bijvoorbeeld!” En of die dan ook goud met roze worden? “Ja, dat denk ik wel ja!”

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.


Meer over Ash Hair Kapsalon Hierden ontdekken?

Ash Hair Kapsalon Hierden kappers

Vandaag gesloten

Zuiderzeestraatweg 133, Hierden

Bekijk meer:kappers

Lees ook:

Ashley Hierden kapsalon roze met goud kapper

Sneakpreview: deze roze, met gouden zaak in Hierden wil je zien

Schoteltjes, stoelen en zelfs een natuursteenwasbak in compleet roze met goud. De kapperszaak van As...

Op die fiets met Mirjam van Bike Tour: ‘Harderwijk barst van de mooie verhalen’

Ermelose Arijan bestrijdt de eikenprocessierups als Dokter Rups: ‘Met deze tips kom je ervan af’

Marnix en Diane starten nieuw watersportbedrijf in Harderwijk: ‘Suppen door het Waterfront, langs de boulevard en het Veluwemeer’

Melissa start nieuwe zonnestudio in Harderwijk: ‘Heerlijk een momentje voor jezelf’

 

adv.