Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Museumboerderij De Mariehoeve in Putten steekt rondleidingen in nieuw jasje

Aangeboden door Rabobank Randmeren 11 november 2020

De komende tijd zijn musea in Nederland helaas gesloten. Bij museumboerderij De Mariahoeve in Putten zijn ze voorbereid op de heropening. Als het museum straks weer open mag word je niet rondgeleid door een gids, maar krijg je een heuse audiotour. De investering werd mogelijk gemaakt door Rabobank Randmeren.

Door de coronacrisis moest de Mariahoeve op zoek naar een alternatief voor de rondleidingen met een gids door de museumboerderij. De coronamaatregelen zorgen echter voor een enorme terugloop aan bezoekers, campinggasten en gebruikers van de gastenverblijven. Hierdoor kwam De Mariahoeve in een ernstige financiële crisis. De gift van de Rabobank is daarom erg welkom. ”We zijn de Rabobank enorm dankbaar”, aldus het bestuur van De Mariahoeve.

Nieuwe audiotour

Het geld van het Stimuleringsfonds van de Rabobank heeft De Mariahoeve gebruikt voor de aanschaf van de tablets, wifi-versterkers en camera’s voor de audiotour. De tour werd ontwikkeld door een enthousiaste groep vrijwilligers. Bezoekers worden met behulp van een tablet in een uur door De Mariahoeve geleid. ”Het luisteren naar een echte gids die het indrukwekkende verhaal van de gezusters Van den Brink vertelt is natuurlijk een unieke ervaring. Toch zijn de bezoekers die de audiotour al gedaan hebben dik tevreden over het alternatief.”

Gift Rabobank Randmeren

Martin Oussoren, directeur Rabobank Putten, overhandigde op 5 november een cheque van 1022 euro aan Jan van den Hoorn, voorzitter van het bestuur van De Mariahoeve. De bijdrage van Rabobank Randmeren aan Museumboerderij De Mariahoeve is onderdeel van het Rabobank Stimuleringsfonds, waar projecten met een maatschappelijk of economisch doel gesteund worden door stimulering en sponsoring.

Lees ook:

Comfortabeler én goedkoper wonen: zo doe je dat!

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Meer wooncomfort, een lagere energierekening en je draagt b...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabobank Randmeren. Meer over Rabobank Randmeren ontdekken?

Rabobank Randmeren

Geopend09:00 - 17:00

Van 't Hoffstraat 24, Nijkerk

adv.