Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Op dit verborgen plekje in Ermelo vind je een Toscaanse tuin: ‘De pompoenen zorgen voor extra aankleding’

Aangeboden door 123picknicktafel 21 augustus 2020

Plof in de schommelbank en geniet van de pompoenen. Guus en Joanna laten de mooiste pareltjes zien in de Toscaanse tuin. En waar Joanna is gespecialiseerd in houten meubelen van 123picknicktafel, is Guus pompoenkweker. Joanna: “De speelplek met de waterpomp in het Crescentpark in Harderwijk komt van ons, maar ook de loopbrug in het Indianenbos in Ermelo maken wij.”

Joanna de Vries (29) is in maart 2020 gestart met 123picknicktafel. “We maken al meer dan twintig jaar houten meubelen. Sinds maart willen wij ook particulieren mooie, houten buitenproducten verkopen. Zo kunnen mensen ook genieten van een mooie bank in de tuin.”

123picknicktafel.nl

Op een verborgen plekje in Ermelo vind je de Toscaanse tuin met bergen pompoenen als aankleding. “We gebruiken deze plek als showtuin om mensen te inspireren wat er mogelijk is met de tuin. Zo staan hier een aantal voorbeelden van veranda’s, buitenkeukens, barbecues of pizzaovens. We maken de tuinen veel persoonlijker en daardoor kunnen mensen echt genieten van de extra’s die bij hun woning passen”, vertelt Joanna.

Tekst gaat door onder de foto’s.

Welkom in de showtuin. Foto indebuurt Randmeren
Schommelbank en jaccuzi. Foto indebuurt Randmeren
Showtuin. Foto indebuurt Randmeren
Speeltoestel. Foto indebuurt Randmeren
Speelhuisje. Foto indebuurt Randmeren
123picknicktafel.nl plaats banken en tafels in het Crescentpark in Harderwijk

23 jaar in het vak

De verborgen plek vind je aan de Telgterweg 253 in Ermelo. Dit is het terrein van een kennis van Joanna, namelijk de 86-jarige Guus Dorrestijn. Hij showt en verkoopt hier al jaren pompoenen. In de periode van augustus tot en met oktober is deze showtuin dan ook het walhalla voor pompoenliefhebbers. “Mijn vrouw Hendrika en ik kweken en verkopen de vruchten al 23 jaar. Als we het mogen beleven, willen we nog doorgaan tot ik op mijn negentigste met pensioen ga”, vertelt hij lachend.

‘Duizenden pompoenen in één seizoen’

Ook Jaap, de vader van Joanna, zit 23 jaar in het vak. Jaap: “We zijn gespecialiseerd in mooie houten meubelen. Nu we ons ook richten op particulieren, willen we onze tafels en speeltoestellen ook graag laten zien. De showtuin van Guus is perfect. We kunnen de pompoenen een podium op de picknicktafels geven. Bovendien ken ik Guus al jaren en werkt zijn zoon ook bij ons als werkplaatschef. De samenwerking is heel gemoedelijk.”

Tekst gaat door onder de foto’s.

123picknicktafel in Ermelo. Foto indebuurt Randmeren
Pompoenendecoratie. Foto indebuurt Randmeren
Showtuin Ermelo van 123picknicktafel. Foto indebuurt Randmeren
Pompoenen. Foto indebuurt Randmeren
Foto indebuurt Randmeren
Kippenhok. Foto indebuurt Randmeren

100 verschillende soorten pompoenen

Er liggen honderd verschillende soorten pompoenen in de showtuin van De Kapershoeve. “Acht jaar geleden telden we voor het laatst het aantal pompoenen. Toen kwamen we uit op 11.000 stuks! Inmiddels zijn we wat jaren verder en ligt de productie ook hoger. Hoeveel het er nu zijn weet ik niet, maar in ieder geval meer dan acht jaar geleden”, vertelt Guus. “We decoreren de pompoenen ook zelf en dat is een uniek cadeau.”

Sociale contacten

Het belangrijkste in de Toscaanse tuin is de sfeer, vindt Joanna. “Mensen mogen hier na een fietsritje even uitrusten en de tuin bewonderen. Het is echt een plek voor sociale contacten. Guus maakt graag een praatje en wij zijn er ’s middags in het zomerseizoen. Ook op vrijdag en zaterdag zijn we de hele dag aanwezig om mensen meer te vertellen over de tuin, houten meubelen of speeltoestellen.”

Online én fysieke winkel

Niet alleen online kan je de producten van 123picknicktafel bekijken. “Het voordeel van de showtuin is dat de veranda’s, banken, tafels en speeltoestellen allemaal gebruikt mogen worden. Zo hebben mensen een idee wat ze in hun eigen tuin kunnen zetten. En de kinderen kunnen meteen testen of ze de glijbaan leuk vinden.”

Benieuwd waar je dit verborgen plekje ofwel Toscaanse tuin kan vinden? Check dan de gidspagina hieronder.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door 123picknicktafel. Meer over 123picknicktafel ontdekken?

123picknicktafel tuincentra

Gesloten10:00 - 17:00

Telgterweg 253, Ermelo

Bekijk meer:tuincentra

adv.