Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hoe je een gezond gewicht bereikt en behoudt: ‘Het is niet alleen een kwestie van calorieën’

Aangeboden door Cure4Life Putten 15 september 2019

“Was het maar zo simpel”, vertelt Ditsie Laseur, consulente van Cure4Life Putten. “Van alle voedingsmythes, is die over calorieën tellen wel het meest hardnekkig. Alsof honderd calorieën van een appel hetzelfde effect hebben als honderd calorieën aan zoetigheid. Heel jammer, want door deze vaak ongezonde diëten met weinig calorieën raakt ons lichaam alleen maar van slag.”

Ditsie: “Wanneer we worden geconfronteerd met tekorten, zal ons lichaam hier steeds efficiënter mee leren omgaan. Het gevolg is dat je steeds minder afvalt terwijl je toch weinig eet. Vaak ervaar je daarnaast een gebrek aan energie, je kunt vermoeid raken en uiteindelijk geef je ‘de strijd van het lijnen’ op.”

Afvallen met hulp

Dit kan anders! Doorbreek het patroon en leer met Cure4Life hoe je een gezond gewicht kunt bereiken en behouden. Ditsie: “Ik gun het iedereen om lekker in zijn vel te zitten want je komt daardoor in een positieve spiraal terecht. Het geeft mij energie als ik mensen weet te helpen.”

(Tekst loopt door onder de video)

Pak de oorzaak van overgewicht aan

Waarin verschilt Cure4Life met andere diëten? Ditsie: “Ten eerste is het geen dieet. Bij Cure4Life hoef je geen calorieën te tellen, jezelf uit te hongeren of speciale pillen te slikken. We weten namelijk dat wondermiddeltjes niet bestaan. Daarom stellen wij liever de vraag: waarom heb je overgewicht?”

“Jij bent uniek, dus ook jouw lichaam is uniek”

Cure4Life gaat op zoek naar de oorzaak van overgewicht en die is voor iedereen anders. “Jij bent uniek, dus ook jouw lichaam is uniek. Een algemeen dieet heeft dus helemaal geen zin. Daarom maken wij een voedingsprogramma dat volledig is afgestemd op jouw situatie.”

Op basis van een uitgebreide vragenlijst, bloed- en urineonderzoek en speekseltest kunnen ze de oorzaken van overgewicht en de medische situatie zorgvuldig in kaart brengen. Vervolgens stelt het medisch team van Cure4Life een persoonlijk voedingsprogramma samen. De kracht van het programma zit in de hoeveelheden en combinaties van natuurlijke voeding.

Verandering van leefstijl

Afvallen is fijn, maar je wilt natuurlijk een blijvend resultaat. Ook daarin voorziet het Cure4Life programma. “Tijdens het programma krijg je een goed inzicht in welk voedingspatroon voor jou werkt. Wanneer je je streefgewicht bereikt, is het goed mogelijk om de resultaten vast te houden dankzij de stabilisatie- en consolidatiefase. Stap voor stap krijgen mijn cliënten weer controle over hun lichaam, in plaats van het lichaam over hen. Een gezonde leefstijl in plaats van het jojo-effect.”

Wil je meer weten over Cure4Life?

Afvallen of een gezond gewicht bereiken is niet vanzelfsprekend en daarom helpt Ditsie je graag verder. Wil jij samen op de zoek naar de oorzaak van overgewicht en deze vervolgens aanpakken?

Je kan gratis een gratis consult afnemen bij Cure4Life in Putten. Tijdens dit vrijblijvende en informatieve consult van 75 minuten krijg je meer informatie over Cure4Life en wat Ditsie voor jou kan betekenen.

Handig om te weten: als je aanvullend verzekerd bent, heb je misschien recht op een (gedeeltelijke) vergoeding via jouw zorgverzekeraar. Informeer naar de mogelijkheden voor vergoedingen bij Cure4Life Putten. Kijk voor meer informatie op de website.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Cure4Life Putten. Meer over Cure4Life Putten ontdekken?

Cure4Life Putten zorg

Gesloten09:00 - 17:00

Harderwijkerstraat 75, Putten

Bekijk meer:zorg

adv.