Brievenbusgeluk: ‘Zonder creativiteit maak ik toch een boek’

Welkom bij Brievenbusgeluk Foto indebuurt Randmeren

Anne-Marije is de creator van Brievenbusgeluk. Zelf is ze niet per se creatief, maar toch heeft ze haar eigen bedrijf gestart en schrijft zelfs een boek. Hoezo niet creatief?

Een beetje hobby’en zorgt voor een totaal nieuw leven voor Anne-Marije: “Mijn zoontje was aan het kleuren en dan is het gezellig om mee te doen. Op een bepaald moment wilde ik toch wat meer uitdaging dan de kleurplaten inkleuren en begon ik zelf met wat tekeningetjes en mooie letters maken.” Dat ging Anne-Marije zo goed af dat ze haar eigen onderneming is begonnen: Brievenbusgeluk.

Startersfase

Inmiddels zijn we twee jaar verder. Na één jaar hobby’en en het proberen van verschillende stijlen in bijvoorbeeld handlettering, begon Anne-Marije ook met kaarten maken. Anne-Marije: “Ik was altijd wel bezig met mensen iets persoonlijks of spontaans cadeau te geven, of een extra hart onder de riem steken met een cadeautje bijvoorbeeld. Ik vind het ontzettend leuk om mensen daar spontaan blij mee te maken. Op een bepaald moment vroeg een vriendin of ik ook een kaartje voor haar wilde maken. ‘Dat doe ik toch al?’, zei ik dan. Maar ze bedoelde dat ik écht een kaartje voor haar mocht maken, die zij dan aan een ander cadeau zou geven. En zo begon het bij één vriendin en groeide het vrij snel door, zelfs onbekenden die een kaartje van mij aan iemand anders willen geven.”

‘Ik betwijfel of ik creatief ben’

En zo startte deze fanatieke ondernemer met kaartjes maken voor anderen. Officieel begon Anne-Marije één jaar geleden met haar onderneming Brievenbusgeluk. Begin 2018 opende ze haar bedrijf officieel met een Kamer van Koophandel inschrijving en startte ze met een nieuw avontuur. Anne-Marije: “Ik ben zonder plan en zonder creativiteit begonnen. In mijn familie zijn ze allemaal wel creatief, naast hun dagelijkse baan doen ze veel met handwerken en dergelijke. Daarentegen vond ik mezelf helemaal niet creatief.” Maar als je de entree van haar huis ziet en de kaartjes die de onderneemster maakt, dan betwijfel je dat.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Gedichten

Om inzicht te krijgen in hoe Anne-Marije groeit in haar werk, postte ze haar creaties op Instagram. Anne-Marije: “Ik vond het fijn om te zien wat ik allemaal heb gemaakt en dan te leren van mezelf en kijken wat er beter kan. Voor ik het wist groeide mijn aantal volgers en kreeg ik ook verzoekjes van hen.” Maar het blijft niet alleen bij kaartjes. Ook maakt deze creator creatieve teksten op houten voorwerpen, verzorgt ze workshops, maakt ze koffertjes op maat inclusief naam en leuke tekst én schrijft ze gedichten. Anne-Marije: “Ja, daar heb ik echt mijn passie in gevonden. Het schrijven van gedichten vind ik ontspannend, vooral de zwaardere gedichten (moeilijkere onderwerpen) vind ik erg leuk om te maken.” Inmiddels heeft ze al een hele bundel aan gedichten, waar haar volgers heel enthousiast op reageren. Anne-Marije: “Mede daardoor heb ik besloten met een uitgeverij in gesprek te gaan. Zij zijn ook enthousiast, dus begin ik een gedichtenbundel. Ergens in 2020 verwacht ik dat het klaar is!” De inspiratie voor de gedichten ontstaat overal en nergens “Als ik aan het koken ben, heb ik soms binnen een paar minuten een gedicht opgerakeld, of op een onverwacht moment als ik op de fiets zit.”, vertelt de onderneemster.

‘Ondernemer is je hart volgen’

Tot slot

Deze ondernemer geeft startende ondernemers een tip mee. “Ik had niet verwacht dat ik creatief was en ook niet verwacht dat ik ondernemer zou worden. Inmiddels blijkt dat ik niet altijd het ‘logische pad’ volg, maar ik merk wel dat ik mijn hart nu volg en dát is heerlijk! Ik leef met de dag en dat bevalt inmiddels prima!” Momenteel heeft Brievenbusgeluk het zó druk met haar onderneming, dat er een tijdelijke opdrachten stop is. Je kan haar zelfgemaakte kaarten wél online bestellen, want deze zijn natuurlijk gewoon op voorraad!

Brievenbusgeluk

Zeggemeen 119, 3844 RS Harderwijk

Meer informatie

Brievenbusgeluk

Zeggemeen 119, 3844 RS Harderwijk

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’”

Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’

Aangeboden door Shoeby

Ga naar “Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’”

Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’

Ga naar “Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’”

Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’

De Dolle Griet in Harderwijk restaurant stopt

In onze gids