Harderwijker Silke bouwt met miniblocks: ‘Het is uitdagender dan LEGO’

silke miniblocks harderwijk
Silke bouwt miniblocks. Foto indebuurt Randmeren

De Tower Bridge, Buckingham Palace of Spongebob in ieniemini LEGO in elkaar zetten. De Harderwijker Silke (25) bouwt sinds vorig jaar met miniblocks. “Het is veel uitdagender dan LEGO. De stukjes zijn tot wel acht keer kleiner dan dat.”

Silke woont samen met zijn vrouw Sharon ruim twee jaar in de wijk Drielanden in Harderwijk. “Door gezondheidsproblemen kon ik lange tijd niet werken en kwam ik veel thuis te zitten. Ik had al jaren het idee om iets voor mezelf te beginnen en dat werd een webshop met miniblocks.”

Verslavend blokjes bouwen

De Harderwijker had niet direct verwacht dat dit zijn business zou worden. “Ik verdiepte mij in spullen die nog niet zo lang bestaan en eigenlijk tot een nieuwe categorie behoren. Na veel producten testen kwam ik bij deze geweldige, schattige miniblocks uit.”

De miniblocks zijn er in verschillende kleuren en formaten. “Ik raakte verslaafd aan het bouwen van de mini-figuurtjes en mensen om mij heen waren enthousiast over de poppetjes. Daardoor ben ik verder gegaan met de miniblocks en wil ik nog meer mensen enthousiasmeren.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Miniblocks voor volwassenen

De kleine steentjes zijn moeilijker om te bouwen en kunnen tot wel acht keer kleiner zijn dan LEGO. “Daardoor is de leeftijd voor het bouwen van deze miniblocks ongeveer een jaar of tien. Voor volwassenen en ouderen is het superleuk om te doen. Door het vele thuiszitten in de coronatijd, is dit echt een fijne bezigheidstherapie.”

Voetbalstadion

Zo bouwde Silke zelf een mega voetbalstadion. “Mijn grootste bouwwerk was het voetbalstadion van FC Barcelona. Dat pakket heeft 3800 stukjes. Daar heb ik ruim 18 uur aan besteed, met een prachtig resultaat. Ooit hoop ik een Super Mario van ruim 1 meter groot te maken. Dat lijkt me echt gaaf.”

Tekst gaat door onder de foto.

Camp Nou Stadion FC Barcelona in miniblocks. Foto Silke

Toekomstplannen

Voor Silke is het verkopen van de miniblocks in zijn webshop nog niet het ultieme doel. “We verkopen nu vooral de basis. Figuren tot zo’n 800 blokjes. Uiteindelijk hoop ik grotere en meer uitdagende producten te verkopen. Denk aan grote voetbalstadions of enorme gebouwen. Maar de Harderwijkers, Ermeloërs en Puttenaren moeten eerst bekend raken met de miniblocks en het beste kun je beginnen met het bouwen van kleine figuurtjes, zoals Minions of Disney-figuren. Maar ook Buckingham Palace is zeker een uitdaging.”

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Fun with Blocks

Zijpenbergerhout 19, 3845 JT Harderwijk

Nu geopend

Meer informatie

Fun with Blocks

Zijpenbergerhout 19, 3845 JT Harderwijk

Nu geopend

Meer informatie

Fun with Blocks

Zijpenbergerhout 19, 3845 JT Harderwijk

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’”

Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’

Aangeboden door Shoeby

Ga naar “Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’”

Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’

Ga naar “Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’”

Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’

De Dolle Griet in Harderwijk restaurant stopt

In onze gids