Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Gert en Coen niet klaar na koninklijke onderscheiding: ‘We bouwen aan onze dromen’

Door Nicole Berkouwer 18 september 2020

Een worstje braden boven de barbecue en een potje tennissen op de tennisbaan. Camping De Paalberg in Ermelo bestaat 100 jaar én krijgt als eerste camping in Nederland een onderscheiding van Koning Willem-Alexander. “Het is echt een bijzonder moment voor ons.”

Gert van den Broek en Coen van den Broek runnen sinds 2012 camping De Paalberg in Ermelo. “Het familiebedrijf bestaat al 60 jaar. De Paalberg is één van de vele campings die wij runnen”, vertelt het duo.

Camping de Paalberg in Ermelo

Gert nam het bedrijf over van zijn vader in 2006. “Hij kwam te overlijden waardoor ik plots mijn intrede in het bedrijf deed”, vertelt Gert. “Mijn zoon Coen maakte eerst zijn school af en helpt vanaf zijn 18e mee in het bedrijf. Dat is nu al twaalf jaar.”

Tekst gaat door onder de foto.

Foto indebuurt Randmeren
Foto Nicole Berkouwer
Speeltoestellen. Foto indebuurt Randmeren
Zwembad camping De Paalberg. Foto indebuurt Randmeren
Zwembad camping De Paalberg. Foto indebuurt Randmeren
Midgetgolf op camping De Paalberg in Ermelo. Foto indebuurt Randmeren
Camping de Paalberg in Ermelo. Foto indebuurt Randmeren

Vader en zoon

Als vader en zoon een camping draaiende houden kan een uitdaging zijn. “We vinden het ontzettend leuk om als compagnons in het bedrijf te werken. Ook mijn zusje helpt mee en op de andere campings en restaurants van ons, werkt ook familie. Sinds kort hebben we de regel dat we ‘aan tafel’ of op verjaardagen niet meer over het bedrijf praten, maar ook de gezellige alledaagse dingen bespreken”, vertelt Coen.

Koninklijke Beschikking Hofleverancier

Recreatiepark de Paalberg is het eerste recreatiepark in Nederland dat het predicaat ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ ontvangt. “En dat is toch best wel bijzonder”, vertelt Coen. “We zijn twee jaar geleden begonnen met de procedure. Dan wordt je compleet doorgelicht. Van materiaal waarmee we het park onderhouden tot de privékring. Als je een strafblad hebt, ben je de haas. Maar wij zijn goed door de keuring gekomen, met als kers op de taart een predicaat om trots op te zijn.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Gert en Coen van den Broek en achter burgemeester Andre Baars bij camping De Paalberg in Ermelo. Predicaat Koninklijke hofleverancier. Foto indebuurt Randmeren
Predicaat Koninklijke hofleverancier. Foto indebuurt Randmeren
Coen en Gert van den Broek bij camping de Paalberg in Ermelo. Foto indebuurt Randmeren

Stapje terug én vooruit

Het jaar 2020 heeft niet alleen door de koninklijke onderscheiding veel teweeggebracht. “Natuurlijk heeft corona ons ook getroffen. De bedrijven lagen stil en de ziekte kwam heel dichtbij. Desondanks kunnen we een mooi 2020 beleven”, vertelt vader Gert. Hij gaat vanaf dit jaar wat meer naar de achtergrond, waardoor zoon Coen wat meer op de voorgrond gaat treden. Coen is enthousiast: “Zo kan mijn vader mij helemaal klaarstomen voor de nieuwe functie. Het scheelt dat ik al jaren meedraai en al veel van het bedrijf weet en doe.”

Toekomst

Tijdens de kleinschalige viering van de Koninklijke Hofleverancier, grapte burgemeester André Baars: “Nu zal de koning vast ook op bezoek komen.” Dat is uiteraard nog te bezien, maar er liggen nog meer plannen op tafel. “We zijn bezig met nieuwe huisjes op het park. We bouwen alles zelf en dat maakt het ondernemen ontzettend leuk. Daarnaast openen we in 2021 een stadscamping in het Groene Hart van Nederland. Hoe en waar, dat blijft nog even geheim”, besluit het duo van de Ermelose camping enthousiast.

Nieuwe accommodatie op de camping. Foto indebuurt Randmeren
Nieuwe accommodatie op de camping. Foto indebuurt Randmeren
Nieuwe accommodatie op de camping. Foto indebuurt Randmeren

Meer over Recreatiepark De Paalberg ontdekken?

Recreatiepark De Paalberg hotels

Drieërweg 125, Ermelo

Bekijk meer:hotels

Lees ook:

Jolanda en Jean Paul Hendriks in Kampeerwereld Hendriks Ermelo

Jean Paul en Jolanda groeiden op bij Kampeerwereld Hendriks in Ermelo: ‘Het is echt een familiebedrijf’

In een hutje op de hei of juist met een superdeluxe camper op pad. Iedereen die op vakantie gaat kan...

Camping Ermelo voorbereid op zware neerslag: ‘We laten de kinderen niet wegdrijven’

Herman en Ellen runnen familiecamping in Putten: ‘We ontmoetten elkaar hier op de camping’

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

_

adv.