Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Drie zussen uit Ermelo runnen webshop: ‘We vliegen elkaar niet snel in de haren’

Door Nicole Berkouwer 31 januari 2020

Daniëlle (23), Gerdine (32) en Nicole (29) zijn drie zussen uit Ermelo die samen de webshop Allerleukst startten. Maar is dat nou wel een goed idee, om met je familie een zaak te beginnen? “We zijn te nuchter om in ruzies te verzinken.”

Een webshop die op Instagram te koop werd aangeboden. Zusje Daniëlle kon het niet laten. “Ik zei tegen mijn zussen dat het misschien wel leuk zou zijn om met z’n drieën samen te werken. Zo begon het eigenlijk als een grapje. Maar eind 2017 werden de brainstormsessies georganiseerd en in april 2018 gingen we live met onze webwinkel Allerleukst.nl.”

Allerleukst

De zussen verkopen eigenlijk van alles voor in huis en om cadeau te geven. Denk bijvoorbeeld aan een houten spaarpot met je naam erop, kinderspeelgoed, verjaardagskalenders en babycadeauboxen. Een naam kiezen voor al deze diverse spulletjes was daardoor een uitdaging. “We wilden een naam die de lading dekt, maar dat is toch lastig. De oorspronkelijke website die te koop stond, ging om bepaalde redenen helaas niet door. Maar we waren vastberaden om toch met ons idee verder te gaan en zelf een website op te richten. Allerleukst past voor ons gevoel het beste bij de site.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Allerleukst,
Webshop Allerleukst
Webwinkel Allerleukst
Producten van Allerleukst
Allerleukst

Samenwerken met zussen

Het kan ook een hoop trammelant opleveren als je samen met je zussen werkt. “Bij ons valt dat enorm mee. Bij de Kamer van Koophandel vroegen ze ons ook wat we gaan doen als we ruzie maken. Daar hadden we niet eens uitgebreid over nagedacht, want we zijn daar veel te nuchter voor. Als een van ons iets wil toevoegen aan het assortiment, en de ander is het er niet mee eens, dan is er gelukkig nog een derde zus die de knoop doorhakt. Eigenlijk is het dan gewoon de meeste stemmen gelden”, vertelt Daniëlle.

 ‘We versterken elkaar omdat we zussen zijn’

Nicole vult daarop aan: “Ik denk dat we heel flexibel zijn, juist omdat we zussen zijn. Als Boaz (het zoontje van Daniëlle) bijvoorbeeld slecht heeft geslapen, dan houden we daar rekening mee. Dan neem ik bijvoorbeeld wat meer taken op mij voor die dag. En zo versterk je elkaar juist, omdat je dit soort dingen sneller van elkaar weet.”

Voordeel

En dat is niet het enige voordeel wat de zussen benoemen. “We motiveren elkaar juist om door te gaan. Het is ook een enorm voordeel dat we de taken verdelen. Je hoeft het niet allemaal zelf te doen”, vertelt Nicole. “Ik denk dat wanneer je alleen aan zo’n winkel werkt, je ook sneller dingen kan uitstellen.”

Tips

De zussen geven tot slot ook een belangrijke tip mee: “We hebben dagelijks overleg via bijvoorbeeld WhatsApp. Maar niet alles kan je over de app bespreken. Daarom komen we elke maand even bij elkaar. We beginnen onze maandelijkse vergadering altijd met een half uurtje bijkletsen. Daarna gaan we echt aan de slag op zakelijk gebied. Wees daarin ook vooral nuchter en makkelijk als je wil samenwerken. Dat is voor ons de sleutel tot een succesvolle samenwerking.”

Lees ook:

Pluk & Proef in Putten

Mariëlle (27) runt winkel in Putten met gezonde voeding: ‘Hier vind je geen pakjes en zakjes’

Mariëlle Koelewijn is 27 jaar en heeft haar eigen bedrijf in het centrum van Putten. Ze wisselde van...
Dochter Noëlle Timmerman en moeder Everlien Mons in hun winkel Leukspul

Harderwijkse moeder en dochter runnen samen winkel: ‘We hebben meer gemeen dan we dachten’

Samen met je moeder of dochter een bedrijf starten, je moet het maar durven. De Harderwijkse Everlie...

adv.