Videospellen, vissen en prachtige uitzichten: binnenkijken bij studieverenigingen

Nijmegen is een echte studentenstad: meer dan tien procent van de Nijmegenaren is student. Studentikoze taferelen zie je dan ook overal in de stad terug, zo ook op de Radboud Universiteit zelf. Alle studies hebben namelijk een eigen vereniging inclusief plekje op de campus. Zo zien die studieverenigingskamers er van binnen uit!

Mycelium

In het gloednieuwe Maria Montessorigebouw vind je onder andere de Myceliumkamer van de studie Communicatiewetenschap, ook wel de ‘Myka’ genoemd. Bestuurslid Iris Koops (20) vertelt: “Onze verenigingskamer heeft wel een upgrade gekregen in vergelijking met de kamer in het vorige gebouw. Door de vele ramen is het opener en komen mensen nog sneller binnengewandeld.”

Sexy posters

De kamer hangt vol met foto’s van verenigingsactiviteiten en sexy posters. “Stichting RAGweek brengt jaarlijks de ‘Sexy met Stijl Besturenkalender’ uit voor het goede doel. Het is bij ons traditie dat de foto’s van onze besturen ook op de verenigingskamer komen te hangen”, vertelt Iris lachend.

“De Myka is een fijne plek om gezellig bij te kletsen met andere Communicatiewetenschapsstudenten, onder het genot van een kopje koffie, koekje of tosti. De muziek staat altijd aan. Veel leden komen expres eerder naar de universiteit om hier nog even te chillen.”

Studenten Psychologie in Nijmegen (SPiN)

In hetzelfde gebouw zit de studievereniging voor Psychologie: SPiN. Liese van Eldik (20) zit in het verenigingsbestuur en vertelt: “Deze kamer is een ontmoetingsplek voor de studenten. Gewoon om een gezellig praatje te maken of als er vragen zijn aan het bestuur.”

Giga teddybeer

In de kamer staat een grote kast met tientallen koffiemokken. “Als je bij een commissie zit, ben je actief lid. Alle actieve leden krijgen een eigen mok met hun naam erop, al zijn het vaker grappige bijnamen”, vertelt Liese.

Bij SPiN is het een behoorlijke beestenboel. Naast de vissenkom met daarin de ‘huisdieren van de vereniging’ ligt een gigantische teddybeer. Liese legt uit: “Seb is de mascotte van onze vereniging en gaat al generaties mee. Soms vinden besturen van andere verenigingen het grappig om ‘m te stellen, het is een lopende grap geworden.”

Babylon

In het hoogste gebouw van Nijmegen, het Erasmusgebouw, zit Babylon: de studievereniging voor Communicatie- en Informatiewetenschappen en International Business Communication. Voorzitter van het bestuur Lloyd Hooghwinkel (22) vertelt: “Het uitzicht vanaf de twaalfde verdieping went nooit, ik kan er naar blijven kijken. Je ziet vanaf hier heel Nijmegen, inclusief St. Stevenstoren en Waalbrug.”

Uitbrakken op de universiteit

“De Wii met het spel Mario Kart was een topaankoop en wordt dagelijks gebruikt. Té gezellig bestaat niet, maar als ik echt aan de bak moet met bestuurstaken zoek ik een rustiger plekje op. Als je niet oplet, slaat iemand zo een controller tegen je gezicht tijdens een fanatiek potje Just Dance”, vertelt Lloyd lachend.

“De drukste dagen zijn die na een borrel of feest. Dan komen leden hier uitbrakken op de bank. De avond wordt nog eens doorgesproken en dat levert grappige anekdotes en sappige roddels op”, vertelt Lloyd.

Postelein

Postelein is de studievereniging van Pedagogische Wetenschappen. De kast is goed gevuld met spelletjes, die de studenten dan ook vaak met elkaar spelen. Voorzitter Janneke Nuijens (20) vertelt: “Het is echt de huiskamer van de vereniging. Leden komen hier langs om te chillen of bijvoorbeeld boeken of opladers te lenen via onze leenservice.”

