Bob maakt films, videoclips en veel meer: ‘Het is rijk, mooi en we gaan tot het uiterste’

Bob van der put harderwijk filmakers putten ermelo
Bob van der Put in zijn pand van Filmakers. Foto indebuurt Randmeren

De Vischmarkt in Harderwijk compleet bedolven onder nepsneeuw voor een kerstpromo, André Hazes die zijn videoclip opneemt in Harderwijk en de Sinterklaasfilm van Ermelo met bekende Nederlanders; Bob van der Put begon in 2014 met Filmakers. “Mijn ultieme doel is dat mensen de film herkennen, zonder dat ons merk Filmakers erbij staat.”

Bob is opgegroeid in Ermelo en woont nu al jaren in Putten. “Ik begon 28 jaar geleden als boodschappenjongen in de media. Koffie rondbrengen en de klusjes eromheen. Daarna groeide ik door en mocht ik monteren, vervolgens regisseren en uiteindelijk maakte ik mini-speelfilmpjes. Vooral gericht op video’s en kleine verhalen vertellen.”

Filmakers

De Puttenaar stroomde door in de media. “Ik heb als creatief director van SBS veel mogen doen. Rondvliegen voor All You Need Is Love en op de mooiste locaties ter wereld films of tv-programma’s gemaakt. In 2014 besloot ik een ander pad te betreden. Een vriend van mij, Rolf, had een reclamebedrijf en vanuit dat pand kon ik mijn eigen bedrijf Filmakers starten.”

De naam Filmakers lag voor de hand. “Als mensen vragen wat je doet, is mijn antwoord films maken, dus Filmakers was vanzelfsprekend voor mij.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Van regionaal naar nationaal

Met zijn eigen bedrijf begon hij klein. “Ik keek eerst naar wat ik lokaal kon doen. Een vriend van mij is eigenaar van Ploeger Transport en dus werd mijn eerste klus een minispeelfilm voor hen. Daarna rolde het vanzelf door naar regionale korte films.” In de tussentijd groeide Bob’s bedrijf enorm en daardoor kwam hij al snel in het pand aan de Marie Curiestraat terecht.

“Blijkbaar viel mijn werk weer op in in Hilversum. AVROTROS belde mij en zij wilden een totale make-over van het merk. Dus begon ik weer aan tv-opdrachten.”

Door zijn connecties die hij in het verleden opbouwde bij SBS, bleef Filmakers niet onopgemerkt. “Na AVROTROS belde John de Mol mij op en zo rolde ik toch weer in de tv-zenders en reclames. Inmiddels doen we vooral de grote merken, maar ik vind de lokale klusjes soms ook heerlijk!”

Sinterklaasfilm van Ermelo

Een van de kleine klusjes is bijvoorbeeld de Sinterklaasfilm van Ermelo. “Een van de leukste momenten heb ik eigenlijk pas kort geleden meegemaakt. Ik maakte de Sinterklaasfilm van Ermelo. Het verhaal bedenken, schrijven, regisseren en uiteindelijk met het hele team maken is fantastisch. Het was ook zo ontzettend leuk dat alle brandweerlieden, politieagenten, Museum Het Pakhuis en figuranten meededen. Het was een feestje om te maken.”

Tekst gaat door onder de video.

‘Ik wilde altijd al in een sinterklaasfilm spelen’

Drie bekende Nederlanders kwamen ook voorbij in de film, namelijk Airen Mylene, Kim Lian en Linda de Mol. “Ik ken Linda al dertig jaar, als het niet langer is. We waren bezig met de kerstcommercials voor SBS. Aan het eind van de opnames vroeg ik of ze het leuk vindt om voor mijn speelfilm met Sinterklaas een stukje in te spreken. Ze wilde mij helpen en zei dat ze altijd al in een Ermelose Sinterklaasfilm wilde spelen”, vertelt Bob met een lach.

Speelfilm á la Bob

Voor de toekomst heeft Bob ook plannen. “Ik heb nu geproefd van het maken van een korte film; Ik vond dat zo ontzettend leuk om te doen, dat ik in mijn hoofd al bezig ben met een langere speelfilm. In de hoek van een familie- of avonturenfilm.” Bob maakt dus al plannen en wij kunnen niet wachten tot de film uiteindelijk op het grote doek draait. “Het zal nog wel even duren, want het zijn pas ideeën.”

Volg indebuurt Randmeren ook op Instagram en Facebook.

Lees ook:

Filmakers

Marie Curiestraat 11, 3846 BW Harderwijk

Nu geopend

Meer informatie

Filmakers

Marie Curiestraat 11, 3846 BW Harderwijk

Nu geopend

Meer informatie

Filmakers

Marie Curiestraat 11, 3846 BW Harderwijk

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Ondernemer uitgelicht

Ga naar “Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’”

Liz is personal stylist bij Shoeby Harderwijk: ‘Mensen delen hun verhaal met mij’

Aangeboden door Shoeby

Ga naar “Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’”

Boerin Roelie runt naast de boerderij een landwinkel: ‘Ik ga tot het uiterste om de boerderij in leven te houden’

Ga naar “Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’”

Restaurant De Dolle Griet in Harderwijk stopt: ‘Na 40 jaar horeca zit het erop’

De Dolle Griet in Harderwijk restaurant stopt

In onze gids