Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Berith is trots op haar ‘verborgen winkel’ in Harderwijk: “Je kunt hier heerlijk rondsnuffelen”

Door Nicole Berkouwer 24 januari 2020

Niet in de binnenstad, maar juist in winkelcentrum Stadsdennen opende Berith Stijfhoorn haar winkel. De verborgen winkel Beer en Bo is nog geen half jaar open. Berith: “Ik woon nu een jaar in Harderwijk en wilde graag mijn eigen tweedehands kindermerk kledingwinkel starten. Dat is gelukt!”

Beer en Bo

De vrolijke vlaggetjes hangen al buiten en als je binnenkomt, zie je direct de groene wanden en mooie jurkjes in het licht hangen. “De naam Beer en Bo komt van mijn dochter, Bo. Ik werd zelf wel vaak ‘Beer’ genoemd op de lagere school, als afkorting van Berith. En zo ontstond de naam voor deze winkel.”

Tweedehandsmerkkleding

Berith wilde graag een betaalbare kwaliteitskledingwinkel, omdat ze dat miste. “In mijn vorige woonplaats ging ik heel vaak naar een tweedehandskledingwinkel. Dan kocht ik voor mijn dochter van elf jaar leuke fashion-items, maar dan voor een kleine prijs. Ik merkte dat ik daar weer naar verlangde en zo ontstond het idee om zelf een winkel te beginnen.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

Tweedehandskledingwinkel Beer en Bo Foto indebuurt Randmeren
Jurkjes aan de wand. Foto indebuurt Ranmderen
Beer en Bo. Foto indebuurt Randmeren
Pop-up store in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren
Kinderhoek. Foto indebuurt Randmeren
Beer en Bo in Harderwijk. Foto indebuurt Randmeren
Foto indebuurt Randmeren
Berith Stijfhoorn in haar winkel Beer en Bo. Foto indebuurt Randmeren

Tv-journalist

Van oorsprong is Berith geen ondernemer, maar tv-journalist. “Ik werkte voor een Nederlands nieuwsprogramma. Dat heb ik twintig jaar met veel plezier gedaan. Maar op een bepaald moment, was het tijd voor iets anders.”

Berith kwam uit in haar nieuwe woonplaats Harderwijk, omdat ze daar goede verhalen van hoorde van collega’s. “Voor mijn werk reisde ik stad en land door, maar nu was het wel tijd voor een nieuwe plek. Harderwijk ligt super centraal, lekker aan het water en is toch wel wat meer een stad dan een dorp.”

Pand

“Een pand zoeken in Harderwijk was wel lastig”, vertelt Berith. “De huur is enorm hoog en daardoor is het moeilijk om een juist pand te vinden.” Inmiddels is Beer en Bo op de locatie in de wijk Stadsdennen terecht gekomen als pop-up store. “Ik hoop dat we op deze verborgen plek nog wel genoeg aanloop zullen krijgen, want dan kan de pop-up store hopelijk langer blijven. We zitten niet in de ‘loop’ van het winkelcentrum, maar juist aan de zijkant. Daardoor weten mensen het niet altijd te vinden.”

Toekomstplannen

In de toekomst wil Berith graag samenwerken. “Het lijkt mij super leuk om evenementen te organiseren in de winkel. Bijvoorbeeld een kinderkapper die knipt terwijl de ouders lekker rondsnuffelen door de winkel. Of iemand die als naaister een middagje met kinderen gaat knutselen aan de koffietafel, een taartenbakker wiens creaties ik bij de koffie kan serveren. Dat soort activiteiten. Ik zoek daarin wel een leuke samenwerking met mensen uit de buurt. Dat lijkt mij ontzettend leuk!” Als je zo’n samenwerking wel ziet zitten, kijk dan eens op de website van Beer en Bo en loop eens de winkel in.

Lees ook:

Pluk & Proef in Putten

Mariëlle (27) runt winkel in Putten met gezonde voeding: ‘Hier vind je geen pakjes en zakjes’

Mariëlle Koelewijn is 27 jaar en heeft haar eigen bedrijf in het centrum van Putten. Ze wisselde van...
Dochter Noëlle Timmerman en moeder Everlien Mons in hun winkel Leukspul

Harderwijkse moeder en dochter runnen samen winkel: ‘We hebben meer gemeen dan we dachten’

Samen met je moeder of dochter een bedrijf starten, je moet het maar durven. De Harderwijkse Everlie...

Meer over Beer en Bo ontdekken?

Beer en Bo kledingwinkels

Geopend10:00 - 16:30

Tesselschadelaan 4, Harderwijk

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.