Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marc te Hennepe is bedrijfsleider bij Bitasco Harderwijk: ‘Daken blijven mij boeien, er zit zoveel meer achter’

Aangeboden door Bitasco Trading Harderwijk 21 september 2020

Begonnen als dakdekkersbedrijf, maar inmiddels al decennialang één van de grootste Nederlandse leveranciers van isolatie- en dakbedekkingsmaterialen: Bitasco Dakmaterialen. Altijd weer hetzelfde liedje? Absoluut niet. Ook in deze branche blijft het bewegen. 

Voor het begin van Bitasco moeten we terug naar de jaren zestig, vorige eeuw. Het begon met een dakdekkersbedrijf in Breda, wat in ded loop van de jaren is uitgebreid met filialen in onder andere Den Haag en Vlissingen. Rond het jaar 2004 breidde het bedrijf uit naar de rest van Nederland.

Marc, bedrijfsleider van Bitasco Harderwijk: “Inmiddels mogen we Bitasco wel een echte wereldspeler noemen. Het bedrijf is onderdeel van IKO, een grote fabrikant van onder andere bitumen dakrollen, PIR isolatie en vloeibare afdichtingen. We hebben een groot marktaandeel, beschikken over de technische kennis én hebben alles in eigen beheer. Van A tot Z: we maken grotendeels ons eigen materiaal, voorzien de klant van technisch advies en leveren het op locatie. Alles moet tot in de puntjes kloppen.”

Mos- en sedumdaken 

Niet alleen het bedrijf, maar ook de markt verandert constant. Van woningbouw tot energiestransitie: Bitasco groeit met de veranderingen mee. “We zien in Nederland steeds meer platte daken, iets waar wij ons in hebben gespecialiseerd. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drukvastheid: je moet over een dak heen kunnen lopen. Het moet geschikt zijn voor het plaatsen van bijvoorbeeld zonnepanelen, mensen moeten onderhoud kunnen plegen én het dient steeds vaker als gebruikersoppervlak.”

Daarnaast ziet Marc de daken groener worden. “Er komen steeds meer tuindaken, mos- en sedumdaken noemen wij het. Het staat niet alleen mooi, het heeft ook een belangrijke functie: op deze manier wordt het water op een natuurlijke manier verdampt en zorgt het voor een verkoelend effect.”

Energieneutraal

De isolatiewaarde hebben in de dakenwereld jarenlang op hetzelfde niveau gestaan, maar worden de laatste jaren plots sterk verhoogd. “Huizen moeten energieneutraal gemaakt worden. Dat kan dus door het plaatsen van zonnepanelen en het beter isoleren van je dak. Een beter geïsoleerd huis zorgt namelijk voor een lagere CO2 uitstoot: de kachel hoeft minder vaak aan wanneer het binnen al lekker warm is. Wit gekleurde dakbedekkingen zorgen voor minder opwarming van de daken, ook dit kan een oplossing zijn.” Dat er steeds meer eisen aan het materiaal en de daken zelf kleven, maakt Marc alleen maar enthousiast. “Daarom blijven daken mij ook boeien: er zit zoveel meer achter.”

Werken bij Bitasco

Met al die veranderingen, vindt Bitasco het vooral belangrijk dat de kwaliteit van het product hetzelfde blijft: hoog. “Voorheen waren er verschillende grote dakdekkersbedrijven op de markt. Velen van hen hebben hun personeelsleden destijds gestimuleerd om voor zichzelf te beginnen, wat heeft geleid tot vele kleine en middelgrote dakdekkers- en installatiebedrijven. Daar richten wij ons op: we hebben een grote voorraad aan dakbedekking- en isolatiemateriaal en voorzien iedereen van technische adviezen, maar geven ook interne en externe cursussen op het gebied van dakdekken. Kom je bij ons werken? Dan word je opgeleid tot professional, want wij willen iedereen van het beste advies voorzien!”  Bitasco is gevestigd in Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Haag, Vlissingen, Utrecht en Harderwijk.

Lees hieronder meer over de vacature:

Lees meer over de vacature:

Magazijn/Baliemedewerker met flexibele instelling

Bitasco Harderwijk heeft een vacature voor een magazijn/baliemedewerker. Ben je op zoek naar een afw...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bitasco Trading Harderwijk. Meer over Bitasco Trading Harderwijk ontdekken?

Bitasco Trading Harderwijk dienstverlening

Gesloten07:30 - 17:00

Fahrenheitstraat 80 , Harderwijk

Bekijk meer:dienstverlening

adv.