Studieontwijkend gedrag

Het is vaak gezellig druk op de Posteleinkamer en dat leidt nog weleens tot studieontwijkend gedrag. “Er hing ooit een scorebord waarop we turfden hoe vaak mensen zeiden ‘Ik moet echt iets gaan doen nu’ en vervolgens toch bleven hangen”, vertelt Janneke lachend.

De kamer is voor studentenbegrippen aardig opgeruimd, al is dat niet altijd het geval. Janneke legt uit: “Het is binnen onze vereniging traditie om na de constitutieborrel van het nieuwe bestuur de hele kamer overhoop te halen, zodat ze dat op hun brakke dag moeten opruimen.”

Mundus

In het Elinor Ostromgebouw zit de Faculteit der Managementwetenschappen. Daar valt onder andere de studie Geografie, Planologie en Milieu met studievereniging Mundus onder. De studieverenigingen hebben een mooie plek in het gebouw met luxe kamers. Voorzitter Bente Huntjens (20) vertelt: “Het is heel fijn dat we een eigen keukentje hebben.”

Kamer in kamer

Zoals het een echte GPM-kamer betaamd, hangen er verschillende vlaggen en landkaarten aan de muur. Achterin de kamer staat een hoekbank met televisie, waar studenten een video op kijken. In de verenigingskamer zit nog een kamertje, een soort kantoor. “We hebben geluk met die extra ruimte. Het is gescheiden van het rumoerige gedeelte waardoor we er vergaderingen kunnen houden”, vertelt Bente.

Naast vergaderingen is er ook veel tijd en ruimte voor gezelligheid. Bente vertelt: “We houden op de verenigingskamer vaak domibo’s of vrijmibo’s, afhankelijk van de dag. Dan drinken we met wat leden een drankje om de studiedag gezamenlijk af te sluiten.”

Lees ook:

Meer in deze categorie

Binnenkijken bij

Ga naar “Binnenkijken bij 7 plekken om te overnachten in Nijmegen”

Binnenkijken bij 7 plekken om te overnachten in Nijmegen

Ga naar “Binnenkijken bij Anke en Mitch in Koningsdaal: ‘Alle muren lichtroze, dat was spannend’”

Binnenkijken bij Anke en Mitch in Koningsdaal: ‘Alle muren lichtroze, dat was spannend’

binnenkijken bij
Ga naar “Binnenkijken bij Mirjams parels van kinderkamers: ‘Een jongenskamer inrichten vond ik zoveel moeilijker’”

Binnenkijken bij Mirjams parels van kinderkamers: ‘Een jongenskamer inrichten vond ik zoveel moeilijker’

Binnenkijken bij Mirjam

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Falcon thermo** € 9,99”

Falcon thermo** € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99”

Elektrische verwarmingsartikelen vanaf € 19,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle Senseo 36 stuks van € 11,18 voor € 8”

Alle Senseo 36 stuks van € 11,18 voor € 8

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39”

Alle AH Verse pasta en pastasauzen* van € 4,78 voor € 2,39

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “HOME CREATION 2-pack bamboe douchematten Met 50% duurzamer katoen en 50% bamboevezels. Afmetingen: ca. 50×75 cm. € 9,99”

HOME CREATION 2-pack bamboe douchematten Met 50% duurzamer katoen en 50% bamboevezels. Afmetingen: ca. 50×75 cm. € 9,99

 • ALDI
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker schoonmaak bij een kookvereniging”

Medewerker schoonmaak bij een kookvereniging

 • Cuisine Culinaire Nijmegen
 • Parttime

Topper

Ga naar “Medewerker catering Nijmegen”

Medewerker catering Nijmegen

 • Tempo-Team
 • Parttime
Ga naar “Opleiding Monteur Zonnepanelen”

Opleiding Monteur Zonnepanelen

 • Tempo-Team
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Carnaval Nijmegen”

Carnaval Nijmegen

 • Van 18 feb t/m 21 feb