Herman en Ellen runnen familiecamping in Putten: ‘We ontmoetten elkaar hier op de camping’

Camping de rusthoeve putten
Herman en Ellen op camping De Rusthoeve in Putten. Foto indebuurt Randmeren

De Veluwe is bij uitstek een fantastische plek om te kamperen. De Puttense Herman heeft zijn vrouw, en mede-eigenaar, Ellen hier op camping De Rusthoeve leren kennen. “Het was niet helemaal liefde op het eerste gezicht.”

Herman is een geboren en getogen Puttenaar die op camping De Rusthoeve opgroeide. “Mijn ouders zijn hier destijds begonnen met de camping. De kampeerplaatsen ontstonden heel natuurlijk.”

Camping De Rusthoeve in Putten

De camping groeide met de jaren. Herman vertelt: “In 1972 begonnen mijn ouders met slechts een paar plaatsen om een caravan of tent neer te zetten. Iedere keer werden de palen en het prikkeldraad een stukje verzet. De koeien die destijds nog rondliepen, kreeg steeds minder ruimte.”

Tekst gaat door onder de foto.

Liefdesverhaal

Herman groeide op tussen de campinggasten. Ellen kwam regelmatig op camping De Rusthoeve en vertelt: “We hebben toen ik jong was veel op deze camping gestaan. Mijn zus en ik vonden de campingkinderen nooit zo leuk. Ik begreep toen ook niet waarom ze steeds langs onze tent fietsten. Achteraf was dat misschien een versierpoging. De jaren verstreken en op mijn zestiende keerde ik met mijn ouders terug naar de camping. Ook mijn zusje was mee.”

Herman vertelt het verhaal verder: “Een vriend en ik zagen twee leuke dames zitten bij de schommel. We besloten met ze te gaan praten en eigenlijk begon de liefde op dat moment. Ik was toen 18 en Ellen 16. We hebben elkaar niet meer losgelaten”, vertelt Herman trots.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Camping uitbreiding

En zo geschiedde, Herman en Ellen namen zo’n 25 jaar geleden de camping over van zijn ouders. “In 1980 kwam het ‘nieuwe terrein’ erbij en was de camping 4 hectare groot. Hoewel de uitbreiding uit de jaren tachtig stamt, noemen we het nog steeds het nieuwe terrein. In de jaren die volgden kwam de mogelijkheid om nog meer uit te breiden. We hadden grote plannen voor een zwembad en een recreatiecentrum. Uiteindelijk deden we dat niet, maar kwamen er geleidelijk meer seizoenplaatsen met privé sanitair bij.”

Quarantaine

Wellicht had Herman een toekomstige blik. “De investering in privé sanitair bij de seizoensplaatsen past achteraf gezien veel beter bij ons. Zelfs in de coronacrisis kunnen mensen hier kamperen, zonder het gezamenlijke toiletgebouw te gebruiken.” Ellen vult hem aan: “Ook voor de kampeerders zonder privé sanitair is de camping geschikt. De coronamaatregelen zijn alweer een beetje versoepeld en ik maak het gebouw extra vaak schoon. Je moet alles meenemen, van deurkruk tot wc-borstel. Overal waar mensen aan kunnen zitten, neem ik grondig af”, vertelt Ellen.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Veelzijdige baan

Schoonmaken is niet het enige dat de familie zelf doet. “We besteden niet zoveel uit. We vinden het juist zo leuk en afwisselend werk om zelf te doen. Van schilderen tot elektriciteit regelen en van boekhouden tot het neerzetten van nieuwe chalets. Ondanks het plezier van veel zelf doen, is het niet altijd haalbaar met zo’n grote camping. Daarom hebben we Dick in dienst genomen. Hij maait het gras en helpt regelmatig op de camping. Op z’n 65e zou hij stoppen zei die, inmiddels heeft hij die leeftijdsgrens gepasseerd en vindt hij het nog veel te leuk om te helpen. Wij zijn ook super blij met zijn hulp.”

Familiebedrijf

Ellen en Herman hebben twee zoons. “Of we het familiebedrijf aan hen overdragen weten we nog niet.” De oudste zoon vertelt: “Ik zou het best leuk vinden om te doen, maar ik maak eerst mijn opleiding af.” Als we verder in de toekomst kijken, heeft de familie kleine plannen. “We gaan niet meer uitbreiden, want het moet wel behapbaar zijn als we de camping overdragen. Maar uiteraard ben je altijd bezig met vernieuwen of dingen opknappen. Het is echt een droombaan”, besluit Herman.

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Camping De Rusthoeve

Garderenseweg 168, 3881 NE Putten

Meer informatie

Camping De Rusthoeve

Garderenseweg 168, 3881 NE Putten

Meer informatie

Camping De Rusthoeve

Garderenseweg 168, 3881 NE Putten

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’”

Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’

Aangeboden door Shoeby

Ga naar “Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’”

Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’

Ga naar “Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’”

Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’

De Dolle Griet in Harderwijk restaurant stopt

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Alle Biodermal zonbescherming van € 35,98 voor € 17,99”

Alle Biodermal zonbescherming van € 35,98 voor € 17,99

 • Geldig t/m 10 juli 2022
Ga naar “Kersen € 1,99”

Kersen € 1,99

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Alle AH Gekoelde Aziatische keuken van € 6,38 voor € 3,19”

Alle AH Gekoelde Aziatische keuken van € 6,38 voor € 3,19

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “Geselcteerde Oral-B electrische tandenbortels”

Geselcteerde Oral-B electrische tandenbortels

 • Geldig t/m 3 juli 2022
Ga naar “LSC Smart Connect video-deurbel € 24,95”

LSC Smart Connect video-deurbel € 24,95

 • Geldig t/m 5 juli 2022

Vacatures

Ga naar “Assemblage medewerker”

Assemblage medewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Begeleider”

Begeleider

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Taxichauffeurs regio Harderwijk”

Taxichauffeurs regio Harderwijk

 • Top Support Nederland BV
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Operator”

Operator

 • UBN Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Operator Feed Nutreco/TrouwNutrition”

Operator Feed Nutreco/TrouwNutrition

 • Randstad
 • Fulltime