Randmeren

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

6 x zo zorg jij voor minder eenzaamheid in jouw omgeving

Aangeboden door Stichting Zorgdat 29 september 2020

De eerste week van oktober is de Landelijke week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Het coronavirus zorgt verdrietig genoeg voor meer eenzaamheid onder alle generaties. Stichting Zorgdat organiseert daarom voor inwoners van Harderwijk en Hierden de Ontmoetchallenge op Afstand. ”Laten we met z’n allen kijken naar wat wél kan!”

Ook nu we anderhalve meter afstand moeten houden van elkaar, is er nog steeds veel mogelijk. Hieronder vind je een paar leuke ideeën.  

Ontmoetchallenge op afstand

  1. Speel samen digitaal bingo, of ga een potje dammen of schaken (wel eerlijk de damstenen of schaakstukken verzetten 😊). Wil je graag leren hoe je samen digitaal een spelletje speelt? Zorgdat heeft een handleiding gemaakt waar het stap-voor-stap in wordt uitgelegd. Je kunt de handleiding opvragen via 0341-434656. De handleiding is ook te vinden op www.zorgdat.nl
  2. Drink koffie met je buren, allebei in je eigen voortuin. 
  3. Loop een rondje door de buurt en zwaai naar iedereen die je tegen komt. 
  4. Bak koekjes en breng ze rond bij mensen in de buurt. 
  5. Laat je kind/ kinderen een tekening of ander knutselwerk maken en bezorg dit op afstand.
  6. Stuur eens een kaartje naar een vriend of vriendin, je opa of oma of naar de buurvrouw. Haal gratis ‘Ik denk aan jou’ kaarten op bij de wijkontmoetingscentra, de bibliotheek, boekhandel Sjemen, de Roef of de Kiekmure. De kaarten worden ook verspreidt op verschillende basisscholen in Harderwijk. 

Eenzaamheid oplossen kan niemand, maar iemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. Doe je mee? Tag Zorgdat (@Zorgdat) in jouw foto van je ontmoeting op afstand op Facebook of Instagram en maak kans op één van de tien goedgevulde koffietassen. De winnaars krijgen persoonlijk bericht op 15 oktober.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Stichting Zorgdat. Meer over Stichting Zorgdat ontdekken?

Stichting Zorgdat

Vandaag gesloten

Deventerweg 4, Harderwijk

adv.